Veselý v Antalyi do finále nepostoupil

29. 6. 2018, 14:40
Aktuality 10
ATP ANTALYA - Jiří Veselý ani na čtvrtý pokus nenašel recept na hru Damira Džumhura. S nasazenou dvojkou prohrál v semifinále turnaje ATP 250 v Antalyi a do svého prvního finále od dubna 2015 nepostoupil. Džumhur si o svůj třetí kariérní titul zahraje s Adrianem Mannarinem.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Jiří Veselý i přes dnešní porážku hned na svém prvním turnaji po rozchodu s trenérem Jaroslavem Machovským dosáhl na nejlepší letošní výsledek. Čtyřiadvacetiletý rodák z Příbrami na trávě v Antalyi bez ztráty setu porazil Thompsona, nasazeného Verdasca a Basilašviliho. Stopku mu až v semifinále vystavil po setech 6-3 7-6(1) Damir Džumhur.

Veselý měl přitom v obou sadách mírně navrch. V úvodním dějství však rychle získaný brejk okamžitě ztratil, v sedmé hře nevyužil další dvě šance, sám o servis přišel a manko brejku už smazat nezvládl.

Ve druhém setu sice o podání přišel jako první, nicméně se mu povedl rebrejk, a za stavu 5-4 měl dokonce dva setboly. Opět však své šance nevyužil a v tie-breaku uhrál proti nasazené dvojce jediný bod.

Veselý měl dnes velkou šanci postoupit do svého třetího kariérního finále na okruhu ATP a prvního od dubna 2015. V Antalyi si díky nejlepšímu výsledku v letošní sezoně zajistil návrat do první stovky světového hodnocení.

Džumhur se o svůj třetí kariérní titul utká s vítězem napínavého francouzského derby Adrianem Mannarinem. Loňský finalista po obratu zdolal 4-6 7-6(4) 6-4 Gaëla Monfilse a stejně jako loni bude útočit na svůj premiérový triumf na okruhu ATP.

• ATP 250 ANTALYA •
Turecko, tráva, 426.145 eur
páteční výsledky (29. 6. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Džumhur (2-Bosna) - Veselý (ČR) 6-3 7-6(1)
Mannarino (1-Fr.) - Monfils (4-Fr.) 4-6 7-6(4) 6-4
• Čtyřhra - finále •
Demoliner/S. González (Braz./Mex.) - Arends/Middelkoop (3-Niz.) 7-5 6-7(6) 10-8
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

10
Přidat komentář
makro99
Los Wimbledonu je nadějný, to ano; ale nevím... muselo to být dnes těžké dilema - přece jen to očekávané finále s Gaelem mohlo být výborným testem před těžkými boji, které ve 2. týdnu bezpochyby přijdou...
Reagovat
Stan_Borowitz
Gaela J1rka na trávě vyškolil už před čtyřmi roky, když byl teprve nadějná hvězda budoucnosti. Co by tak na něm mohl otestovat?
Reagovat
makro99
Upřímně, řada znalců současných poměrů na ATP se už od pondělka těšila na finále Jirka Gael.. a Gael umí, zvláště proti kvalitním hráčům, vytáhnout třebas i neortodoxní taktiku, takový Novak by mohl vyprávět, viz třeba US open 2016... ale nechme sporů, nejlepší odpověď na Jirkovo rozhodnutí nám dal sám Gael, tím jak ten třetí set proti Adrianovi nakonec pojal.
Reagovat
Nola
Jirka ma super skalp, mozno tento moment mu zviazal ruky na velmi dlhu dobu....
Reagovat
turista
Tak Thompsona, Basilašviliho a takového borce jako je Verdasco Veselka porazil a na Džumhurovi ztroskotal. To jsem blázen jak je to možný.
Reagovat
Nola
Verdasco je hrac, ktory sa sustredi iba na GS, na kazdom z nich vyskoli nejakeho hraca TOP10, naposledy to bol Grigor, koho ma v pavuku vo W?
Reagovat
turista
No jo, ale Džumhur není etalon tenisové kvality. Tím je např. Rafa Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobré rozhodnutí od Jirky, byla by škoda, kdyby mu v 5.setu ve finále Wimbledonu došly síly.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně tak. Já jsem sledoval závěr druhého setu. J1rka mohl v pohodě vyhrát, měl dva brejkbally na 5:3 a pak dva setbally na 6:4, ale moudře to vypustil.

Bylo na něm jasně vidět, že duchem už je na centrkurtu ve Wimbledonu.
Reagovat
com
to je tele, s takovou po Wimbledonu nova ceska jednicka nebude :/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist