Veselý v Antverpách porazil Munara a jde na Gasqueta

15. 10. 2018, 18:49
Aktuality 6
ATP ANTVERPY - Jiří Veselý na úvod halového turnaje v Antverpách porazil ve dvou setech španělského antukáře Jaume Munara a po třech měsících postoupil do druhého kola turnaje ATP. V něm vyzve předloňského šampiona Francouze Richarda Gasqueta.
Jiří Veselý (© Česká sportovní)

Jiří Veselý se po dvou neúspěšných vystoupeních na turnajích v Číně vrátil do Evropy a poslední část sezony zahájil vítězně. V hale v belgických Antverpách si poradil bez ztráty podání se Španělem Jaume Munarem.

Pětadvacetiletý rodák z Příbrami si v zápase pomohl 12 esy a čelit musel pouze jednomu brejkbolu. O čtyři roky mladšího Munara, jehož nejoblíbenějším povrchem je antuka a v hale vyhrál dosud jen tři zápasy proti papírově slabším soupeřům, porazil za hodinu a 23 minut dvakrát 6-4. 

90. hráč světa Veselý si proti Munarovi připsal první skalp žebříčkově lépe postaveného soka od červencového Wimbledonu, kde vypadl v osmifinále s Rafaelem Nadalem. Od té doby zaznamenal teprve šestou výhru a druhou bez ztráty setu.

Ve druhém kole, v němž si na okruhu ATP zahrál naposledy před čtvrt rokem v Umagu, vyzve předloňského šampiona a nasazenou čtyřku Richarda Gasqueta z Francie (h2h 0-1). Do čtvrtfinále může postoupit počtvrté v sezoně.

Triem nejvýše nasazených na European Open jsou Brit Kyle Edmund, Argentinec Diego Schwartzman a Kanaďan Milos Raonic. Titul obhajuje po zranění se vracející Francouz Jo-Wilfried Tsonga.

• ATP 250 ANTVERPY •
Belgie, tv. povrch / hala, 686.080 dolarů
pondělní výsledky (15. 10. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (ČR) - Munar (Šp.) 6-4 6-4
F. López (Šp.) - Tiafoe (7-USA) 6-4 7-6(5)
Pospisil (Kan.) - Mayer (Arg.) 6-3 7-5
McDonald (USA) - Jarry (Chile) 6-1 7-6(8)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Stan_Borowitz
Jirka si v intergalaktické výměně za stavu 3:3 ve druhém setu vybojoval breakball a ten pak proměnil, ale hned vzápětí si bere MTO, asi něco se zádama...
Reagovat
Fandina
Ríšánek je sice láska, ale Jirkovi ho dovolím porazit. Když se mu to povede, Veselka se v race posune někam k 80 místu a to už je zase trochu veselejší a proto buď Jirko veselý a pojď!!!
Reagovat
Fransoas
Richard Gasquet je zkušený matador,takže to bude pro našeho druhého Hráče ATP velice těžký,ale Jirko pojď.Držim palce.
Reagovat
Lorenzo
Ty jsi reinkarnace Fandiny , ze jo ?
Reagovat
Fandina
Ne, já dělám za čárkou a tečkou ve větě mezeru ... úsměvfv :DD
Reagovat
zpilat
Za čárkou a tečkou se dělá mezera :-)!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist