Veselý v Antverpách skončil ve druhém kole na raketě bývalého šampiona Gasqueta

17. 10. 2018, 21:34
Aktuality 2
ATP ANTVERPY - Jiří Veselý ve druhém kole halového turnaje v Antverpách favorita nezaskočil. Český tenista podlehl šampionovi z roku 2016 Francouzi Richardu Gasquetovi ve třech setech.
Jiří Veselý

Jiří Veselý si v pondělí v Antverpách poprvé od Wimbledonu připsal skalp žebříčkově lépe postaveného soka a dnes si po třech měsících zahrál ve druhém kole turnaje ATP, čtvrté letošního čtvrtfinále ale nevybojoval.

Pětadvacetiletý rodák z Příbrami sice čtvrtého nasazeného Richarda Gasqueta potrápil, ale stejně jako před třemi lety v Basileji mu ve třech setech podlehl. V Belgii s předloňským šampionem prohrál 3-6 6-4 3-6.

V příštím týdnu by se 93. hráč světa Veselý měl představit na challengeru ve francouzském Brestu.

Gasqueta v antverpském čtvrtfinále čeká stejně jako před dvěma lety souboj s Němcem Janem-Lennardem Struffem.

Překvapením v Antverpách skončil souboj dvou Kanaďanů. Vasek Pospisil porazil 7-6 7-5 třetího nasazeného krajana Milose Raonice a ve vzájemné bilanci se ujal vedení 4-3. Na okruhu ATP zvítězil poprvé.

• ATP 250 ANTVERPY •
Belgie, tv. povrch / hala, 686.080 dolarů
středeční výsledky (17. 10. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Norrie (Brit.) - Granollers (Šp.) 6-3 6-2
Caruso (It.) - Bhambri (Indie) 7-6(6) 5-7 6-1
• Dvouhra - 2. kolo •
Gasquet (4-Fr.) - Veselý (ČR) 6-3 4-6 6-3
Pospisil (Kan.) - Raonic (3-Kan.) 7-6(3) 7-5
Simon (5-Fr.) - McDonald (USA) 6-1 6-1
Struff (Něm.) - F. López (Šp.) 6-1 3-6 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jirka nehrál vůbec špatně, po dlouhé době se mi jeho herní projev líbil. Hrál útočně, měl spoustu úspěšných náběhů na síť a poměrně jistou hru zezadu. Rozhodla maratonská druhá hra třetího setu, kdy se hrálo přes čtvrt hodiny a Ríšánek měl o něco víc štěstí.

Pokud bude Jirka pokračovat v tomhle trendu, může z něj být brzy zase J1rka.
Reagovat
Fandina
Přesně Anonyme. Já viděla druhý a třetí set a souhlasím, že Veselka hrál výborně. Ríšánek ale také a proto třetí set vyhrál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist