Veselý v Bastadu začal suverénně a zahraje si o druhé letošní čtvrtfinále

13. 7. 2021, 14:07
Aktuality 7
ATP BASTAD - Jiří Veselý zahájil své působení na antuce v Bastadu suverénním vítězstvím nad Salvatorem Carusem, proti němuž odvrátil všech pět brejkbolů a sám všechny tři šance využil. Sedmý nasazený, který letos vyhrál dva zápasy po sobě jen na generálce v Melbourne, si o druhé čtvrtfinále v sezoně zahraje s Yannickem Hanfmannem.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Jiří Veselý do letošní sezony vstoupil nadějně, když v únoru na generálce v Melbourne vyhrál tři zápasy a zahrál si čtvrtfinále. Od té doby však absolvoval 13 turnajů a ani na jednom se nedokázal dostat přes druhé kolo.

Po skreči ve druhém kole Wimbledonu (problém se zády) se vrátil na antuku a v Bastadu začal hladkým vítězstvím 6-3 6-2 nad Salvatorem Carusem, který už poosmé v řadě na hlavním okruhu prohrál v úvodním kole.

Nejlepší český tenista v žebříčku ATP byl podstatně lepším hráčem na brejkbolech, v utkání všech pět hrozeb zlikvidoval a sám naopak všechny tři šance proměnil. Na postup potřeboval hodinu a půl.

Sedmý nasazený bude bojovat o svou druhou letošní sérii výher a druhé čtvrtfinále v sezoně proti Yannickovi Hanfmannovi. Německého tenistu porazil před dvěma týdny v prvním kole Wimbledonu a ujal se ve vzájemné bilanci vedení 2-1.

Nejvýše nasazenými jsou Casper Ruud a Christian Garín. Nor i Chilan mají v prvním kole volno a už znají své úvodní soupeře, Ruud se střetne s 18letý Holgerem Runem startujícím na divokou kartu, Garína čeká Pedro Martínez.

• ATP 250 BASTAD •
Švédsko, antuka, 481.270 eur
úterní výsledky (13. 7. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (7-ČR) - Caruso (It.) 6-3 6-2
Laaksonen (Švýc.) - Musetti (6-It.) 6-2 3-6 6-4
Ruusuvuori (8-Fin.) - M. Ymer (Švéd.) 1-6 6-4 6-3
Rinderknech (Fr.) - P. Sousa (Portug.) 6-1 6-1
Martínez (Šp.) - Novak (Rak.) 7-5 6-1
Gombos (SR) - Cuevas (Urug.) 1-6 7-6(4) 6-2
Coría (Arg.) - F. Cerúndolo (Arg.) 6-4 6-4
Rune (Dán.) - Albot (Mol.) 4-6 6-3 6-0
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
poslední dobou se tyhle zápasy šířej víc než kdejakej sajrajt ve vzduchusmile
To je samej júťúber co chce bejt slavnej, tak vyzve nejslavnějšícho boxera a samozřejmě je mu úplně fuk, že dostane na budku, protože má ty lajky, ne jako chov psů, ale prostě hlasy pochybnejch fanoušků. Pak je to zas nějakej raper, no a teď je to už i v tenisu - si myslí, když je ňákej populární zpěvák, že klidně může vyzvat naši legendusmile Chudák J1rka se musel v těhlech vedrech plahočit proti nějaký rádoby celebritěsmile Zbytečný plejtvání sil před Olympiádou!
Samozřejmě s tím italskym krákoralem zamet kurt, vo to sem strah neměl, ale prostě je to pod jeho důstojnost a vo zranění kvůli ňákýmu neumětelovi, no né?
Takže apeluju na vás, co si myslíte, že ste ty celebrity, dejte vopravdovejm sportovcům pokoj!
A J1rkovi už vůbec, jeden Carúso stačil!
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat
Torn
Já myslel, že po tom zápase s Martonem, kde radši upřednostnil čtyřhru, je na smrt nemocný? :D
Reagovat
com
no uvidime jestli zopakne vyhru z Wimbledonu nad Hanfmannem a udela aspon dve vyhry v rade smile Sem si precetl, ze si byl na tiskovce a videls Karolinu nazivo jo smile Mas v památníčku podpis a společnou fotečku? smile
Reagovat
Torn
Jo viděl. Nemám, já tenhle typ fanouška nejsem. :D Byl jsem rád, že jsem jí viděl a mohl si potvrdit, že je mi sympatická i na živo. :)
Reagovat
com
ja bych se s ni aspon blejknul, kdyz uz nic jinyho smile Ale aspon ti nemusim zavidet smile
Reagovat
Torn
Ty a závidět? Neblázni. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist