Veselý v Dauhá neudržel vedení a skončil hned v prvním kole

15. 2. 2022, 15:19
Aktuality 17
ATP DAUHÁ - Jiří Veselý skončil na podniku ATP 250 v katarském Dauhá hned v prvním kole. V současnosti až třetí nejlepší český tenista v žebříčku ATP neudržel vedení a s Arthurem Rinderknechem prohrál 6-3 6-7(4) 4-6. Francouz v následujícím zápase vyzve nasazenou sedmičku Alexandera Bublika.
Jiří Veselý

Jiří Veselý neobhájil předloňský triumf v Puné, po dvou letech vypadl z elitní stovky žebříčku a ztratil post české jedničky. S jeho návratem do nejvyššího patra světového pořadí to nevypadá vůbec dobře. V minulém týdnu na challengeru v Bengalúru se totiž trápil s Antoinem Bellierem (#509) i Prajnešem Gunneswaranem (#235), ve čtvrtfinále vzdal a na právě probíhající akci ATP 250 v katarském Dauhá skončil hned v úvodním kole na Arthurovi Rinderknechovi.

Osmadvacetiletý rodák z Příbrami byl až do stavu 6-2 5-5 jasně lepší, dokonce nečelil brejkbolu. Pak však nevyužil dvě šance na to, aby šel podávat na vítězství, v následujícím gamu sice odvrátil setbol, ale sadu ztratil v tie-breaku. Ve třetí hře rozhodujícího dějství přišlo další zaváhání na servisu a aktuálně až 121. hráč světa už manko dohnat nedokázal, ačkoli měl v jednom gamu čtyři brejkboly.

Rinderknech, který odehrál první soutěžní zápas od odstoupení z Australian Open a v Dauhá startuje poprvé, si o čtvrtfinále zahraje s Alexanderem Bublikem (H2H 1-0).

Nasazený Kazach, jenž před dvěma týdny v hale v Montpellieru slavil svůj premiérový triumf na okruhu ATP a dnes si poradil 6-2 6-4 se Slovákem Jozefem Kovalíkem, bude bojovat o své první čtvrtfinále v katarské metropoli.

Andy Murray smetl dvakrát 6-2 Japonce Tara Daniela a po necelém měsíci mu oplatil nečekané vyřazení z Australian Open. Ve druhém kole se britský šampion z let 2008 a 2009 utká s druhým nasazeným Španělem Robertem Bautistou (h2h 3-2).

Belgičan David Goffin ve večerním duelu podlehl 6-4 4-6 1-6 Emilu Ruusuvorimu, přestože vedl 6-4 a 4-2, a z posledních šesti zápasů utrpěl už pátou porážku. Fin, jenž si předminulý týden v indickém  Púne zahrál poprvé ve finále turnaje ATP, se o postup do čtvrtfinále střetne s Rusem Karenem Chačanovem (h2h 0-1).

• ATP 250 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 1.176.595 dolarů
úterní výsledky (15. 2. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Rinderknech (Fr.) - Veselý (ČR) 3-6 7-6(4) 6-4
Bublik (7-Kaz.) - Kovalík (SR) 6-2 6-4
Fucsovics (Maď.) - Harris (8-JAR) 6-4 7-6(4)
E. Ymer (Švéd.) - J. Sousa (Portug.) 2-6 6-3 7-5
Davidovich (Šp.) - Džazírí (Tun.) 6-1 6-3
A. Murray (Brit.) - Daniel (Jap.) 6-2 6-2
Davidovich (Šp.) - Džazírí (Tun.) 6-1 6-3
Ruusuvuori (Fin.) - Goffin (Belg.) 4-6 6-4 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

17
Přidat komentář
sojka1
"Radit umi kazdej, ale nejtezsi je to udelat!" J.J.
Reagovat
Alien
Jirko?
Reagovat
turista
To je k zblazneni ty jeho neustálé porážky.
Reagovat
Ondra979
to je jasny signal, ze by to mel zabalit..s takvou uz za chvili nebude stacit ani na challengerech tak co pak jako chce..navic ta pneu..skoda mluvit
Reagovat
peggy
Nevím,ale jeho postava je tak jezditraktorem.smile
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
vojta91
Ten je tak marnej, ze by mohl okamžitě začít dělat biatlon.
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
aape
smile
Reagovat
Aussie
Biatlon? Co to je? Nemáš snad na mysli Sokolovský závod branné zdatnosti?
Reagovat
Krisboy
Snad alespoň udrží na uzdě chuť na sladké, když už ne vedení smile
Reagovat
JohnB
Myslels chuť na proteinový tyčinky, aby nerostly svaly ne?
Reagovat
Krisboy
Nemyslím, že by ta pneu kolem pasu byla tvořena svaly.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak syndrom zbytnělých břišních svalů je typickým problémem mužů po čtyřicítce. Sem tam bohužel postihuje i mladší muže. Bývá to vrozené.

J111rka má prostě smůlu, ale pere s tou vrozenou indispozicí statečně.
Reagovat
JohnB
Není snadný se zbavit nadbytečné svalové hmoty, jak říkal Jirka před časem. Je to běh na dlouho trať...
Reagovat
FulnekUltras
přinejmenším v jeho věku bych se nějakých delších výběhů rozhodně nebál

a čím víc bergwärts, tím líp

https://www.youtube.com/watch?v=VB7ReFId0Ug
Reagovat
Ondra979
jirka misto six pack ma uz ted asi six spek..no na profesionala je to ale ostuda a takto to bude muset brzy zabalit..to fakt nema pak cenu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist