Veselý v Heilbronnu prohrál třísetové finále se sedmnáctiletým Němcem

20. 5. 2018, 17:08
Aktuality 6
CHALLENGER HEILBRONN - Jiří Veselý na antuce v německém Heilbronnu svůj 7. challengerový titul nevybojoval. Ve finále čtyřiadvacetiletý Čech prohrál 6-4 4-6 5-7 s domácím sedmnáctiletým talentem Rudolfem Mollekerem, který přitom teprve tento týden zaznamenal svůj první vítězný zápas na challengeru.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Jiří Veselý si tento týden zahrál po 11 měsících - poprvé od loňského triumfu v Prostějově - na challengeru a na antuce v německém Heilbronnu ukončil stejně dlouhé čekání na semifinále i finále.

Po skalpech Möllerera, Sijslinga, Laaksonena a Majchrzaka ale našel po sérii devíti vítězných zápasů na challengerech překvapivého přemožitele. Ve finálovém duelu čtyřiadvacetiletý rodák z Příbrami podlehl 6-4 4-6 5-7 domácímu 497. hráči světa Rudolfu Mollekerovi

Veselý měl přitom zápas lépe rozehraný, jenže za stavu 6-4 a 4-4 nevyužil brejkbol a vzápětí druhý set ztratil. Třetí dějství rozhodl jediný brejkbol, ke kterému se dostal domácí tenista za stavu 6-5. Brejkbol a zároveň mečbol proměnil a mohl se radovat z nečekaného úspěchu. 

Sedmnáctiletý Molleker přitom hrál na svém teprve třetím challengeru, dosud na nich měl bilanci 0-2. Na turnajích Futures si zatím zahrál dvě finále, ale titul nikdy neslavil. Až dnes na challengeru v Heilbronnu.

Veselý si před Roland Garros zahraje ještě příští týden ve švýcarské Ženevě, kde se v prvním kole utká s krajanem Lukášem Rosolem.

• CHALLENGER HEILBRONN •
Německo, antuka, 85.000 eur
nedělní výsledky (20. 05. 2018)
• Dvouhra - finále •
Molleker (Něm.) - Veselý (2-ČR) 4-6 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Frick
40 měsíců po svým prvním vyhranym ATP 250 to pro.sere na Cahllengeru s takovymhle uchem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jyrka předvedl heroický výkon, bohužel jeho velmi talentovaný soupeř byl o chlup lepší.
Tento týden ale opět ukázal, že je Jyrka v parádní formě a navíc se nebál a nehrál podřadný turnaj, ale obstál v bitvě pro skutečné bojovníky.

Jyrko, jsi pro nás všechny velkou nadějí, věříme, že český tenis posuneš tam, kam patří.

JYRKA NA HRAD! JYRKA NA HRAD! JYRKA NA HRAD!
Reagovat
kada.tom
Co k tomu napsat ... zmar.
Reagovat
smazaný uživatel
primitívna prehra !!!! môže sa hanbiť !!!
Reagovat
hippos
Ostuda, lámu nad ním hůl definitivně.
Reagovat
Kytka
Jo já už taky. Před zápasem jsem prohlásila, že to určitě podělá. Má drahá polovička vsadila na soupeře a má asi pětinásobek - aspoň jak říkal. No tak aspoň nějakou potěchu z toho máme. Ale kdybych věděla, že vsadil, tak mně trefí. On vždycky něco vysonduje a pak dle mně vsadí. teda já bych si sázet netroufala. Ale to, že za pomalu končícím Tomášem není vůbec žádný perspektivní hráč mně štve.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist