Veselý v Janově neudržel vedení proti domácímu Sonegovi

6. 9. 2019, 16:51
Aktuality 1
CHALLENGER JANOV - Jiří Veselý ve 3. kole antukového challengeru v italském Janově nestačil na domácí nasazenou jedničku Lorenza Sonega. Český tenista sice vstoupil do dnešní dohrávky brejkem a ujal se vedení 7-6 a 4-1, náskok ale neudržel a po celkově více než třech a půl hodinách boje prohrál 7-6 6-7 5-7.
Profily hráčů
Jiří Veselý (© Česká sportovní)

Jiří Veselý se po pětisetové porážce v 1. kole US Open vrátil na antuku. Na challengeru v italském Janově začal očekávanou výhrou nad Chilanem Alejandrem Tabilem, ale přes druhého soupeře se už nedostal. 

Šestadvacetiletý Čech nestačil na domácí nasazenou jedničku Lorenza Sonega. O dva roky mladšímu Italovi podlehl v duelu rozděleném dvou dvou dnů po celkově 3 hodinách a 37 minutách boje 7-6 6-7 5-7.

Zápas byl rozehrán už ve čtvrtek. Veselý v prvním setu dvakrát přišel o výhodu brejku a v tie-breaku musel odvracet setbol. Poradil si s ním a sadu nakonec získal. Ve druhém dějství byl duel za stavu 2-1 z pohledu českého tenisty přerušen.

Dnešní dohrávku Veselý začal brejkem a za stavu 7-6 a 4-1 bojoval o další brejk. Sonega ale zlomit nedokázal, vzápětí přišel o podání a ve zkrácené hře neuhrál ani jeden míček. V rozhodujícím dějství v úvodním a devátém gamu nevyužil po jednom brejkbolu a duel nepovedeným gamem, v němž při svém servisu neuhrál ani jeden fiftýn.

Aktuálně až 140. hráč světa Veselý tak v Janově neukončí sedm měsíců dlouhé čekání na semifinále. Za dva týdny by měl odletět do Asie, kde bude jeho první zastákou nový turnaj ATP v čínském Zhuhai. Začínat by měl v kvalifikaci.

• CHALLENGER JANOV •
Itálie, antuka, 137.560 eur
páteční výsledky (06. 09. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Sonego (1-It.) - Veselý (16-ČR) 6-7(6) 7-6(0) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Mantra
pustil poslední hru na servisu bez fiftýnu - stále stejná píseň, hlava
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist