Veselý v Marbelle na poslední chvíli otočil první kolo, Lehečka neudržel vedení

28. 3. 2022, 15:38
Aktuality 8
ATP CHALLENGER TOUR - Jiří Veselý před dvěma týdny uhrál jen čtyři gamy s hráčem třetí stovky a další porážku si mohl připsat na silně obsazeném antukovém challengeru v Marbelle proti Andrejovi Kuzněcovovi. S aktuálně 230. tenistou pořadí totiž prohrával už 6-7 3-5, ale nakonec Rusa po dvou hodinách a deseti minutách zdolal. Hned v prvním kole naopak skončil Jiří Lehečka, jenž neudržel vedení proti Philippovi Kohlschreiberovi.
Profily hráčů
Jiří Veselý (© AFP)

Jiří Veselý před měsícem na podniku ATP 500 v Dubaji senzačně prošel z kvalifikace až do svého největšího finále, přičemž ve Spojených arabských emirátech vyřadil světovou jedničku Novaka Djokoviče, Marina Čiliče, Roberta Bautistu a Denise Shapovalova. V žebříčku se vrátil do elitní stovky a na post české jedničky.

Na antukových challengerech je však opět bez formy. Před dvěma týdny v Itálii uhrál jen čtyři gamy s hráčem třetí stovky a další porážku si mohl připsat na silně obsazené akci v Marbelle proti Andrejovi Kuzněcovovi. S aktuálně 230. tenistou pořadí totiž prohrával už 6-7 3-5, ale nakonec Rusa po dvou hodinách a deseti minutách zdolal 6-7(2) 7-6(3) 6-1.

O postup do čtvrtfinále se 28letý Čech a čtvrtý nasazený utká s Carlosem Gimenem, nebo Slovákem Norbertem Gombosem.

Jiří Lehečka zazářil o něco dříve v rotterdamské hale, když si v kvalifikaci vybojoval svůj debut v hlavních soutěžích turnajů ATP a postoupil až do semifinále. Díky tomu si zajistil premiérový posun do nejlepší stovky světového pořadí. Od té doby je však 20letý Čech v krizi, dnes neudržel vedení 6-2 2-0 a s 38letým veteránem Philippem Kohlschreiberem ve zbytku utkání uhrál jediný game.

Letošní ročník španělského challengeru má hvězdné obsazení, v Marbelle se na kurty po dlouhé zdravotní pauze vrací grandslamoví šampioni Dominic Thiem a Stan Wawrinka.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Ela-fon-isi
Jestli to není u těch Jirků nějaký prokletí?smilesmile
Reagovat
EllNino
Důležitá výhra pro Velesého, snad se už vzpamatoval z megaúspěchu :)

Jirka Lehečka, co se proboha stalo?
Reagovat
makro99
jak píšeš, ještě se nevzpamatoval z megaúspěchu..:)
Reagovat
Krisboy
Přesně, zatím to zpracovává a rozkoukává se. Až bude běžně porážet Djokoviče jako J1rka, výkony se stabilizují.
Reagovat
EllNino
to jo, ale 6:2 2:0 :/
Reagovat
makro99
J1rka zas tekl 6:7 3:5..
Je to antuka a tady bych si myslel, že J2rka v těch nejvyšších patrech přece jen tolik zářit nebude...
Reagovat
George_Renel
Najednou nebyl schopen dostat míček do kurtu nebo přes síť.
Reagovat
Nenela
Ach jo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist