Veselý v Maroku skončil opět v semifinále, znovu nestačil na Čoriče

15. 4. 2017, 16:29
Aktuality 5
ATP MARRÁKEŠ - Jiří Veselý skončil na svém prvním antukovém turnaji v sezoně třetí rok po sobě v semifinále. V marockém Marrákeši ztroskotal stejně jako loni na chorvatském talentu Bornu Čoričovi, s nímž prohrál i potřetí ve dvou setech. Dvacetiletý Čorič si o premiérový titul zahraje s Němcem Philippem Kohlschreiberem.
Jiří Veselý

Jiří Veselý zahájil antukovou část sezony již tradičně v Maroku a třetí rok po sobě došel do semifinále. Předloni v něm v Casabalnce prohrál se Španělem Danielem Gimenenm-Traverem, loni v Marrákeši podlehl ve dvou tie-breacích Bornu Čoričovi a stejné soupeři na stejném kurtu podlehl v boji o finále i letos. 

Třiadvacetiletý český tenista, který tento týden poprvé v sezoně vyhrál tři zápasy po sobě a v zádech měl skalpy nasazených hráčů Mischy Zvereva a Paola Lorenziho, prohrál dvakrát 4-6. S o tři roky mladším Chorvatem neuhrál set ani ve třetím vzájemném střetnutí.

Levoruký Veselý si dnes vypracoval pouze dva brejkboly, navíc žádný z nich nevyužil. Oba sety si prohrál ztraceným servisem za stavu 2-2, Čorič oba brejky bez problémů potvrdil. 



Příbramský rodák tak nedokázal postoupit do svého třetího finále na okruhu ATP. Naposledy si v něm zahrál před dvěma lety v Bukurešti, jediný titul slavil v Aucklandu 2015.

Přesto dosáhl nejlepšího výsledku za posledních dvanáct měsíců. Navázat na něj se 58. hráč světa Veselý pokusí příští týden na Masters 1000 v Monte Carlu. V prvním kole vyzve Němce Mischu Zvereva a pokud ho podruhé během pár dnů porazí, vyzve nasazenou trojku a šampiona z roku 2014 Švýcara Stana Wawrinku.

Naopak dvacetiletý Čorič se může těšit na své třetí finále, v němž dosud neuspěl. Loni v indické Čennaí prohrál s Wawrinkou, v Marrákeši pak nestačil na Argentince Federica Delbonise. 

Třetí pokus na zisk premiérového titulu na okruhu ATP bude mít chorvatský talent v neděli proti Philippu Kohlschreiberovi, s nímž ale ve dvou vzájemných zápasech neuhrál ještě ani set.

Třiatřicetiletý Němec Kohlschreiber si v druhém semifinále poradil snadno 6-2 6-2 s Francouzem Benoitem Pairempošestnácté v kariéře postoupil do finále. Usilovat v něm bude o osmý titul, z toho šestý z antuky.

• ATP 250 MARRÁKEŠ •
Maroko, antuka, 540.310 dolarů
sobotní výsledky (15. 04. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Čorič (Chorv.) - Veselý (ČR) 6-4 6-4
Kohlschreiber (3-Něm.) - Paire (6-Fr.) 6-2 6-2
• Čtyřhra - finále •
Inglot/Pavič (Brit./Chorv.) - Granollers/M. López (2-Šp.) 6-4 2-6 11-9
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Roger_Federer
Cekam (3rok),kdy se Jirka uz chytne..S furt to neprichazi..:(
Reagovat
Stan_Borowitz
se stal megastar tuším až těsně před třicítkou, to má Jirka pořád dost času.
Reagovat
kada.tom
Výborně, snad Borna urve titul :-)
Reagovat
turista
Těžko, Kohlschreiber je velezkušený a na antuce umí.
Reagovat
Chrenda
zdá se ze svého stínu nevystoupí, když ho porážejí zobáci o tři roky mladší. Nu což, není jediný nenaplněný talent, ale taky má ještě spoustu času dozrát. Třeba za tři, čtyři roky bude válet líp.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist