Veselý v Marrákeši postoupil do čtvrtfinále proti obhájci titulu Andújarovi. Zverev překvapivě dohrál

11. 4. 2019, 13:57
Aktuality 46
ATP MARRÁKEŠ - Jiří Veselý v Marrákeši úspěšně navázal na skalp nasazené dvojky Fogniniho a ve druhém kole porazil Juana Ignacia Lóndera z Argentiny. Ve svém prvním čtvrtfinále na okruhu ATP od loňského června se utká s ve formě hrajícím španělským antukářem Pablem Andújarem, který neprohrál už dvanáct zápasů v řadě a v Maroku obhajuje loňský triumf. Překvapivě vypadl Alexander Zverev, kterého vyřadil Španěl Jaume Munar.
Jiří Veselý

Jiří Veselý hraje v Marrákeši svůj první turnaj ATP od konce února, kdy se představil v Dubaji, a po vítězství nad nasazenou dvojkou Italem Fogninim si připsal první vítězství v hlavní soutěži na okruhu ATP od začátku sezony. Na cenný skalp navázal dnešním vítězstvím 6-3 6-4 nad Juanem Ignaciem Lónderem, který v únoru v Córdobě získal svůj premiérový titul na ATP.

Veselý dnes odvrátil oba brejkboly a v každém setu argentinskému antukovému specialistovi jednou sebral servis (využití brejkbolů 2 z 10). K postupu si pomohl sedmi esy. Lóndera v úvodu druhé sady postihly žaludeční problémy, přímo na kurtu zvracel, nicméně v utkání pokračoval.

Veselý se díky dnešní výhře poprvé stane českou tenisovou jedničkou. Zítra bude bojovat o vyrovnání svého maxima na marockém podniku (semifinále 2016 a 2017).

Ve svém prvním čtvrtfinále na okruhu ATP od loňského června se Veselý utká s obhájcem titulu Pablem Andújarem. Se španělským antukářem sice vyhrál oba vzájemné duely, ale na soupeřově oblíbeném povrchu se střetnou poprvé.

Třiatřicetiletý Andújar má navíc skvělou formu, neboť v předchozích dvou týdnech vyhrál domácí challengery v Marbelle a v Alicante a nyní v Marrákeši prodloužil svou neporazitelnost už na dvanáct utkání, když po Argentinci Delbonisovi porazil i Philippa Kohlschreibera. Sedmého nasazeného Němce zdolal 7-6 6-4 a vzájemnou bilanci vyrovnal na 2-2.

Andújar má na kontě čtyři tituly z turnajů ATP a hned tři z nich získal v Maroku. V letech 2011 a 2012 slavil ještě v Casablance, odkud se turnaj v roce 2016 přesunul do Marrákeše.

Už ve druhém kole vypadla největší hvězda turnaje Němec Alexander Zverev. Třetí hráč světa na svém prvním letošním turnaji na antuce nečekaně nestačil na 60. hráče světa Španěla Jaume Munara, kterému podlehl 6-7 6-2 3-6.

• ATP 250 MARRÁKEŠ •
Maroko, antuka, 524.340 eur
čtvrteční výsledky (11. 4. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Veselý (ČR) - Lóndero (Arg.) 6-3 6-4
Munar (Šp.) - A. Zverev (1-Něm.) 7-6(1) 2-6 6-3
Andújar (Šp.) - Kohlschreiber (7-Něm.) 7-6(6) 6-4
Paire (Fr.) - Herbert (8-Fr.) 6-4 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

46
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Šáša už slušně klesá na dno. Nemá na to, aby byl konkurenceschopný na turnajích Masters, kde vypadává pravidelně s hráči v žebříčku desítky pozic za ním a tak se rozhodl si spravit chuť na ATP250 a i tam vyhučel. Čekám, kdy ho Ivan pošle na párek. Ten hráč za poslední rok neukázal kromě jednoho turnaje skoro nic.
Reagovat
turista
No Saša Zverev nechal formu někde v lese.
Reagovat
Kozoroh
V lese je Saša od prohry s Raoničem na AO (1:6, 1:6, 6:7(5)).
Reagovat
Krisboy
Tj, to byl tenkrát slušnej vejprask. Asi karma za finále ATP Finals :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev sa rozhodne nebude naháňať na 250, ked mu začína od pondelka Masters1000..Dokonca je sľúbený na víkendovú exhibíciu. Dalo sa čakať, že Maroko vezme ľahkovážne. Nečakali to akurát tí, ktorí sa nerozumejú tenisu a čakajú na jeho podpis.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa Nadal sice trenuje v MC, ale jednym ockom sleduje turnaj v Marakéši. Akoby tusil, ze práve tam sa rozhdouje o daslom pohari musketierov..
Reagovat
turista
Marakéš je letos velmi dobře obsazený turnaj. Ale o poháru mušketýrů se tam nerozhoduje. To je ještě 2 měsíce daleko a může se leccos změnit. Nejtěžší Rafův antukový soupeř bude v MC a jak na tom momentálně je nikdo neví. Jen on sám. Ale 246 týdnů na No1 už zaknihoval.
Reagovat
Nola
dva zapasy v rade poklona
Reagovat
Blondie
Týnce se ve druhé stovce nelíbí! Goooo, Týna!
Reagovat
lavamancer
5:4... já bych byl ještě opatrný
Reagovat
lavamancer
tak nakonec to dobře dopadlo :-)
Reagovat
Blondie
dala to - jakou má radost! Jen mi teda i za ni byla zima a stisk ruky mohla vylepšit ;)
Reagovat
Dobry-den
Jirka bude českou jedničkou, to je obrovský úspěch, který už mu nikdo nevezme.

Já mu to přeju, na druhou stranu je to ale trochu k pláči. Brzy se totiž může stát, že česká jednička nebude ani v top 100 a na GS neuvidíme žádného českého tenistu v hlavní soutěži...

Předpokládám, že u Tomáše už je to jen čekání na oznámení konce kariéry...
Reagovat
Torn
Není absolutně k čemu gratulovat, stejně tak se nedá mluvit o úspěchu.
Reagovat
EllNino
Překvapuje ... ale proti Andujarovi už mu nevěřím
Reagovat
turista
Budeme Jirkovi držet palce. Andújar je na antuce výborný. Vyhrál na ní 4 tituly a hrál taky finále v Barceloně a ještě někde jinde s Nadalem.
Reagovat
com
Tak Jirka uz ma splneno :) ..poprvy je ceskou jednickou, takze gratulka :)
Reagovat
EllNino
wow, že to trvalo ...tomu se ani nedá gratulovat, když Berďa má v zápise turnaje ani ne za pul roku a Jirka za celý -_-
Reagovat
Ondra979
Juro jses jednicka..ale zase to neprezen, FO uz se blizi :)
Reagovat
mahycek
Odkaz na Fogniniho, jak při zápase s Jyrkou rozbíjí rakety.
Dík.
Reagovat
Krisboy
Je to na Novinkach.
Reagovat
Krisboy
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/1092119-cesky-tenista-ho-vydrazdil-k-nepricetnosti-hvezdny-vztekloun-lamal-jednu-raketu-za-druhou.html#section-artcl
Reagovat
rybicka
No jo, když po předchozích výkonech Jiřího, to prostě nečekal a neunesl. Měl to asi za předem vyhrané a ejhle - zrada :-)
Reagovat
Krisboy
Jj, "hvězdný vztekloun" :)
Reagovat
makro99
stáhl ve třetím setu ztrátu 3:5 (měl tam "šňůru" fiftýnů 10:1) a jak se dostal na 5:5 a 40:15, tak zase předvedl sérii 1:8...:(
no nevím, loni to vypadalo vcelku slibně a věřil sem v letošní návrat do 100ky, ale letos už je těch 1./2. kol moc...
Reagovat
Stan_Borowitz
Dnes jsem bohužel nestihl ani TV, ale na finále si rád zaletím, abych viděl Jirku zvedat pohár nad hlavu.
Reagovat
Nenela
Pratele ja vas nepoznavam. Nikdo si z Jirky neutahuje. Ze by to znacilo opravdovou zmenu? Jirka opravdu vetsinou nepinkal, ale kdyz pinkal, vetsinou to nedopadlo dobre. I s indisponovanym souperem.
Reagovat
Stan_Borowitz
Máme radost z celkové proměny herního projevu, přístupu k řemeslu a tak...
Reagovat
sojka1
gratulace, Jura uz moc potrebuje nakopnout. Neco takoveho se vsak hned tak nevidi, chudak Londer, bylo mu ocividne cely zapas zle, ale nevzdal a bojoval do posledniho dechu.. a ze kazdy vypadal jako posledni... vsechna cest, opravdu! Zustala bych ovsem na zemi. Jura to se zde zminenou agresivitou zas prilis neprehanel, stejne i na indisponovaneho soupere "ladil" a nahazoval... :-) Psal mu vsak servis, paradne behal dopredu a celkove dobre vypadal, pohubly, problemy s trislem jsou jiste pryc, tak snad.... sice zas nejaky tejp na leve ruce, treba jen prevence... Tak ted na Kohliho! Pojd! :-)
Reagovat
sojka1
ty moje predikace, kazdeho jimi spis odpalim... Kohli prosustroval v TB prvni set a to mel pri svem podani 2x SB.. :-(
Reagovat
turista
Spíš to vypadá na to, že na Jirku bude čekat Španěl Pablo Andújar.
Reagovat
sojka1
zapas je vyrovnany, uvidime jeste. A oprava, Filip mel oba SB na prijmu, koukla jsem se na "cisla".. :-)
Reagovat
makro99
nějaká slabost, to bych v tomto případě vůbec nebral v potaz; stěžovat si v Marrakesi na žaludeční potíže, to je jako stěžovat si v Quitu na výškovou nemoc... (i když i to se tady včera snažil někdo obhajovat;)
Reagovat
sojka1
neprislo mi, ze tam vsichni behem zapasu zvraci na kurtu, ale treba jsi vsimavejsi.. :-)
Reagovat
makro99
Ostatní jsou odolnější nebo to umí líp skrývat; a Juan je v Marakéši letos poprvé.. ostatně Jirka si tím prošel loni s Edmundem, zabalil to po pěti gamech :)
Reagovat
sojka1
ja jsem se podivovala nad tim, ze Londer nevzdal a ne, ze mu bylo spatne. O Quitu nepadlo pismenko a v Bogote jsem nikoho neobhajovala, jen upozornovala na uskali, ze se telo i pri vysokohorske priprave muze v jinych geografickych podminkach chovat jinak, coz se pozna jedine a prave tou zmenou... to neni diskuze, to je vytvareni drbu.. :-))
Reagovat
makro99
drby? kdeže..:) nad tou dílčí relativizací Jirkova vzepětí jsem se ale musel ohradit; a byť mám Maroko rád (fotbalistům jsem fandil vždycky a vlastně i tu velkou tenisovou trojku Younes, Karim a Hicham jsem míval docela rád), tak ta frekvence skrečí (a ztracených kufrů:) je tam přece jen vyšší než v jiných destinacích ATP/WTA...
Reagovat
Andrew89
Jyrka je bůh a piluje na FO...GS je jeho !
Reagovat
Krisboy
Vá1ec J1rka se opět rozjíždí. Už nedávno s Čoričem hrál dobře, prohrál smolně o dva, tři míče. A hlavně hraje celkem agresivně, aktivně, nepinká to tam jako prababička, jak to dělal poslední dva roky. Tak pojď, Top10 čeká.
Reagovat
jurasekh
...výborně, Jirko, jen tak dál!!! :-)
Reagovat
makro99
Marrakech je něco jako Jirkův obývák, už to tam má 11:3 :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Každý velký tenista má "svůj" turnaj.
Reagovat
makro99
Bohužel Pablo ho tu má taky. Bilanci tu má dokonce o chlup lepší něž Jirka - z 5 startů 3x vyhrál, zápasy 17:2..
Reagovat
Krisboy
Každá série jednou skončí. A J1rka je na ukončování šňůr odborník (čili Terminátor).
Reagovat
turista
Jirko, jen tak dál! Antuka je fajn.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist