Veselý v Monsu zvládl už dvě třísetové bitvy a postoupil do čtvrtfinále

2. 10. 2014, 23:58
Aktuality 8
CHALLENGER MONS - Jiří Veselý to nemá na challengeru v belgickém Monsu vůbec jednoduché. Se dvěma žebříčkově hůře postavenými soupeři musel o výhru bojovat pokaždé ve třech setech, Francouze Millota i Bělorusa Ignatika však porazil a postoupil do čtvrtfinále.
Jiří Veselý

Jiří Veselý se letos začal prosazovat na turnajích ATP, i nadále ale čas od času sbírá zkušenosti i na challengerech. Po nepříliš povedeném létu si na jednom z nich zahrál minulý týden ve francouzském Orléansu, kde vypadl v semifinále s pozdějším šampionem Ukrajincem Stachovským.

O lepší výsledek usiluje nyní na dalším halovém challengeru v belgickém Monsu, kde je zatím po dvou úspěšně zvládnutých třísetových bitvách ve čtvrtfinále. Nejdřív úterý český tenista zdolal Francouze Vincenta Millota. "Těžký zápas hned v prvním kole, ale počítá se vítězství," komentoval Veselý.

A dnes svěřenec Jaroslava Navrátila a jeho syna Michala otočil nepříznivě se vyvíjející utkání proti Bělorusu Uladzimiru Ignatikovi, jehož zdolal 4-6 6-3 7-6. V zápase byly k vidění pouze dva proměněné brejkboly, po jednom na každé straně. V rozhodujícím dějství Veselý ztratil po svém servisu jen sedm míčků a měl celkem šest brejkbolů, ale žádný neproměnil. Rozhodl až v tie-breaku, v němž otočil z 0-2 na 73.

"Další těžký zápas s dobrým koncem," oddechl si na facebooku jednadvacetiletý rodák z Příbrami, který je aktuálně 78. hráčem světa.

O postup do semifinále si levou rukou hrající Veselý zahraje v pátek proti domácímu Rubenu Bemelmansovi, jehož letos v lednu v jediném vzájemném střetnutí udolal ve třech setech na challengeru v německém Heilbronnu. Vítěz se o finále utká s lepším z dvojice Steve Darcis a Gerald Melzer.

- CHALLENGER MONS -
(Belgie, tv. povrch / hala, 106.500 eur)
čtvrteční výsledky (02. 10. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Veselý (3-ČR) - Ignatik (Běl.) 4-6 6-3 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pro Jirku Veselého je to na konci roku těžké vyhrávat. Sezóna je náročná a už jsou všichni hráči unavení, což je vidět i na favoritech prestižnějších turnajů, ale i přesto věřím, že Jirka na konci roku v té TOP 50 bude. Ideální by asi pro něj bylo si dát ještě tak jeden turnaj do konce roku a pak si mít měsíc pauzu, než zase začne trénovat na novou sezónu. Příští sezóna pro něho bude klíčová. Pokud za rok bude v top 20, tak může v tenise vyhrávat i velké turnaje. Držme mu pěsti a podporujme ho k dalším vítězstvím.
Reagovat
tommr
Jirka udolal ve čtvrtfinále nebezpečnýho Bemelmanse a je už v semifinále. Na všechny výhry v Monsu se zatím ale hodně nadřel ...
Postup do semifinále znamená i další body do žebříčku a posun někam k 70.místu ...
Pokud by Jirka v Monsu získal titul tak by se dostal už jen pár bodů za Radka Štěpánka, kterej kvůli zranění neobhajuje lonskej titul a v žebříčku se proto propad až na 55.místo ...
Reagovat
Fredy
Velká gratulace k postupu do SF. Jirko pojď ! ! ! :)
Reagovat
Fandina
Jirka vyhrál první set proti Bemelmansovi 6:4 a ve druhém je to vyrovnané 3:3. Tak Veselko ... pojď pojď pojď

http://new.livestream.com/ATP/mons2014centrecourt
Reagovat
mrafe
Tak si to Jikra pěkně komplikuje, tak snad to dá
Reagovat
Fandina
Druhý set 3:6 a třetí v TB. Je to tammmmmmmmmm. A teď semi. Jirko ... pojď pojď pojď
Reagovat
marta
Dnes to bude těžký zápas,ale věřím že Jirka to zvládne a postoupí :) Hodně štěstí přeji :)
Reagovat
tommr
Bemelmanse by měl Jirka ještě dát. Těžký zápasy teprve příjdou až bude hrát proti Darcisovi nebo Goffinovi ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist