Veselý v Nur-Sultanu vyřadil nasazenou pětku Sandgrena a zahraje si o čtvrtfinále

27. 10. 2020, 08:53
Aktuality 11
ATP NUR-SULTAN - Jiří Veselý zahájil své působení na novém halovém podniku v kazašském Nur-Sultanu vítězstvím nad Tennysem Sandgrenem, nasazenou pětku bez ztráty podání a po odvráceném setbolu v tie-breaku druhé sady porazil ve dvou setech. Jeho dalším soupeřem bude Egor Gerasimov.
Profily hráčů
Jiří Veselý (© Tata Open Maharashtra)

Jiří Veselý si před dvěma týdny na novém antukovém turnaji na Sardinii zahrál své první čtvrtfinále na hlavním okruhu od únorového triumfu v indickém Puné, kde slavil svůj druhý kariérní titul, a zálusk na solidní výsledek si dělá i na novém halovém podniku v Nur-Sultanu.

Nejlepší Čech v žebříčku ATP začal v kazašském hlavním městě solidní výhrou 6-4 7-6(7) nad nasazenou pětkou Tennysem Sandgrenem, se kterým vyhrál bez ztráty setu a podání i druhý vzájemný souboj.

Veselý sice v zápase trefil o čtyři esa méně (9), ale na rozdíl od svého soupeře dokázal odvrátit všech pět brejkbolů, kdežto Američan si s jednou ze čtyř hrozeb poradit nedokázal, což rozhodlo úvodní dějství.

Druhá sada byla podstatně vyrovnanější a dospěla do tie-breaku. V něm měl Veselý mečbol už za stavu 6-5, ovšem Sandgren oba body při svém servisu zvládl a byl míček od srovnání stavu utkání. Veselý však získal tři body v řadě a po hodině a 42 minutách slavil postup.

"Byl to náročný zápas. Věděl jsem, že Tennys má na tvrdém porchu velmi dobré výsledky. Na první kolo to byl těžký soupeř, ale cítil jsem se dobře. Hlavně jsem se soustředil na svůj servis a čekal na šanci. Povrch je tady dost rychlý, takže je těžké returnovat. Bylo to o jedné, dvou šancích. V tie-breaku jsem měl nakonec i štěstí," komentoval Veselý.

Dvě čtvrtfinále za sebou na turnajích ATP si Veselý naposledy zahrál v červenci 2017. Čekání může ukončit zítra či pozítří proti Egorovi Gerasimovovi, kterého porazil v únoru ve finále v Puné. Gerasimov v úvodním kole přetlačil 6-3 3-6 7-6(3) čtvrtfinalistu posledních dvou halových turnajů Lloyda Harrise.

• ATP 250 NUR-SULTAN •
Kazachstán, tv. povrch / hala, 337.000 dolarů
úterní výsledky (27. 10. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (ČR) - Sandgren (5-USA) 6-4 7-6(7)
Gerasimov (Běl.) - Harris (JAR) 6-3 3-6 7-6(3)
Sugita (Jap.) - Džumhur (Bosna) 6-1 5-7 6-4
Ruusuvuori (Fin.) - Skatov (Kaz.) 6-2 6-0
Seppi (It.) - Karacev (Rus.) 6-3 1-6 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

11
Přidat komentář
Herbert_Hoover
Až teď jsem si vlastně uvědomil, že je Sultán 250tka..pořád jsem si tak nějak z důvodu historie turnaje i aktuálnímu obsazení říkal, že jde o trošku lépe obsazený challenger..sice zvučnější jména ale většina totálně bez formy. :)
Reagovat
Krisboy
Jenom devět es? To je bída, na tom by měl J1rka ještě zamakat smile
Reagovat
com
Tak Jiriku idem pro titul smile I kdyz lepsi by bylo vyhrat Viden smile
Reagovat
EllNino
Cenná výhra nad hráčem číslo 100 na žebříčku, který porazil Shapa na RG a postoupil do 3. kola :)

Gratulace :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Aha, tak to byl kvalitní soupeř. Dobrá prácesmile
Reagovat
George_Renel
Ale tenis to byl dost nudný.
Reagovat
turista
Výborně Jirko! Jedeme dál!
Reagovat
Alien
Neuvěřitelné!
Reagovat
Fransoas
Máte pravdu.Je to naprosto výstižné.Doufejme,že ten trend vydrží.
Reagovat
George_Renel
Jirka dnes skoro bezchybný. smile
Reagovat
Krisboy
Všechno jde jako na drátkách.

smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist