Veselý v Parmě neudržel vedení proti Paulovi. Korda vyřadil Sonegu

26. 5. 2021, 22:49
Aktuality 7
ATP PARMA - Jiří Veselý končí na antukovém turnaji ATP 250 v Parmě ve druhém kole. 27letý Čech v generálce na Roland Garros podlehl za dvě a tři čtvrtě hodiny 7-6 6-7 3-6 Američanu Tommymu Paulovi, přestože vedl 7-6, 3-0 a měl tři brejkboly.
Jiří Veselý

Jiří Veselý rozhodl první set v tie-breaku poměrem 7-3. Ve druhé sadě po brejku na 2-0 zvýšil při svém podání na 3-0. V dalším gamu měl postupně tři brejkboly na 4-0, ale neuspěl a karta se začala obracet. Po chybách přišel o podání na 2-3 a druhý tie-break ztratil 5:7 poté, co při setbolu udělal dvojchybu.

V rozhodujícím setu přišel Veselý o podání ve čtvrté hře. O hru později měl šanci získat brejk zpět, ale dvakrát neuspěl. Za stavu 2-5 odvrátil po náběhu k síti smečí první mečbol, Američan stvrdil postup do čtvrtfinále při svém podání po úspěšném zkrácení za síť.

Další cenný skalp na okruhu ATP získal Američan Sebastian Korda, který vyřadil ve formě hrající domácí nasazenou jedničku Lorenza Sonega. a po dvou měsících vyhrál dva zápasy po sobě.

Dvacetiletý syn českého grandslamového šampiona, jenž měl před startem v Parmě na kontě ze čtyř turnajů na antuce v sezoně jen jediné vítězství, odvrátil zkušenějšímu soupeři všech šest brejkbolů a zvítězil 6-1 7-5.

"Je to neuvěřitelné vítězství, (Sonego) letos předvedl na antuce pár úžasných výkonů. Už mě letos jednou porazil, takže jsem z výhry superšťastný," připomněl Korda v rozhovoru na kurtu únorový vzájemný zápas v Montpellier. Ve čtvrtfinále ho čeká Japonec Jošihito Nišioka.

• ATP 250 PARMA •
Itálie, antuka , 541.800 eur
středeční výsledky (26. 05. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Paul (6-USA) - Veselý (ČR) 6-7(3) 7-6(5) 6-3
Korda (USA) - Sonego (1-It.) 6-1 7-5
Munar (Šp.) - Paire (2-Fr.) 7-5 3-1 skreč P.
Cecchinato (It.) - Bedene (7-Slovin.) 7-5 6-2
Nišioka (8-Jap.) - Musetti (It.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Fransoas
V prvním kole RG bude hrát s Rusem CHačanovem.Bylo by velkým překvapením kdyby postoupil do druhého kola.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Chača taky nic moc nepředvadí v posledním roce, tak jasné to není, naopak. Spíš to bude o tom, kdo z nich dvou se bude trápit víc, asi tak.
Reagovat
peggy
Je jasný,nevim co s nim na OH.smilesmile
Reagovat
sojka1
ale rozhovory ma paradni! :-)
Reagovat
turista
Prohrál téměř vyhraný zápas. To musí být o psychice. Nic jiného.
Reagovat
Alien
Jirko ???
Reagovat
Krisboy
J1rko, J1rko...ty to vedeš smile

Sebiho výhra je jen malou útěchou. Ale v dnešní době je třeba těšit se i z maličkostí smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist