Veselý v Prostějově postupuje, Štěpánek končí v 1. kole

2. 6. 2015, 17:32
Aktuality 2
Jiří Veselý porazil v úvodním kole challengeru v Prostějově Maďara Fucsovicse a udělal první krok za obhajobou loňského titulu. Vedle Veselého pokračuje z českých tenistů ve dvouhře už jen Jan Hernych. Hned v prvním kole totiž skončil trojnásobný vítěz turnaje Radek Štěpánek, který dnes po více než dvouhodinové bitvě prohrál s Francouzem Mathieuem, a také loňský semifinalista Adam Pavlásek po prohře se Srbem Lajovičem.
Jiří Veselý

Až 167. hráč žebříčku ATP Marton Fucsovics dnes nasazené dvojce Jiřímu Veselému vzdoroval v úvodech obou setů. Na tvrdou hru českého tenisty odpovídal stejnou zbraní. Odpor protivníka se podařilo Veselému definitivně zlomit až v závěru druhého setu.

"Každoročně mě na tomto turnaji před domácím publikem svazuje nervozita. Dnes to bylo na mém výkonu hodně patrné. Bylo těžké si udržet podání. Ale když jsem potřeboval, tak jsem se uvolnil. V závěru už byla moje hra lepší. Rozhodly zkušenosti, soupeře možná svazovalo moje vyšší postavení na žebříčku," zhodnotil svoje vystoupení Veselý, jenž vnímá v domácím prostředí roli favorita turnaje.

"Obhajoba bude těžká. Domácí publikum je skvělé, ale cítím větší odpovědnost. Chtěl bych svůj úspěch zopakovat. Věřím, že v příštím zápase bude můj výkon lepší. Mám ještě hodně rezerv," připustil Veselý.

Radek Štěpánek dnes proti Paulu-Henrimu Mathieumu bojoval od poloviny úvodního setu s bolestivým zraněním ruky. Po podklouznutí a pádu si narazil kloub. "Blbě jsem spadl na pravou stranu. Nechci se ale na to vymlouvat. Ovlivnilo to však moji hru i pohyb. Problémy jsem měl hlavně s bekhendem, většinou jsem jej jen přehazoval přes síť," řekl po utkání Štěpánek.

Svou typickou bojovnost prokázal český daviscupový reprezentant v závěru druhého setu. Za stavu 4-4 prohrával při soupeřově podání 0:40, a přesto stačil tuto hru otočit. Mathiemu při rozhodující výměně vrátil dva smeče a vykřesal naději na zvrat. Francouz ztratil koncentraci, ze vzteku rozbil raketu.

"Tento moment jej hodně zlomil. Škoda, že se mi situaci nepodařilo využít na začátku třetího setu. Čím déle se hrálo, tím to bylo pro mě těžší," přiznal Štěpánek, který se po předčasném konci v Prostějově už začne připravovat na travnatou část sezony. "Měl bych hrát turnaje ve Stuttgartu, Halle, následuje týden volna a Wimbledon. Uvidím, čeho budu schopen. Už bych nechtěl být zraněný," dodal Štěpánek.

Zklamání z předčasného vyřazení neskrýval Adam Pavlásek, který po prohře s Dušanem Lajovičem v Prostějově neobhájil loňské semifinále. "Neměl jsem se proti Lajovičovi čeho chytit, byl lepší. Má větší zkušenosti a dnes je prodal. Doufám, že prohru napravím příští týden na challengeru v Praze," řekl Pavlásek.

Vypadl i osmý nasazený Slovinec Blaž Kavčič, který nestačil na Srba Lasla Djereho, jenž postoupil z kvalifikace.

Středečním soupeřem Veselého bude ve druhém kole 318. hráč světového Francouz Axel Michon, který postoupil z kvalifikace. Hernech narazí na Pavláskova přemožitele Lajoviče.

Výsledky - UniCredit Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 106.500 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Veselý (2-ČR) - Fucsovics (Maď.) 7:5, 6:3
Lajovič (6-Srb.) - Pavlásek (ČR) 6:3, 6:3
Mathieu (Fr.) - Štěpánek (ČR) 6:4, 4:6, 6:1
Giraldo (5-Kol.) - Copil (Rum.) 7:6 (7:4), 6:2
Souza (7-Braz.) - Dustov (Uzb.) 6:3, 7:5
Ignatik (Běl.) - Kavčič (8-Slovin.) 6:7 (4:7), 6:2, 6:2
Krajinovič (Srb.) - Vanni (It.) 7:6 (7:1), 6:2
Djere (Srb.) - Laaksonen (Švýc.) 6:4, 7:6 (7:4)
Nedovjesov (Kaz.) - Mektič (Chorv.) 6:4, 6:7 (4:7), 7:6 (7:3)
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
avizuje od čtvrtka přímé přenosy z Prostějova.

http://www.ceskatelevize.cz/tv-program/hledani/?filtr[SIDP]=10186693736
Reagovat
Fandina
Adam a Ráďa škoda, ale Jirkovi a Hernychovi samozřejmě držím palce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist