Veselý v Umagu začal třísetovou výhrou nad Travagliou

17. 7. 2018, 21:39
Aktuality 8
ATP UMAG - Jiří Veselý se po zlepšených výkonech na trávě vrátil výhrou i na antuku. V chorvatském Umagu český tenista odstartoval výhrou nad kvalifikantem Stefanem Travagliou, kterého zdolal po bezmála dvou a půl hodinách boje 2-1 na sety. O čtvrtfinále si zahraje s dalším Italem Marcem Cecchinatem, který nedávno šokoval postupem do semifinále French Open.
Jiří Veselý

Jiří Veselý na trávě ukončil dlouhodobé trápení, když v turecké Antalye došel do semifinále a ve Wimbledonu prohrál až v osmifinále s Rafaelem Nadalem, a na dobré výsledky navázal i v prvním kole antukového turnaje v Umagu. 

V pondělí nejprve s krajanem Romanem Jebavým úspěšně vstoupili do čtyřhry a dnes Veselý po další třísetovém boji odstartoval vítězně i v singlu. Italského kvalifikanta Stefana Travagliu udolal po 2 hodinách a 27 minutách 6-3 3-6 6-2.

Veselý snadno získal první set, jenže ve druhém nevyužil žádný z devíti brejkbolů a po více než hodinovém boji prohrál. Ve třetí sadě začal ztraceným servisem, ale závěr utkání zvládl mnohem lépe a vybojoval postup.

Ve druhém kole pětadvacetiletý rodák z Příbrami vyzve nasazenou trojku Marca Cecchinata. S italským vrstevníkem, který na letošním Roland Garros vyřadil Novaka Djokoviče a senzačně došel až do semifinále, má vyrovnanou bilanci 1-1.

• ATP 250 UMAG •
Chorvatsko, antuka, 561.345 eur
úterní výsledky (17. 07. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (ČR) - Travaglia (It.) 6-3 3-6 6-2
Haase (6-Niz.) - Dutra Silva (Braz.) 4-6 7-5 6-3
Bedene (Slovin.) - J. Sousa (7-Portug.) 7-6(5) 4-6 6-4
Fucsovics (Maď.) - Paire (8-Fr.) 6-1 6-3
Marterer (9-Něm.) - Serdarušič (Chorv.) 3-6 7-5 6-3
Lajovič (Srb.) - Basilašvili (Gruz.) 7-5 6-2
Donskoj (Rus.) - Lorenzi (It.) 6-3 6-4
Auger-Aliassime (Kan.) - Martin (SR) 6-4 6-3
Kližan (SR) - Jarry (Chile) 6-2 6-0
Trungelliti (Arg.) - Škugor (Chorv.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Fandina
Veselka zatím super. První set nad Cecchinatem vyhrál 6:2 a ve druhém odvrátil SB za stavu 4:5 a je to 5:5. Pojď!!!
Reagovat
Fandina
A je tu na O2 TV Tenis.
A také na SuperTennise.
Reagovat
Fandina
Neměla jsem nic psát, protože jakmile jsem to napsala, tak Jirka prohrál dva game. A jde se do třetího. Tak doufám, že Jirka bude hrát tak jako v prvním, i když Cecchinato se ve druhém zlepšíl, Jirka měl trochu smůlu v koncovce posledního game, prasátko a pak chyba.
Reagovat
Fandina
Tak bohužel, Jirka ve třetím skoro kopíroval druhý, svoje podání si držel, Cecchinato na tom ale byl lépe fyzicky, Jirka už nemohl, těžko se pohyboval, před posledním game si zavolal ošetřování a nakonec prohrál 5:7.
Reagovat
andeloo
Tak dnes jdeme opět fandit Jiřímu
Reagovat
Krisboy
Dneska J1rka vrátí Čechína definitivně zpátky nohama na zem.

Aspoň teda doufám.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo!
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně. A teď je na řadě ten sázkový unterwasserman.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist