Veselý vyhrál duel náhradníků s Benneteauem a získal čestný alespoň bod

14. 9. 2014, 12:06
Aktuality 36
V Paříži se dnes pouze z povinnosti dohrál semifinálový duel Davisova poháru mezi domácí Francií, která si už po sobotní čtyřhře zajistila postup do finále, a českými tenisty. Ti se dočkali čestného bodu až ve čtvrtém zápase, v němž Jiří Veselý vyhrál duel náhradníků s Julienem Benneteauem. Lukáš Rosol v závěrečném duelu podlehl Monfilsovi.
Jiří Veselý (© Česká sportovní)

Čeští dvojnásobní obhájci titulu přišli o naději na daviscupový hattrick už po úvodních dvou dnech. V pátek nejprve Tomáš Berdych podlehl Richardu Gasquetovi 3-6 2-6 3-6 a Lukáš Rosol pak prohrál s Jo-Wilfriedem Tsongou podobně jasně 2-6 2-6 3-6. Naději měla vykřesat sobotní čtyřhra, ale v té se ve druhém setu zranil Radek Štěpánek a s Berdychem podlehli Tsongovi a Gasquetovi 7-6 4-6 6-7 1-6.

Dnes tak za již rozhodnutého stavu dostali na obou stranách šanci náhradníci, a tak se ale hrálo před zaplněným hledištěm. Podruhé se z vítězného zápasu v Davisově poháru radoval Jiří Veselý, který na slavném antukovém kurtu Philippa Chatriera v areálu Roland Garros porazil Juliena Benneteaua 6-4 6-3 a stav semifinále snížil na 1-3.

"Každý zápas v Davis Cupu je nesmírně těžký. Byl to pro mě obrovský zážitek tady hrát a doufám, že podobný zápas ještě odehraju," řekl Veselý. "Dobře jsem podával, snažil jsem se hrát agresivně a rozběhat ho," komentoval své čtvrté utkání v týmové soutěži.

Jednadvacetiletý rodák z Příbrami ale dosud nedostal šanci bojovat o bod za nerozhodnutého stavu, dosavadní bilanci v zápasech na dva vítězné sety má vyrovnanou 2-2. Poprvé vyhrál letos za rozhodnutého stavu v Japonsku.

Ve zbývající dvouhře bavil obecenstvo Gaël Monfils. Lukáš Rosol nad ním sice vyhrál první set, ale pak byl od základní čáry jistější a variabilnější domácí hráč. "Myslím, že to byl dobrý zápas, i když konec nebyl v mé režii. Jsem spokojen s výkonem, bylo to lepší než v pátek, ale bohužel jsem bod nepřidal," řekl devětadvacetiletý Rosol.

Hledištěm, oslavujícím postup, několikrát oběhla mexická vlna, do které se netradičně zapojil i hlavní rozhodčí. Monfils rozparádil publikum ještě více, a to nejen výhrou, ale také úderem ve výskoku mezi nohama, kterým zaskočil českého hráče.



"On tak hraje často, člověk neví, co přijde. Jestli přijde lob, prase nebo prohoz, a on to trefil do protisměru a s tím se musí počítat," řekl Rosol.

Francie si zahraje finále Davisova poháru poprvé od roku 2010, bude usilovat o jubilejní desátý titul v historii a první po 13 letech. Doma v Lille bude v listopadu hostit Švýcarsko, které přijede s Rogerem Federerem a touží po prvním vavřínu.

- SEMIFINÁLE DAVIS CUPU 2014 -
(Francie - Paříž, antuka)
kompletní výsledky (12. - 14. 09. 2014)
Francie - Česko 4-1
pátek 12. září:
Gasquet - Berdych 6-3 6-2 6-3 ... 1-0
Tsonga - Rosol 6-2 6-2 6-3 ... 2-0
sobota 13. září:
Gasquet/Tsonga - Berdych/Štěpánek 6-7(4) 6-4 7-6(5) 6-1 ... 3-0
neděle 14. září:
Benneteau - Veselý 4-6 3-6 ... 3-1
Monfils - Rosol 5-7 6-4 7-5 ... 4-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

36
Přidat komentář
PetaM
Tak Jirka získal jediný bod :D Dobře on! :D
Reagovat
Fandina
Tak tak. Gratulace Veselkovi, je dobrýýýýýýýýýýýýýý!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ještě že sme prohráli teď, ve finále můžu s čistým svědomým fandit Švácarsku - teda Rogerovi a Stanovi
Reagovat
smazaný uživatel
Moje řeč:)). A jakou má Roger radost:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
ať mi nikdo netvrdí, že DC pro něj nemá velkou hodnotu, ono je těžký pořád jen zachraňovat před baráží, když vlastní body nestačily, Stan mu to už určitě nemá za zlý a málokterá dvojice je tak "adorable", ty kráso to je radost, jak nosili Rogera a teď nahánějí Stana :D :D
Reagovat
Fandina
Úžasná radost všech, nosí ho na zádech, neskutečné, protože se jich podílí víc, tak se mnohem víc lidí raduje ... super!!!
Reagovat
tommr
výhru Veselýho bych ale moc nepřecenoval. Benneteau vypadal dost "společensky unavenej". Ostatně i sám Jirka v rozhovoru přiznal, že na tom založil svojí dnešní taktiku ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
jo no, taky jsem slyšela jak říkal, že včera moc slavili, co potom takovej Monfils, nevypadá na tom bůhvíjak :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Jirka, jsem říkala, že to bude nakonec 4:1, pochybuju, že se Monfils dá zahanbit, leda že by začal klaunit jako teď Fognini, to je samá foot fault, už čekám, kdy poletí raketa do publika :D kouká tu někdo z vás na Švýcary?
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám na Super Tennis. Jen nechápu, jak může být tady uvedeno - DNEŠNÍ ZÁPASY - už odehraný zápas v 6,30, když Roger s Fogninim teprve hrají.
Reagovat
smazaný uživatel
Super Tennis je co, stream nebo nějakej kanál v televizi? Já už mám smůlu, že v nabídce nemám ani Eurosport ani Nova Sport, takže jsem odkázaná na streamhunter mnoo anebo když to v TV dává Nova nebo ČT
Reagovat
PetaM
Jj, SuperTennis je televizní program :) A dá se na něho koukat i na streamu, když je :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
a to se dá nějak naladit nebo je to placený? :)
Reagovat
PetaM
Ne, mně se to prostě občas nabídne na draculastream :D Když lidi mají tenhle program a nastreamují to, tak se na to koukám, je to spíše o náhodě :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už ti nemusím odpovídat. Je to italský televizní program v HD, vysílaný z HotBirdu, nekódovaný.
Reagovat
smazaný uživatel
to je sice hezký, ale na to jsem technický analfabet :D přijďte mi to někdo zprovoznit :D
Reagovat
smazaný uživatel
A mohu se zeptat koho máš za poskytovatele? UPC? Ta už nemá v nabídce Nova Sport.
Reagovat
smazaný uživatel
Buď by jsi musela si zakoupit natáčecí zařízení paraboly a nebo mít více konvektorů, na více družic.
Reagovat
smazaný uživatel
nene, žádný UPC, měli jsme Digi Tv, kde to všechno bylo, ale prostě nám nějak blbnul settopbox, nic tu od nich nefungovalo, tak jsme to zrušili a máme příjem jen ze společný antény na paneláku se základní nabídkou, takže to mám asi smůlu co?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to bohužel máš smůlu:(
Jedině ten steram,jak psal PetaM. Ale s ním jsem měla problémy, hodně se sekal.Tak jsem to řešila satelitem .
Reagovat
smazaný uživatel
oprava: stream
Reagovat
smazaný uživatel
njn, nezbývá mi než čučet na ne vždycky kvalitní stream, ale aspoň si u toho můžu vychutnat bonbonky Lindor, jak jinak :D
Reagovat
Fandina
Já mám také satelit a Supertennis i ostatní sportovní kanály v televizi. A ono pořídit si satelitní soupravu zase není žádná velká finanční zátěž. Ale jinak co se týká kvalitních streamů, tak je výborný tennistv.com. Je to ale placené, nicméně je to bez reklam a ve větším rozlišení, kvalitě.
Reagovat
smazaný uživatel
Do satelitní techniky jsem už investovala 13 tisíc korun. Ale asi záleží na výběru. Lze zakoupit i levnější.
Reagovat
Fandina
oprava ... mimo Wimbledon, to jde na Nova Sportu. Ale AO, FO a USO vysílá Eurosport.
Reagovat
Fandina
A nebo na ty tři GS, mimo Roland Garros, zaplatit si Eurosportplayer, tam se dá pak dívat nejen na to co vysílá Eurosport nebo Eurosport2, ale na streamy z ostatních kurtů, je to v pohodě a bez sekání.
Reagovat
smazaný uživatel
A Eurosportplaye vysílá i zápasy z DC?
Reagovat
Fandina
Já psala jen o GS, co se týká Eurosportu, tak to nevím, jestli vysílá DC, podle mě u nás ne, tady to má ČT. Ale minulé kolo jsem si všimla, že anglický Eurosport vysílal DC. To ohledně Eurosporplayeru se týká GS. Tam jsou streamy z různých kurtů, nejen to, co jde v telce.
Reagovat
smazaný uživatel
Také jsem se všimla, že anglický Eurosport vysílal minulé kolo DC.Na satelitu bude asi také kódovaný. Ještě jsem ho nezkoušela vyhledat.
Reagovat
Fandina
Určitě je kodovaný. Volný je německý Eurosport.
Volně je teď na satelitu na Astře ORF SPORT+ Rakousko Lotyško. Melzer vede 2:0 na sety.
A Roger na Supertennise slaví tří postupoví bod. Gratulka Rogere. Super!
Reagovat
Fandina
postupový ... hrubka, sorry
Reagovat
Fandina
oprava ... mimo Wimbledon, to jde na Nova Sportu. Ale AO, FO a USO vysílá Eurosport.
Reagovat
smazaný uživatel
Budoucí Berďa, teď je mu tolik, co bylo Berďovi proti Nizozemcům 2006, když se začal rozjíždět. Čekám, že během dvou let půjde vysoko. Našlápnuto má, letošní sezona se mu celkem povedla.
Reagovat
darek.vrana
No ale na druhou stranu Berdych už měl Masters titul v tu dobu.
Reagovat
Jan
Aspoň to není s nulou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta fotka :DD Palec hore pro Juru, příště místo Rosola dvojka (pokud Berdych skončí, tak jednička)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist