Veselý vyhrál i své první čtvrtfinále, o finále se utká s Knittelem

12. 4. 2013, 12:39
Aktuality 15
CHALLENGER MERSIN - Jiří Veselý si dnes na antuce v tureckém Mersinu zahrál poprvé ve čtvrtfinále challengeru a premiéru si osladil vítězstvím. Devatenáctiletý český tenista porazil ve dvou setech Juliana Reistera a s dalším Němcem Bastianem Knittelem si v sobotu zahraje o finále.
Jiří Veselý (© Česká sportovní)

Jiří Veselý letos vyhrál tři ze čtyř turnajů Futures a nyní se už začíná prosazovat i na challengerech. Minulý měsíc v Sarajevu si připsal první skalp hráče Top 100 Slovince Kavčiče a tento týden v tureckém Mersinu po deklasování Uzbeka Dustova a zdolání Srba Lajoviče postoupil poprvé do čtvrtfinále.

V něm se dnes devatenáctiletý rodák z Příbrami utkal s Němcem Julianem Reistererm a i se 195. hráčem světa si talentovaný český tenista poradil. V prvním setu Veselý nečelil žádnému brejkbolu a vyhrál hladce 6-2. Ve druhé sadě sice stejně jako včera začal chybovat a prohrával už 1-4, dnes však zápas do třetího setu dojít nenechal. Zavčasu zvedl úroveň své hry, o osm let staršího soupeře dostal do tie-breaku a v něm už Němce suveréněn přehrál poměrem 7-1.

Levou rukou hrající Veselý, jenž letos včetně turnajů Futures vyhrál už 22 z 24 zápasů, si tak postoupil už do semifinále. Za to si do žebříčku ATP připíše 29 bodů, které mu zajistí posun ke 185. místu. Za případné finále je 48 bodů, za titul 80.

O finále si svěřenec Jaroslava Navrátila a jeho syna Michala zahraje v sobotu s dalším soupeřem s Německa. Utká se s devětadvacetiletým Bastianem Knittelem, který je sice 198. hráčem žebříčku, včera se ovšem v Turecku postaral o vyřazení turnajové jednička Rakušana Haidera-Maurera. V dnešním čtvrtfinále se na kurtu zdržel jen pět gamů, neboť mu za stavu 5-0 vzdal jiný Rakušan Michael Linzer.

Bývalý vítěz juniorky Australian Open Veselý se po skončení turnaje v Mersinu přesune na challenger do Říma. Následně bude koncem dubna startovat na dalším challengeru v Ostravě, posléze by měl absolvovat kvalifikaci na podnik Masters 1000 v Římě, challenger v Neapoli a také kvalifikaci French Open.

- CHALLENGER MERSIN -
(Turecko, antuka, 42.500 dolarů)
páteční výsledky (12. 04. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Veselý (ČR) - Reister (Něm.) 6-2 7-6(1)
Knittel (Něm.) - Linzer (Rak.) 5-0 skreč L.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
VlS
Pěkné, tak ještě to F
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace k dnesnimu zapasu a postupu do finale, videla jsem posledni set, ale ten byl uzasnej;-) Jen tak dal Jirko!!
Reagovat
Karl
Gratulace k postupu do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Jirka jedéééé :)
Reagovat
smazaný uživatel
super, mám ráda, když se našim daří :) nevíte někdo, jestli by Jirka se svým žebříčkovým postavením mohl hrát kvalifikaci na nějaký turnaj ATP?
Reagovat
smazaný uživatel
bude se kvalifikovat dokonce na Maters 1000 v Rime, je to v clanku nahore....a na French Open.
Reagovat
smazaný uživatel
aha.. :) dík, to mám z toho, že ty články vždycky akorát prolítnu a pak se blbě ptám..
Reagovat
smazaný uživatel
V pohode, ja taky jinak...ale tady me zaujalo, ze je tam jeho herni program prave na konci toho clanku. To se mi libi, mohli by to psat casteji;-)
Reagovat
vendulkabendulka
Vesely prvni set prohral 6:3, snad se mu s tim povede neco udelat. Jinak je i stream, takovy mizerny ale je.
Reagovat
Karl
http://www.e-tennis.tv/

Tento fng. normálně.
Reagovat
smazaný uživatel
Navrátil už netrénuje Pavláska?
Reagovat
nouma
No hodně mě bude zápas s Knittelem zajímat. Už dnes všichni rádoby sázkaři Jirku podceňovali a nedávali mu šance ani na set, prej že jeho hra od základní čáry na Juliana nebude platit a ono ouvej. Jirkovi fandím a fakt sem zvědavej co v sobotu předvede.
Reagovat
Roger_Federer
Me dneska Veselí vydelal 220 euro..
Reagovat
Fandina
tak to je dobře, takhle postupovat a může být líp. Tak to dej a pak ještě jeden. Držím palce Jirko ... pojď pojď pojď!
Reagovat
vendulkabendulka
Dobre Jirka, jeste kousek, finale je blizko a SF souper je urcite hratelny.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist