Veselý znovu Gerasimova neporazil a v Nur-Sultanu skončil ve druhém kole

28. 10. 2020, 10:31
Aktuality 13
ATP NUR-SULTAN - Jiří Veselý si čtvrtfinále na novém halovém podniku v kazašském Nur-Sultanu nezahraje. Nejlepší Čech v žebříčku ATP prohrál 6-4 3-6 4-6 s Egorem Gerasimovem, kterého porazil v únoru ve finále v indickém Puné, a na skalp nasazeného Tennyse Sandgrena nenavázal. Běloruský tenista ve svém prvním čtvrtfinále po osmi měsících narazí na Francese Tiafoea.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Jiří Veselý si před dvěma týdny na novém antukovém turnaji na Sardinii zahrál své první čtvrtfinále na hlavním okruhu od únorového triumfu v indickém Puné, kde slavil svůj druhý kariérní titul, a mezi nejlepší osmičku se mohl podívat i na novém halovém podniku v Nur-Sultanu.

Nejlepší Čech v žebříčku ATP v kazašském hlavním městě začal solidní výhrou nad nasazenou pětkou Tennysem Sandgrenem, se kterým vyhrál bez ztráty setu a podání i druhý vzájemný souboj, ale Egora Gerasimova, jehož přemohl v únoru ve finále v Puné, znovu porazit nedokázal.

Veselý do utkání vstoupil velmi dobře, v úvodním dějství nečelil jedinému brejkbolu a brejkem ve třetím gamu rozhodl o osudu první sady. V následujícím průběhu se však k žádné další brejkbolové šanci nedostal a sám v obou setech vždy jednou ztratil podání, v rozhodujícím dějství po vlastních chybách za stavu 4-4. Rodák z Příbrami tak ani tentokrát neukončil čekání na dvě čtvrtfinále za sebou na turnajích ATP, která si naposledy zahrál v červenci 2017.

Gerasimov ve svém prvním čtvrtfinále po osmi měsících narazí na Francese Tiafoea, jenž po setech 7-5 6-3 vyřadil nasazenou dvojku Miomira Kecmanoviče. Také Američan je na hlavním okruhu mezi nejlepší osmičkou poprvé od února a zabojuje o první letošní semifinále na akcích ATP.

"Především ve druhém setu jsem hrál velmi dobrý tenis. Fungoval mi servis a člověk si pak více věří, když se má o co opřít," pochvaloval si Tiafoe.

John Millman si znovu po týdnu a opět bez ztráty setu poradil s Fernandem Verdascem, španělského veterána porazil 6-3 6-4 a poprvé od ledna postoupil do čtvrtfinále.

"Věděl jsem, co na něj platí. Držel jsem se plánu, který jsem měl před týdnem a fungovalo to. Jsem rád, že si tady zahraju čtvrtfinále," řekl Millman.

O první letošní semifinále se nasazená čtyřka utká s Tommym Paulem. Američan v Nur-Sultanu neztratil set ani s Radu Albotem a po jasném vítězství 6-4 6-0 po osmi měsících prošel do čtvrtfinále. Proti Millmanovi bude usilovat o vyrovnání svého kariérního maxima, kterým je lednové semifinále z Adelaide.

Alexander Bublik končí na domácím halovém podniku hned v prvním kole. Nasazený Kazach prohrál 3-6 2-6 s Mackenziem McDonaldem. Američan startující v hlavní soutěži díky chráněnému žebříčku bude ve druhém kole čelit Andreasovi Seppimu.

Nasazená jednička Benoit Paire, který měl v úvodním kole volný los a po pauze vyhrál jen jeden ze šesti zápasů, se o čtvrtfinále popere s Michajlem Kukuškinem. Domácí hráč porazil 6-7(5) 6-3 6-2 Federica Delbonise.

• ATP 250 NUR-SULTAN •
Kazachstán, tv. povrch / hala, 337.000 dolarů
středeční výsledky (28. 10. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Gerasimov (Běl.) - Veselý (ČR) 4-6 6-3 6-4
Tiafoe (USA) - Kecmanovič (2-Srb.) 7-5 6-3
Millman (4-Austr.) - Verdasco (Šp.) 6-3 6-4
Paul (7-USA) - Albot (Mol.) 6-4 6-0
• Dvouhra - 1. kolo •
McDonald (USA) - Bublik (6-Kaz.) 6-3 6-2
Kukuškin (Kaz.) - Delbonis (Arg.) 6-7(5) 6-3 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

13
Přidat komentář
turista
Jirka to bohužel nevyhrál a končí. Mlynář zatím semlel Verdasca a bude mlít dál.
Reagovat
Jan
https://www.facebook.com/petr.hofer.7/posts/3595977083759240
Reagovat
Alien
Tak to je síla! Zverev bude tátou!
Reagovat
brixner
No jo, přijel z turnaje, vodhodil pálku, vysílenim na TO upad...

"Blbče, když je nejhůř, už vlastně nemůže bejt hůř!"
Anna Mrákotová
smilesmile
Reagovat
George_Renel
Je to trošku komplikovanější.
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1791350-milacku-jsem-v-tom-tenisova-hvezda-zverev-bude-otcem.html?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#hp-sez
Reagovat
Mantra
tak to bude legrace, nakonec jí vyplatí a dítě bude u něj, podobně jako to má Ronaldo, ostatně jí o nic jiného evidentně nejde, tím že si nedovede představit střídavou péči mě dostala, asi zapoměla, že on s tím nemusí úplně souhlasit a asi bude i v silnější pozici při jednání - nejprve si myslím holka střihne test a ne na koronu smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
taky si nemyslím, že by to Zvíře jen tak bez testu odkejvalsmile Podle fotky nezajímavá modelka. Tyhle typy mě absolutně nic neříkají.
Reagovat
Stan_Borowitz
Hrálo se v Kazachstánu, víc bych v tom nehledal.
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev bude tátou.. :D
https://www.bild.de/sport/mehr-sport/tennis/tennis-alex-zverev-wird-papa-trotz-trennung-von-freundin-brenda-patea-73630512.bild.html
Reagovat
Haitik
Zverev bude tátou.. :D
https://www.bild.de/sport/mehr-sport/tennis/tennis-alex-zverev-wird-papa-trotz-trennung-von-freundin-brenda-patea-73630512.bild.html
Reagovat
com
nic jinyho sem u Jirika ani necekal smile
Reagovat
Alien
Jirko?
Reagovat
George_Renel
Volali mu, že je už smutno pejskovi.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist