Veselý znovu prošel prvním kolem, v Düsseldorfu porazil Sijslinga

19. 5. 2014, 17:12
Aktuality 52
ATP DÜSSELDORF - Jiří Veselý v Düsseldorfu úspěšně zahájil generálku na Roland Garros a zároveň i boj o start ve Wimbledonu. Dvacetiletý český tenista na úvod porazil Nizozemce Sijslinga a na pátém turnaji v řadě postoupil do druhého kola, v němž by mohl narazit na bývalou světovou trojku Davyděnka.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Jiří Veselý sice před pár týdny vypadl z Top 100, neboť neobhajoval tituly na challengerech v Mersinu a Ostravě, nicméně na turnajích kvalitnější kategorie ATP se mu vcelku daří. Od začátku sezony startoval na devíti podnicích a jen na dvou z nich se nedokázal dostat přes úvodní kolo.

Už popáté v řadě se do 2. kola dostal dnes na antuce v Düsseldorfu, kde si poradil s nasazenou osmičkou Igorem Sijslingem, jehož letos porazil už podruhé. V Německu přehrál nizozemského soka 7-6 6-3. O podání dvacetiletý český tenista přšel pouze jednou v průběhu prvního setu, kdy se mu nepodařilo potvrdit brejk na 4-2.

"Dnes z mé strany velmi povedený zápas a skvělý vstup do turnaje," pochválil se Veselý na facebooku.

Bývalou juniorskou světovou jedničku na přelomu dubna a května přibrzdilo zranění achilovky, kvůli kterému se musel odhlásit z turnaje ATP v Mnichově. Minulý týden se představil na antukovém challengeru v Bordeaux, kde v pátečním čtvrtfinále podlehl po třísetové bitvě domácí nasazené jedničce Julienu Benneteauovi.

V Düsseldorfu talentovaný český tenista bojuje o návrat do elitní světové stovky a zároveň zajištění startu v hlavní soutěži Wimbledonu. Dnešní vítězství ho k tomu přiblížilo, jistotu mu dá ale až postup do čtvrtfinále. O to se utká ve středu buď se zkušeným Rusem Nikolajem Davyděnkem, nebo Izraelcem Dudim Selou.

- ATP 250 DÜSSELDORF -
(Německo, antuka, 426.605 eur)
pondělní výsledky (19. 05. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (ČR) - Sijsling (8-Niz.) 7-6(2) 6-3
Brown (Něm.) - Yen-hsun Lu (5-Tchaj-wan) 7-6(3) 6-2
Gabašvili (Rus.) - Lajovič (Srb.) 3-6 6-3 6-4
Melzer (Rak.) - Carreňo-Busta (Šp.) 6-4 6-1
Milojevič (Srb.) - Bašič (Bosna) 6-2 5-7 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Čermák/Jelgin (ČR/Rus.) - Bednarek/Dlouhý (4-Pol./ČR) 6-2 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

52
Přidat komentář
smazaný uživatel
tak ja sy myslym, ze vubec tohodlenc neznam. tak nevym. nevite nekdo, kerej to je hrac a vodkut je? asy to moc umet neumi, prtoze ho tady moc nevydim, ale vo to strah nemam. tak nevym. no. cau.
Reagovat
VlS
na FB zveřejnil novej model HM trika - to zas budou emoce :-D
Reagovat
smazaný uživatel
To jak sem dávala Fandina - rozkvetlý Tomáš? :D
Reagovat
gigin
Nějaký fajny stream? Díky moc..
Reagovat
elda
Funguje ti toto? http://www.usagoals.tv/tennis/870411/2/atp-tour/johnson-thiem-atp-nice-live-stream/
Reagovat
gigin
Jj, díky, eldo...
Reagovat
elda
Mně to bohužel nejde otevřít...:(
Reagovat
J.M.
Šílený zápas. Z obou stran. Stokrát už se zdálo, že je konec, a stokrát se Dominic vrátil, tak snad tu koncovku zvládne... Ale tedy výkon opravdu nic moc. Po parádních zápasech se špičkovými hráči je tu všední realita, s obyčejným noname hráčem je vidět, že ho čeká ještě hodně moc práce. Ta technika úderů je často jak ze 60. let minulého století...
Reagovat
gigin
Dominik prej shodil 5 kg, po těch sračkách co měl... Tak on zesílí do RG. Nehoň furt a nebuď na něj přísný. Neboj, vše bude cajk :)
Reagovat
J.M.
No tak to Dominic zvládl, ale bylo to o pár míčků, do poslední chvíle. Docela kruté k Johnsonovi, který bojoval mimořádně urputně (a některé údery měl opravdu dobré). Snad nebude Dominic zítra z toho zápasu příliš vyčerpaný.
Reagovat
J.M.
Já jsem si říkal, že asi přišel po nemoci o kondici... Ale 5 kg, to je tedy dost. RG bude hlavní, ale nevím, jestli do něj zbývá dost času, aby zesílil. Navíc jestli se teď vyčerpá v Nice, na RG přijede mrtvý.

No je pravda, že se o něj docela bojím. :-)
Reagovat
gigin
S Erniem mu žádné nebezpečí nehrozí, věř mi ;)
Reagovat
Fandina
super oblečení.
https://twitter.com/tomasberdych/status/468742713844981761/photo/1
Reagovat
kada.tom
jestli v tomhle bude hrát ... tak to překoná mediálně i argentinský tričko z AO :-D

mně se tedy tohle oblečení moc nelíbí, ale tak je to změna - třeba to oblečení květinový, ve kterým hrála Aga v Římě se mi líbilo hodně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak minimalne je to mnohem lepsi, nez to priserny holcici s ruzovyma prouzkama.
Reagovat
smazaný uživatel
no nevim, který je víc holčičí teda :D
Teď to třeba působí divně, ale tak třeba za pět, deset let budou nosit kytičky kluci běžně :-)) Berďa udává trendy a boří bariéry a to se mi celkem líbí. Sice by je mohl bořit spíš tenisově, ale tak jako proč ne, že jo.
Reagovat
PetaM
Berďa je správný chlap a nebojí se risku, to se mi líbí. Vzal si i růžovou, a tu si obleče buď gay a nebo vyloženě chlap, který se o svou orientaci nebojí ;)

I když, ze začátku jsem si říkal "jako to myslí vážně? Kytky?" :D Ale možná je to letošní trend FO ... Hlavně, ať Petra nemá místo čelenky květinový věnec ... To bych asi nerozdýchal ... :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Klidne at ma na tricku gumovy medvidky, kdyz nebudou ruzovy...
Reagovat
Davor1
Berdychovi už asi dosť prepína, toto je sila :D Radšej by sa mal sústrediť na tenis, pretože mu to ide momentálne trochu poslabšie.
Ale Aga vyzerala v Ríme super, tie kvetinové šaty jej fakt pristali ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečná ohavnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nevím, musím si zvyknout, že nám kvetou i chlapi :)
Reagovat
Fandina
Je to originální, jsem zvědavá, jaké jsou k tomu kalhoty a na celkové vyznění. Samozřejmě tohle oblečení upoutá.
Reagovat
gigin
Kližan win. Příští kolo Gulbis. To může být zajímavé. Co? :)
Reagovat
gigin
Ale Dan hukl v kvaldě :((((
Reagovat
r.Fever
Dneska zápas dňa :)
Reagovat
gigin
und Dom x Gilou.
Reagovat
gigin
Dnešní vysílání turnajů WTA v Norimberku a ATP v Düsseldorfu:

12.00 EI ATP Michal PRZYSIEZNY (POL) vs. [Q] Mate DELIC (CRO)
17.30 EI (po skončení Gira) ATP Denis ISTOMIN (UZB) vs. Jarkko NIEMINEN (FIN) [6] (zápas se může podle rychlosti předcházejícíh lišit)

14.00 E2 WTA Angelique KERBEROVÁ (GER) [1] vs. Marina ERAKOVICOVÁ (NZL)
poté E2 WTA Karin KNAPPOVÁ (ITA) vs. Polona HERCOGOVÁ (SLO)
poté E2 WTA [Q] Anastasia RODIONOVÁ (AUS) vs. Eugenie BOUCHARDOVÁ (CAN) [2]
Reagovat
tommr
díky za tip. Zrovna jsem se chtěl zeptat jestli nějaká televize tenhle týden něco vysílá ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Stojí za přečtení.
http://sport.aktualne.cz/hra-bez-myslenky-labilni-psychika-kvitove-hrozi-propad/r~dce38a7cdf4b11e3809d002590604f2e/
Reagovat
PetaM
To, o čem se tady vede 500 komentářů bylo napsáno v jenom článku :D Dobrý :D No, každopádně, autor nenapsal vůbec nic nového, drtivou většinu zkopíroval z FB a akorát za to inkasuje prašulky ... No jo, Petra je téma, které dokáže vydělat :D Škoda, že se lidi nestarají více o sobě ... Bylo by tady na zemi krásně ... Ale to je čirá utopie. Vždy lidé řeší problémy jiných, protože na ty své nemají "koule" ...

PS.: S článkem souhlasím, aby si někdo nemyslel, že Petru omlouvám. Ale jak jsem již napsal, autor nenapsal nic nového a všichni ví, že by Petra svou hru měla, ne že zlepšit, ale přizpůsobit aktuální situaci a neje*at do toho míče tak silně, když už není u základní čáry :D
Reagovat
slacker
UZ sis vyresil sve problemy?
Reagovat
PetaM
Já žádné problémy nemám, protože si je ani nedělám ;) Všechno si vyřeším hned, jak to přijde a pak už se s tím neotravuji ;) Zkus to někdy, třeba tvůj život bude lepší ... ;)
Reagovat
Paseka
Ano, naprosto trefně napsáno !! Souhlasím s článkem.
Reagovat
Paseka
Proč by měl psát něco nového ? Jen sesumíroval přesně to, o co jde a trefně.
Reagovat
PetaM
Já myslím, že otázka "Proč by měl psát něco nového" mluví sama za sebe ... :D :D :D :D :D :D
Reagovat
slacker
On uz o tomtez byl JINY clanek na Aktualne? Pak nevidim duvod proc by Aktulane nemohlo vydat clanek s poruznu zastrcenymi nazory a postrehy a proc by melo za kazdou cenu mit nazor odlisny
Reagovat
tommr
jsem rád za každej takovej článek. Petře podle mě chybí hlavně nějaká zpětná vazba. Internetový diskuse Petra údajně nečte a lidi okolo ní jí samozřejmě kritizovat nebudou, aby nepřišli o teplý místečka. Čím víc takovejch článků tím větší naděje, že si Petra konečně uvědomí co dělá špatně a že je to zapotřebí nějak změnit ... :)
Reagovat
PetaM
Nevím, jestli sis vůbec přečetl, co jsem napsal, ale pokud ne, tak ti to napíšu znova: S článkem souhlasím ... Nevím, jestli je to nějak nepochopitelné, nebo tak :D :D Jenom jsem napsal, že nějaký "inteligentní" autor napsal článek opět a znovu o tom samém ... To už je jako o Ivetě ... Stále dokola ty samé kecy a nikomu to nic nepřináší, akorát mají lidi o čem kecat :D
Reagovat
PetaM
To bych chtěl vidět, jak Petra něco změní :D :D I když, možná jí podceňuji :D :D
Reagovat
slacker
Nevidim zadny duvod upirat komukoliv pravo zopakovat veci o kterych se shodnem ze nejsou jen bludy. 98% procent clanku kdekoliv jen prekvokava co naspal uz davno nekdo jiny
Reagovat
PetaM
No nic, beru to z trochu jiného hlediska, než ty :D Ty si říkáš, proč ne a já to beru z toho ekonomického :D Ale tak to je jedno. Jinak obsah článku je v pohodě :D I když pochybuju, že si to někdo kolem Petry přečte ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já to ani číst nebudu, nejsem slepá, abych to neviděla sama. Ale možná bych taky mohla někam něco napsat :D
Reagovat
ta-dah
Autor clanku je zcela jiste pravidelnym ctenarem a mozna i prispevatelem TP. Vyplyva to z citaci, jedna z nich je casti meho prispevku tady. Cely clanek je ale vskutku jen kompilaci toho, o cem se tady diskutuje v souvislosti s Petrou porad dokola. Neprinasi nic noveho pro nas, kteri sledujeme tenis a TP vyuzivame jako verejne forum ku sdeleni svych nazoru. Docela mne proto udivuje, ze nekteri 'zdejsi'jej ocenuji :(
Reagovat
Roger_Federer
Vam divne, ze v tom clanku se nepisevnic otom, ze hodne hejich zapasu je Petra lepsi, jen ma smulu, jsou proti ni rozhodci a td...?
Reagovat
smazaný uživatel
Asi to nejdriv nediskutoval s odbornikama nez napsal ten clanek...
Reagovat
PetaM
Ani ne, autorem článku není nikdo známý z TP :D :D :D
Reagovat
Roger_Federer
No ale, autor cerpal z diskuzi o PetreK. tady..to je jiste!, stejne myslim , ze quesh se sel ozrat hned jak si to precetl.;)
Reagovat
Fandina
Ten článek je jedna velká kritika na Petru, ale neznamená to, že se s tím článekem musí každý ztotožnit. Něco je tam k zamyšlení, ale jinak jsou to posbírené názory fanoušků. Já si například nemyslím, že Petra hraje extra hůř než ostatní tenistky. Kdyby tomu tak bylo, byla by hodně vzadu na žebříčku. Pochopitelně bych si přála, aby byla na žebříčku první, ale když je šestá, tak kvůli tomu nebudu o ní psát jako o neschopné.
Reagovat
slacker
amen
Reagovat
Fandina
sehrál dobrý zápas. A držím palce do dalšího kola. Jen tak dál. Veselko ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
top 100
Reagovat
smazaný uživatel
místo "definitivní jistotu má dá" by tam mělo být "definitivní jistotu mu dá"
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist