Veterán Paes o rok odložil rozlučkovou sezonu. 48letý Ind vyhlíží osmý start na OH

13. 12. 2020, 12:43
Aktuality 15
Ačkoli slavný indický tenista Leander Paes loni o Vánocích oznámil, že sezona 2020 bude jeho poslední v kariéře, kvůli koronavirové pandemii plány změnil. Osmnáctinásobný grandslamový vítěz v mužské a smíšené čtyřhře pokračuje v tréninku a chce startovat v Tokiu na svých osmých olympijských hrách. V době o rok odložených OH mu bude 48 let.
Profily hráčů
Leander Paes (© AFP)

"Nikdo z nás si nedovedl představit, že nás postihne taková velká pandemie. Všechny nás to přinutilo k zamyšlení," uvedl Paes, jenž hrál letos pouze do březnového přerušení sezony a po restartu se už na turnajích neobjevil. "Po té dlouhé pauze se cítím dobře a nemám žádné pochybnosti o tom, že se dokážu fyzicky i psychicky připravit," dodal rodák z Kalkaty.

K pokračování v kariéře ho motivuje především start v Tokiu. "Už teď mám rekord sedmi účastí na olympijských hrách, a kdybych přidal osmou, tak by Indie navždycky zůstala v rekordních tabulkách," řekl Paes, jenž v Atlantě 1996 vybojoval ve dvouhře jedinou indickou tenisovou medaili na OH.

"Tvrdě na tom pracuju. Nejde mi jen o účast. Pokud pojedu na olympiádu, pojedu tam vyhrát, ne si jen připsat start," uvedl Paes, jemuž ve světovém deblovém žebříčku patří aktuálně 129. místo.

Bývalého deblového parťáka Radka Štěpánka, Martina Damma či Lukáše Dlouhého také láká završení stovky startů v hlavní soutěži grandslamových turnajů, k čemuž mu mu chybějí tři účasti. "Nebudu mít klid, dokud nebudu mít všechny rekordy - v Davis Cupu, na olympiádě, na grandslamech," řekl Paes před další nejistou sezonou. "Stále čekáme na kalendář. Australian Open už bylo posunuté a není stoprocentně jisté, že se uskuteční. Snad bude brzy k dispozici vakcína, abychom se mohli všichni vrátit ke svým normálním životům," uvedl muž, jenž je ve své zemi celebritou.

Paes působí na profesionálním tenisovém okruhu už tři desetiletí a blížící se padesátka ho nestraší. "Věk je jen číslo. Tenisový míček nezná věk člověka, jenž s ním hraje. Rozumí síle úderu, jeho rotaci. Záleží na nás, co děláme," dodal vítěz 54 turnajů ve čtyřhře a jednoho ve dvouhře.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
Mantra
pantáta taky nechce odejít do důchodu (tedy on je papírově důchodce), už mě v té práci sere, každej den ho mám za prdelí, no co užsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Paes, Hantuchova, Federer.

Klasický priklad umelo predlzenych kariér.
Reagovat
peek
A povedz mi, Forehand, čo ty si predstavuješ pod takým slovom "umelo"? smile
Reagovat
smazaný uživatel
Že strácaš pozície, dostávaš laty, ale silou mocou sa držíš na kurte, hoc si už do počtu.
Reagovat
PetaM
No a? Všichni jsme jen do počtu. Zbytečná existence, která světu nic nepřinese.
Reagovat
smazaný uživatel
TP je liaheň komentov mimo mísu, ale ze uplne.

Je tazké vybrat ten NAJ.

Po dnešku uz mam svojho favorita..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tebe je téměř nemožné vyrovnat. Jako je GOAT v tenise Federer, tak ty jsi GOAT zbytečných komentářů na TP.

Každý v něčem exceluje, to je důležité.
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdý nie :)
Reagovat
PetaM
Já taky. Celkově Slováci jsou jeden velký, špatný koment, který by měl být navždy smazán z povrchu zemského. Úplný omyl civilizace.
Reagovat
smazaný uživatel
To je v poriadku. Tvoj názor nie je dolezitý.
Reagovat
turista
To snad ne proboha. Jožka Adamec byl Slovák z Trnavy a dal 3 góly fotbalové Brazílii v roce 1968 v přáteláku v Bratislavě za ČSSR. To snad nikdy nikdo na světě nedokázal kromě něj.
Reagovat
peek
A kdo je do počtu? Všichni od 100. místa níž? Od 10. místa? Od 5. místa? Jak tady hejtíš Federera, tak by měli skončit všichni kromě Nadala a Djokoviče asi, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, jenom kromě Nadala, aby měl na každém turnaji los, jako na challengeru v Bratislavě.

Počkej, ono to tak vlastně už je smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tu samozrejme závisí od konkrétnej individuality. Pre Federera predsa 20. miesto na svete nie je to isté, ako pre Joja Kovalíka. O tom sa predsa nemusíme baviť.
Reagovat
smazaný uživatel
S tou Hantuchovou se da souhlasit, s Pejskem taky. Ale davat to do roviny s Federerem je nesmysl. Mel bys zmenit prasky nebo doktora, mam o tebe strach.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist