Veterán Seppi v New Yorku zastavil kvalifikanta Junga a proti Edmundovi zaútočí na první titul po osmi letech

16. 2. 2020, 10:10
Aktuality 0
ATP NEW YORK - Andreas Seppi v newyorské hale zastavil kvalifikanta Jasona Junga, který odehrál své premiérové semifinále na turnajích ATP, a poprvé od loňského ledna postoupil do finále. O svůj čtvrtý triumf, první od října 2012, se italský veterán popere s Kylem Edmundem. Britský tenista jasně přehrál Miomira Kecmanoviče ze Srbska.
Andreas Seppi (© AFP)

Andreasovi Seppimu se přitom vstup do letošní sezony vůbec nepovedl. Bývalý 18. hráč světa, který v žebříčku aktuálně figuruje o 80 míst níže, na třech challengerech skončil hned na úvodním soupeři a z celkově sedmi zápasů dokázal vyhrát jen dva.

V New Yorku však perfektně využil příznivého losu. Po odvráceném mečbolu v prvním kole proti Damirovi Džumhurovi postupně vyřadil Steva Johnsona, Jordana Thompsona a v semifinále po setech 6-3 6-2 nebezpečného kvalifikanta Jasona Junga, jenž si po cestě do svého prvního semifinále na turnajích ATP vyšlápl na předloňského šampiona Kevina Andersona a obhájce titulu Reillyho Opelku.

Seppi měl utkání od začátku pod kontrolou. O svůj servis přišel pouze jednou, když v úvodní sadě vedl o dva brejky. Postup slavil i díky pěti brejkům za necelou hodinu a půl.

Pětatřicetiletého italského veterána v neděli čeká první finále od loňského ledna. Majitel tří trofejí z hlavního okruhu čeká na triumf už skoro osm let, naposledy se radoval v říjnu 2012 v moskevské hale. Ve finálových bojích má bilanci 3-6, poslední tři prohrál.

První finalistou se stal Kyle Edmund. O deset let mladší Brit porazil 6-1 6-4 Srba Miomira Kecmanoviče a potřetí v kariéře postoupil do finále turnajů ATP. Ve své sbírce má zatím jedinou trofej, předloni kraloval v hale v Antverpách, ve svém premiérovém finále předloni na antuce v Marrákeši naopak neuspěl.

Edmund se Seppim vyhrál všechny čtyři předchozí souboje na tvrdém povrchu a ve vzájemné bilanci vede 4-1.

• ATP 250 NEW YORK •
USA, tv. povrch / hala, 804.180 dolarů
sobotní výsledky (15. 2. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Seppi (It.) - Jason Jung (Tchaj-wan) 6-3 6-2
Edmund (8-Brit.) - Kecmanovič (6-Srb.) 6-1 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist