Vídeň: Anderson přežil mečbol, loučící se Melzer vyřadil Raonice

23. 10. 2018, 11:14
Aktuality 4
ATP VÍDEŇ - Kevin Anderson málem vypadl z halového turnaje ve Vídni třetí rok po sobě v prvním kole, mečbol proti Gruzínci Nikolozi Basilašvilimu však zlikvidoval a postoupil do druhého kola. V adepta na Turnaj mistrů vyzve domácí dvojnásobný šampion Jürgen Melzer, který se před domácími fanoušky loučí s kariérou.
Kevin Anderson

Kevin Anderson letos vyhrál pouze turnaj ATP 250 v New Yorku, na dalších třech turnajích včetně Wimbledonu si však zahrál finále a má velkou šanci kvalifikovat se poprvé v kariéře na Turnaj mistrů. 

Dvaatřicetiletý Jihoafričan drží sedmou postupovou příčku a teoreticky už tento týden může mít jistotu letenky do Londýna. Pomůže mu zaváhání soupeřů, ale především může v hale ve Vídni sám rozšířit své bodové konto. 

Ovšem nechybělo moc a Anderson v rakouské metropoli vypadl stejně jako v předchozích dvou sezonách už v prvním kole. Druhý nasazený Jihoafričan s vítězem dvou letošních turnajů ATP 500 (Hamburk a Peking) Nikolozem Basilašvilim čelil za stavu 4-6 a 5-5 brejkbolům a zanedlouho musel v tie-breaku odvracet mečbol. Kritické situace ale zvládl a nakonec nad ve formě hrajícím Gruzíncem zvítězil 4-6 7-6 6-3.



"Byl to strašně težký zápas. Nikoloz je ve formě a věří si. Kdyby vyhrál, bylo by to zcela zasloužené. Ale v tenise často rozhoduje pár míčků a ty důležité jsem dnes získal já," komentoval Anderson.

O postup do čtvrtfinále si Anderson zahraje proti domácímu šampionu z let 2009 a 2010 Jürugenu Melzerovi (h2h 2-1). Sedmatřicetiletý Rakušan, který ve Vídni hraje svůj poslední turnaj ve dvouhře, v prvním kole porazil 7-6 7-5 často chybujícího Kanaďana Milose Raonice a po dvou letech si připsal výhru na okruhu ATP.

"Do zápasu jsem šel uvolněný a na výkonu to bylo znát. Naopak soupeř mi párkrát pomohl zbytečnými chybami a jsem rád, že si tu ještě minimálně jeden zápas zahraju," řekl bývalý člen Top 10 Melzer.

• ATP 250 VÍDEŇ •
Rakousko, tv. povrch / hala, 2.788.570 dolarů
pondělní výsledky (22. 10. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Anderson (2-JAR) - Basilašvili (Gruz.) 4-6 7-6(6) 6-3
Čorič (6-Chorv.) - Ramos (Šp.) 6-7(5) 6-0 6-4
Fucsovics (Maď.) - Auger-Aliassime (Kan.) 1-6 6-0 7-5
Rubljov (Rus.) - Kudla (USA) 7-6(3) 6-0
J. Melzer (Rak.) - Raonic (Kan.) 7-6(6) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Fandina
Jsem ve Vídni a dívám se na zápas Kachanov Novak a v prvním i druhém setu vedl KK 3:0 a pak začal Novak dotahovat a publikum se v prvním mohlo zbláznit radosti, že domácí vede. KK nakonec první vyhrál a teď se situace opakuje :-)).
Reagovat
Fandina
Nakonec zítra do Vídně pojedu. A už se těším, nejdřív jsem měla strach, jestli tam bude nějaký můj oblíbenec, ale ono to celkem vyšlo. Gríšánka uvidím hrát s Kukuškinem, první zápas dne Monfils s Johnsonem, také Kačanov Novak, na Kačanova jse těším, toho jsem ještě naživo neviděla a jde teď nahoru. A další jména, Schwarzman s Edmundem, Fuscovic, toho jsem také asi neviděla, proti Fabiovi nebo komu, až z toho mám hlavu zamotanou. A samozřejmé šlágr dne projehraje nebo vyhraje na svém posledním turnaji :-)) Melzer s Andersonem, to snad také stihnu. A ráno ještě náš Jebavý s Kohlim, kterého mám ráda v deblu proti Mektic Ram.

Nakonec nevím, kam půjdu dřív.

http://www.protennislive.com/posting/2018/337/op.pdf
Reagovat
Krisboy
Jürgen si jde pro titul.
Reagovat
Fransoas
Bylo by to úžasné zakončit kariéru titulem.Ať se mu to podaří.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist