Vídeň čeká francouzské finále Tsonga - Pouille

28. 10. 2017, 20:39
Aktuality 5
ATP VÍDEŇ - Jo-Wilfried Tsonga se v boji o Turnaj mistrů nevzdává. Dnes ve Vídni porazil už pojedenácté v kariéře Němce Philippa Kohlschreibera, vyhrál osmý zápas v řadě a v rakouské metropoli obhájil loňský výsledek. O pátý titul v pátém letošním finále se šampion z roku 2011 utká s krajanem Lucasem Pouillem, jehož čeká první finále na podniku ATP 500.
Jo-Wilfried Tsonga

Jo-Wilfried Tsonga se v posledních měsících trápil. Od květnového triumfu v Lyonu nevyhrál na žádném turnaji víc jak dva zápasy a navíc ho v září po US Open začalo bolet koleno.

Jeho účast na akcích v závěru sezony byla nejistá, dvaatřicetiletý Francouz ale zdravotní problémy po třech týdnech klidu vyřešil a dostal se do laufu. Minulý týden v Antverpách získal čtvrtý letošní titul a nyní na oblíbeném turnaji ve Vídni prodloužil svou neporazitelnost už na osm utkání.

Šampion z roku 2011 a loňský finalista v rakouské metropoli otočil zápas s Rusem Chačanovem, přežil mečbol proti Džumhurovi, vyřadil nasazenou jedničku Alexandera Zvereva a dnes si poradil i se svým oblíbeným sokem Philippem Kohlschreiberem.

Dvaatřicetiletý Francouz sice v páté hře přišel jako první o podání, ale okamžitě si ho vzal zpět a ve zbytku utkání už nemusel čelit žádnému dalšímu brejkbolu. Vyrovnaný zápas vyhrál 7-6 7-5 a vedení ve vzájemné bilanci tak zvýšil na 11-1. Jedinou porážku s o dva roky starším Němcem utrpěl před osmi lety na Světovém poháru družstev na antuce v Düsseldorfu

"Věděl jsem, že se mi na Philippa daří a mám s ním dobrou bilanci. Ale to vám zápas nevyhraje a nesmíte nic podcenit. Dnes se potvrdilo, že je to velmi silný soupeř," řekl na adresu Kohlschreibera Tsonga, který vylepšil svou skvělou letošní bilanci v halách na 20-2.



Tsonga v těchto dnech čím dál více oživuje naději kvalifikovat se na Turnaj mistrů. Na poslední postupovou příčku nyní ztrácí necelých tři sta bodů, dalších 200 bodů ještě může uhrát ve Vídni. Tisíc jich bude ve hře příští týden na Masters v Paříži.

V již pátém letošním finále, v nichž v této sezoně uspěl v Rotterdamu, Marseille, Lyonu i Antverpách a poprvé v kariéře tak vyhrál čtyři turnaje během jednoho kalendářního roku, si vítěz 16 turnajů ATP (z toho 11 v hale) zahraje s o devět let mladším krajanem Lucasem Pouillem. Tsonga vyhrál oba vzájemné souboje - loni v Monte Carlu i letos ve finále v Marseille - dvakrát 6-4.

Pouille dnes po výhře 6-7 6-4 6-3 nad Britem Kylem Edmundem postoupil do svého celkově šestého finále a prvního na turnaji ATP 500. Usilovat bude o třetí letošní a celkově čtvrtý titul.

• ATP 500 VÍDEŇ •
Rakousko, tv. povrch / hala, 2.621.850 eur
sobotní výsledky (28. 10. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Tsonga (8-Fr.) - Kohlschreiber (Něm.) 7-6(4) 7-5
Pouille (Fr.) - Edmund (Brit.) 6-7(7) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Fandina
Pouille má nad Tsongou set a brejk ve druhém setu. Tenhle kluk je taky nevyzpytatelný. Jede jako pila a pak nečekaně vypadne s outsaidrem.

Ale tady ve Vídni hraje dobře, čtvrtfile hrál s mým Ríšánkem, ve třetím setu si ho doslova povodil.
Reagovat
Kozoroh
Teda Tsongáč zatím finále nezvládá... Což je ale na druhou stranu dobře pro Djokera, Jo-Will by ho (pokud finále prohraje) letos bodově prav. nedostihnul.
Reagovat
dunphy
Snad vyhraje Lucas. :)

A to si přeju, protože jsem jeho fanoušek. Navzdory tomu, že si pomatený vrabejka myslí, že fandím Tsongovi. :D
Reagovat
sprchon
:D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga je král ! věřím mu, že se ještě na ten Turnaj mistrů dostane ! ALLEZ JO !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist