VIDEO: Fish jako Serena. Chtěl se povzbudit, místo toho přišel o fiftýn

13. 3. 2012, 15:34
Video dne 6
Mardy Fish v Indian Wells připomněl loňské finále dvouhry žen na US Open. V duelu s Matthewem Ebdenem dostal trestný fiftýn za to, že si po takřka vítězném úderu zařval "Come on!" ještě ve chvíli, kdy byl míček ve hře.
Mardy Fish

K diskutabilní situaci došlo za stavu 3-6 4-4 a shodě při podání Mardyho Fishe. Američan podával a vypracoval si útok na síti. Na té zahrál volej ven z kurtu, ale ještě než míček podruhé dopadl na zem, povzbudil se tradičním pokřikem "Come on!". Matthew Ebden byl sice u míčku včas a stihl ho zahrát, nicméně pouze do sítě a výhodu měl mít domácí tenista.

Australan však na protest okamžitě rozpažil ruce a umpireový rozhodčí Felix Torralba mu dal za pravdu: trestným fiftýnem za nesportovní chování potrestal Fishe, který tak rázem v kritický moment musel odvracet brejkbol. Třicetiletý Američan neuspěl v diskuzi s rozhodčím, navíc ztratil koncentraci a posledních pět výměn zápasu prohrál. 

"Rozhodčí to měl přímo pod nocem, tak viděl, co se stalo," komentoval Ebden. "Dostal jsem se k míčků včas a měl jsem pořád čas ho odehrát," myslí si australský tenista.

Fish, který si po zápase odmítl s Torralbou podat ruku, situaci tak jednoznačně nevidí. "Nemyslím, že to (come on) mělo vliv na jeho chybný úder. Ale pokud by mohl vrátit míček do kurtu, bylo by to jiné," řekl osmý hráč světa,  který tak letos utrpěl čtvrtou porážku v teprve sedmém utkání. "Nikdy v životě se mi to na turné nestalo. Jen jsem se snažil povzbudit," dodal smutný Američan.

Inkriminovaná událost v čase 1:40:



Podobně přišla o fiftýn ve finále loňského US Open také Serena Williamsová, která v duelu se Samanthou Stosurovou za stavu 2-6 0-0 a 30-40 při odvracení brejkbolu zahrála vítězný míč, jenže ještě než se soupeřka dostala k minimální šanci míček vrátit, zakřičela si "Come on!". Místo shody tak hlavní sudí Eva Asderakiová ohlásila game pro Australanku, neboť Američanku potrestala trestným fiftýnem za nesportovní chování.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Určitě to bylo posouzený správně. Bylo to sice pro Fishe trochu krutý vzhledem k vývoji celýho zápasu, ale to je hold smůla. Třeba se pro příště poučí
Reagovat
smazaný uživatel
fish by se měl urychleně probrat
Reagovat
Stan_Borowitz
řvát celý zápas je ok, ale zařvat jednou je na trestný bod? To je poněkud absurdní.
Reagovat
hatatytla
Obě situace velmi podobné, ale u Fishe to bylo ještě horší než u Sereny. Vyrušení soupeře při dobíhání míčku je frustrující. Mardy chtěl pořád opakovat výměnu, což je nesmysl a uznal tím de facto svojí chybu. Celkově povzbuzení u míčku tohoto typu je neobvyklé, vzešlo to z Mardyho frustrace z celého utkání.
Reagovat
Vojtaakk
Je to jednoduché, zařveš dřív než skončí výměna, prohrál jsi ji. Nikoho nezajímá, jestli by to bývalo náhodou bylo...blablabla... Nechápu že to Serena ani Mardy neví. Každopádně pochvala pro rozhodčí!
Reagovat
smazaný uživatel
Sharapovova, Azarenka by tedy neuhrály ani fiftýn
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist