VIDEO: Gasquet po vyčerpávající výměně zvrací, Dimitrov se kácí v křečích

8. 6. 2012, 11:24
Video dne 16
Nejspíš už jste viděli lepší výměny, ale tenisová krása není v tomto případě to podstatné. Mnohem zajímavější je v důležité výměně mezi Richardem Gasquetem a Grigorem Dimitrovem zarputilost, s jakou se oba tenisté snažili ji vyhrát. Kolik je to stálo sil, je poznat až poté, co Gasquet získal bod po vítězné smeči...
Grigor Dimitrov v křečích

Pro Richarda Gasqueta to byly klíčové okamžiky zápasu. Ve druhém kole French Open totiž prohrával s Dimitrovem 0:1 na sety a 4-5 v tom dalším; díky této výměně, během níž přešel míč 38x přes síť, srovnal na 5-5 a utkání nakonec otočil.

"Ano, za stavu 4-5 jsem vyzvracel banán," řekl po zápasu Gasquet. "Cítil jsem se opravdu hrozně. Ale on (Dimitrov) byl na zemi. Byl ještě v horším stavu než já," dodal na adresu soupeře, který i přes viditelné bolesti způsobené křečí utkání dohrál.

Komentáře

16
Přidat komentář
kadol
Krásné jednoruční backhandy :-) Zajímalo by mě, jaké jsou výhody a nevýhody jednoručního backhandu oproti dvouručnému? Je mezi vámi odborník, ketrý by mi to dokázal vysvětlit? :-) Já jsem tenisový začátečník a snažím se hrát jednoručně, ale pořád to nejsem schopný vyladit a hrát to pořádně.
Reagovat
smazaný uživatel
V jednoručním máš míň síly a hůř se kontroluje, už jen returnování jednoručním bekhendem je fakt neuvěřitelně složitá záležitost. Ale zas ti nabízí daleko větší variaci úderů, líp se hraje hned po odskoku a celkově nabízí daleko víc možností. A teda já měl vždycky v jednoručním bekhendu i rychlejší švih.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem odbornice, ale mám několik kamarádů - profesionálů, kteří ho už hrají nějaký ten pátek a sami mě říkali, že jeho velkou výhodou je rotace, kterou můžeš právě jednoručným backhandem vytvořit a síla. To bylo ale už dřív. V současnosti v tom žádný velký rozdíl nebo výhoda není, jde především o šikovnost hráče ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych neřekla, že má míň síly než obouručný. Záleží na hráči jak je schopný kontrolovat a ovládat určité údery ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to relativní. Když jde o winner, tak jednoručním uděláš větší švih a i rychlejěší úder. Ale když hraješ z obrany, soupeř se tě snaží zatlačit, tak daleko víc síly najdeš v možnosti využít obě ruce.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem jak Wiewegh: "Co neproziju, to nenapisu.." :-) Takze k jednorucaku - siroky akcni radius, muzou se hrat balony z bricha i velmi daleko od tela, pestrejsi rejstrik, variabilita, volnost, vsechna kouzla mozna. Rychlosti mice se prece nedosahuje jen silou, ale zrychlenim ruky, svihem zapesti, spravnym momentem i provedenim uderu.. to plati obecne. Jednorucny bekhend je krasna, trvale krasna klasika a nedam na nej dopustit, na BH strane hraju debla i mixa, miluju bekhend.... :-))
Reagovat
Fandina
Je tak to je krásné a poučné, jak je zvykem od soječky, Wiewegha nevyjímaje ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné, pěknéé :-). A protože jsem se dočetl toto:

http://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sojky-si-delaji-plany-do-budoucnosti

Tak si přileť na Hradčany pro toto:

http://www.zverimex-protivin.cz/eshop-remiline-universal-granules-25kg-200-1459
Reagovat
smazaný uživatel
:-).. seifertky mam nejradsi.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty máš paměť :-), ale nech něco i drozdům! :-) Jo a mám tu novinku!

http://www.hafani.cz/pamlsky-pro-psy/odmeny-pro-psy/krmne-piskoty-pro-psy-450g

A jak dnes vidíš dámy? Malá nebo velká? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Muj tip je schovany jeste lip nez zalud na zimu v komentarich pod fotkou Petrina - obourucneho :-) bekhendu.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A to "bohužel" je tam proto, že malá piva drží spolu :-))).
Reagovat
smazaný uživatel
ne, protoze mam rada pohadky, prece... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi to jasný ;-)

http://setrpes.rajce.idnes.cz/nastenka#krkonose_copy.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
kadol
díky za odpovědi :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist