VIDEO: Happy birthday, dear Roger, zpívalo publikum v Torontu

9. 8. 2014, 08:38
Video dne 64
Sborové gratulace několikatisícového publika se ke svým včerejším 33. narozeninám dočkal Roger Federer. Dvojnásobnému šampionovi Rogers Cupu popřáli diváci v Torontuv, švýcarský tenista se jim odměnil třísetovou výhrou nad Davidem Ferrerem.
Roger Federer

Luboš Zabloudil, YouTube

Komentáře

64
Přidat komentář
spaniel
Uz at se Nadal vrati, jeho fans uz maji absťák a neunasi. Clanek je o Federerovi a jeho narozeninách. Primo vybízí k tomu, aby ho tady jeho fandove oslavovali. Nechapu, co je na tom k nepochopení. Proste vam jen vadi, ze je jeho styl prirovnavany k uměleckému zážitku. Jasne, je to do jiste míry nadnesene, jde jen o sport. O Nadalovi taky rikate, ze je nezdolny bojovník, pritom z druhe strany se da to same rict, ze běhá za zakladni carou za kazdym míčem jako zajíc.
Reagovat
Cico93
amputace napísal Federer je Mozart, Nadal je Beethoven.
čo je v pohode, žiadna uražka.
ty si napísal Nadal je tak max. Maxim Turbulence a vieme ako si to myslel:)
Reagovat
Cico93
Ale.....je to trápne také tu riešiť .
Reagovat
spaniel
Ale cicko, cicko...tady jde o to, ze se sem Nadalovci přiřítili (vsichni dva :D) , aby hned okomentovali, ze obdiv k Fedexovi je přehnaný a aby hned vytáhli, ze Nadal ma lepsi bilanci atd. Proste zas je tu doba, kdy nemaji co komentovat, tak chodi vyryvat.
Reagovat
Cico93
šak jasne, že sme len 2 Rafaeoli sa na nás vys*ral...
Ja mám Federera rad a o takéto debaty nestojím...
ale niekedy práve vy rypete my len sa bránime:)
Reagovat
J.M.
Ono hlavně jde o to, kdo to píše. Pokud člověk dotyčného zná dlouhodobě a ví, že je to prostě blbeček, potom není celkem důvod to řešit. To, že neumí číst, a tak jako obvykle dezinterpretuje jednoznačně napsanou větu (kterou navíc doslovně cituje, aby ji vzápětí zase překroutil), to je něco, co tady dlouhodobě předvádí celé roky. To je prostě nepřetržitý proud duševní pokřivenosti.

Jak už jsem psal minule v jiné diskusi, blbečky je lepší ignorovat, nevšímat si jich, nenechat se otrávit (jakkoli otravní jsou), bavit se dál k tématu.
Reagovat
J.M.
Jinak ale k tobě se vyjádřím. :-) (Protože nejsi blbeček.) Píšeš, že je to nadnesené, že "jde jen o sport". S tím nesouhlasím. Já to neberu vůbec nadneseně. Speciálně to, že je to "jen sport", tedy něco podřadného, oproti umění, které jako asi je něco víc, to považuji za naprostý nesmysl. Umění není nic víc (ani míň). A sport není nic podřadného. A to, že má zážitek ze sportu ve vrcholovém pojetí blízko k zážitku uměleckému, to opravdu není žádná originální myšlenka, nad kterou je třeba se pozastavovat (a už vůbec ne věc nějakého uctívání konkrétní osoby, to je samozřejmě úplná myšlenková havárie), to je naprosto normální věc, kterou tak bere spousta lidí - ostatně to, že právě vrcholný sport je vděčným námětem umělců, to jasně ukazuje. Špičkově trénovaný pohyb, souhra všech částí těla i mysli. A speciálně Rogerův tenis je k umění přirovnáván tak často tolika lidmi, až jsem váhal, jestli to vůbec psát, protože to není nic objevného.
Reagovat
J.M.
Ještě tedy (snad naposledy) k tomu umění - podle mě lidi, kteří vidí umnění jako "něco víc", na co je třeba vzlížet vzhůru, mají k umění daleko. Lidi, kteří uměním žijí, ať už jako jeho milovníci nebo přímo tvůrci, ví, že to není posvátná kráva, kterou je potřeba vystavit do vitríny, klanět se jí a říkat jí pane. Není žádný důvod, proč by zážitek ze špičkového tenisu nemohl být srovnatelný se zážitkem z umění. Pokud to někdo nevidí, pak možná pořádně nerozumí tomu sportu (a tudíž nevidí, co na tom je), a možná ani tomu umění.
Reagovat
Amputace
Co jsem překroutil, prosím tebe?
Reagovat
Amputace
Jinak k tomu srovnání umění a sportu. Já mám obojí rád víceméně stejně. Nedělám rozdíly, nestavím jedno nad druhé, obojí ovšem vnímám jinak a obojí mě jinak naplňuje. Jednoduše je to však nesrovnatelné. Obojí se pohybuje v rozdílných rovinách lidského vnímání. Sledování sportu z člověka vyplavuje endorfiny, fandí, vzrušuje se, je nervózní, je nadšený. Samozřejmě pociťuje také emoce, které souvisí i s estetických vnímáním. Máš pravdu, pokud tvrdíš, že sport (konkrétně tedy tenis) může vyvolat úžas nad souhrou těla a ducha. Umělecké dílo však "atakuje" úplně jiné stránky lidské psychiky než sport. Nutí člověka přemýšlet, uvažovat o životě, přehodnocovat životní názory a nakonec v něm probouzí emoce. Sám jsi napsal, že Rogerův tenis je něco, "co SNAD MŮŽE poskytovat zážitek srovnatelný s uměleckými díly". Ta formulace sama o sobě evokuje, že stavíš umění výš než sport, avšak Roger se umění přibližuje či se mu přímo rovná. Mně jednoduše připadají tyto příměry zbytečné. Jestliže tedy říkáš, že Rogerův tenis se rovná prožitku uměleckého díla, současně říkáš, že naplňuje také ty aspekty, které nabízí umělecké dílo, což jednoduše není pravda. A zase až tak "vděčné" téma umělců sport teda není, je to spíše téma výjimečné než vděčné.

Říkej o mně, co chceš, mysli si, že jsem blbeček s pokřivenou duší, ale nesuď, a prosím tě o to, můj vztah k umění.
Reagovat
smazaný uživatel
taky gýč,no co uz,Roger musi za tie prachy nieco vydrzat,a k tomu sa tvarit prekvapene a dojato
Reagovat
a.magerova
A v noci zas Sofiina volba :-/
Jak moc bych Feliciánovi přála postup do finále, ale..... né přes Rogera!!!
Reagovat
nagini6
Nadherne naozaj, je to legenda, moc velka, moc silna ...
Reagovat
smazaný uživatel
Co dodat. :) Až jednou skončí, umře část tenisu.
Reagovat
Cico93
aj časť zomňa:)
Reagovat
smazaný uživatel
:))) Vůbec si nedokážu představit, jaká bude hysterie na jeho posledním turnaji.
Reagovat
Cico93
tak to si asi aj pooplačem:(((
ale etše predtým snaď aspoň jedno GS finále proti Rafovi, toje môj sen.
Reagovat
a.magerova
No u sebe to vidím asi takto, doufám, že ještě dloooouho nebude příležitost:
http://i22.photobucket.com/albums/b318/Panther2000/crying-1.gif
Reagovat
Cico93
Tak Roger hovoril, že 3-5 rokov tak... dúfam, že tie 3 roky budu isté:)
Reagovat
a.magerova
Takže raděj 5 a pak jezdit s Monfilsem nebo se Štěpánkem po exhibicích, sice onehdá říkal, že by chtěl "zakotvit" ve Wimbledonu, ale co by tam mezi těma sucharama dělal, že?! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
co by tam dělal? centrkurtu by měli dát jeho jméno a říkat mu Sire :D
Reagovat
smazaný uživatel
přesně, fanoušci se na něj vrhnou a budou ho zuby nehty držet, aby neodcházel :D proto je dobře, že to ještě nechce zabalit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj přesně tak!! Musí ho také fanoušci držet.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Fenomenální tenista a človek jak by smet
Reagovat
J.M.
Stadion ještě zmražený po vyřazení domácího favorita, a přece si najde chvíli, aby jako jeden muž spontánně uprostřed zápasu zapěl Rogerovi. Komu jinému se tohle stane? Tady je vidět, jak moc toho Roger divákům všude na světě dává. Jako asi nikdo jiný v historii. Jeho tenis, to je něco, co už se snad může poskytovat zážitek srovnatelný s uměleckými díly. V podstatě už Roger patří ke světovému kulturnímu dědictví.
Reagovat
a.magerova
Jj lidi se na něj nejen rádi dívaj, ale ho i rádi poslouchaj na povel viz. úvod videa:
http://www.youtube.com/watch?v=jNwXsTJddVo
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. :) Na seznam UNESCO s ním.
Reagovat
kecam
Přesně vystiženo - pod to se podepisuji ... Federer je básník tenisu, Rafa je upracovaný, upocený dělník ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj přesně umělec!!!
Reagovat
Amputace
Zážitek srovnatelný s uměleckými díly? A to jsem tady zaznamenal nespočet tvrzení, že fanoušci Nadala dělají ze svého favorita modlu... No očividně jsou ještě slabý odvárek.
Reagovat
Amputace
A pokud už to chcete hnát přes umění, pak je to zcela jasné - Federer je Mozart, Nadal je Beethoven.
Reagovat
spaniel
Nadal je tak maximálně Maxim Turbulence.
Reagovat
Amputace
To těžko, Nadal je tenisový revolucionář, ať už se ti líbí nebo ne.
Reagovat
Roger_Federer
:)..Don Quijote de la Mancha?
Reagovat
spaniel
Tenisovy revolucionář? A v cem prosim te? :D
Reagovat
Amputace
Má cenu ti to vysvětlovat? Promiň mi to - nemá. Ztratil jsi nadhled, u tebe je to škoda.
Reagovat
Amputace
U tebe mě mile překvapilo, že jsi snad poprvé v historii TP napsal něco správně. Budu hádat: Wikipedie + ctrl c + ctrl v?
Reagovat
Amputace
Jinak omlouvám se, že jsem vám přerušil vaši pravidelnou půlhodinku nedělních chvalozpěvů. S chutí pokračujte. Pokud byste měli zájem, mám jednoho známého, který by vám mohl pomoci sepsat nový oslavný hymnus.
Reagovat
Cico93
nechaj tak.
ono Federerovci majú až moc veľké komplexy s Nadala vieš bilancia 25:10 je už moc drtivá:)
Reagovat
Amputace
Ne, já si spíš myslím, že pokud už mají zapotřebí srovnávat sportovce Federera s uměleckými díly, nebudou na tom co se týče kulturního cítění nijak chvályhodně.
Reagovat
smazaný uživatel
Mňa tiež celkom bavia tie ódy na Majstrovu adresu po výhrach nad Polanskym, Ferrerom, či Lopezom..Celkovo to je vďačné čítanie, turnaj, ktorého víťazstvo jedni berú ako rutinu oslavuju druhí frenetickým aplauzom..Milé.
Reagovat
Cico93
nie len na tomto webe, ale celkovo čo čítam tak Nadalovci majú radi Federera (netvrdím, že všetci), ale fans Federera priam nenávidia Nadala.
Reagovat
a.magerova
Cico, tos teda řehnal :-/
Kdes viděl, že bych já nenáviděla Nadala, a takových je nás moooc!!!!
Reagovat
Cico93
noo možno som to fakt prehnal, ale viac idú urážky na RN od fans RF ako naopak;(
Reagovat
Roger_Federer
neumis cist :)?,nebo si opet jen neco domyslis a mystifikujes?
Kde vydis ty chvalospevy? diskuze se vubec netocila kolem vyher..tento clanek a reakce pod nim se tykaji
"Sborové gratulace několikatisícového publika se ke svým včerejším 33. narozeninám dočkal Roger Federer. Dvojnásobnému šampionovi Rogers Cupu" ....
Reagovat
smazaný uživatel
Ukludni sa..Hovorím vo vseobecnosti, v kontexte viacerých okolitých diskusií..To je snáď zrejmé..
Reagovat
Amputace
"Jeho tenis, to je něco, co už se snad může poskytovat zážitek srovnatelný s uměleckými díly. V podstatě už Roger patří ke světovému kulturnímu dědictví."
- Pokud toto není chvalozpěv, tak co?
Reagovat
Amputace
Osobně bych doporučoval, aby se vždy při nástupu Velkého Mistra na kurt pouštělo tohle: https://www.youtube.com/watch?v=2bosouX_d8Y
Reagovat
Cico93
Jakto, že nepozeraš Liverpool?
Reagovat
Amputace
Mám tady extrémně pomalý internet. Stream se nehorázně seká.
Reagovat
Amputace
Hrají tak dobře, nebo Borussia tak špatně?
Reagovat
Cico93
;))) len sem tam som prepol, nwm to takto posúdiť, na daakom nemeckom programe som to objavil.
Reagovat
Roger_Federer
Prijdes mi nejaky flustrovany..Dramatizovany
Reagovat
Amputace
Na tom ale vůbec nesejde, jaký ti přijdu.
Reagovat
Roger_Federer
Nene psal jsem z telefonu..:)
Reagovat
Cico93
;))) telefón tajne upravuje chyby čo;)
Reagovat
Cico93
Fajne ;)
Reagovat
smazaný uživatel
A on este neskončil?..:)..Oficiálne tam síce je, ale vacsinou akoby tam ani nebol..
Reagovat
Roger_Federer
Chlapci, chlapci..uz by jste si meli nektere veci uvedomit.Co se respektu fanousku tyka je Fedex svetova ikona. cislo 1...o proti nemu hraji ostatni tenisti okresni prebor vcetne Rafaela Nadala.;)
Reagovat
Amputace
Nikdo mu to nebere a já ani nijak nepolemizuji s nikým, kdo mi bude tvrdit, že je Federer nejoblíbenějším, nebo nejrespektovanějším tenistou. Na tom mi ostatně nikterak nezáleží.
Beethoven je taky respektovanější než Mahler, Hřebejk je taky respektovanější než Radim Špaček - a co? Polemizuji - no, polemizuji, spíše se ve skrytu směji -, pokud ho někdo srovnává s uměleckými díly. To už hraničí s chorobnou glorifikací, snad až posedlostí, o níž tady někteří z vás rádi mudrlují.
Reagovat
smazaný uživatel
To je v poriadku, to nepopieram..

Mne postačí, ak je tenisovo okresný prebor Roger pre Nadala..
Reagovat
Roger_Federer
Dochazi ti dych...
Reagovat
Cico93
...zimomriavky idú po tele.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě taky, tyhle gesta stojí za to :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist