VIDEO: Kyrgios se v Queensu zranil a skrečoval. Ve Wimbledonu chce hrát za každou cenu

20. 6. 2017, 10:18
Aktuality 46
Na výsledkovém propadu Nicka Kyrgiose v posledních týdnech má určitý podíl i zranění kyčle, se kterým australský talent bojuje již několik týdnů. Včerejší pád na prestižní akci v londýnském Queen's Clubu mu příliš nepřidal, naopak zdravotní stav 20. hráče světa ještě zhoršil. Kyrgios se rozhodl zápas po prohraném tie-breaku skrečovat. Ve Wimbledonu ale hodlá nastoupit, i pokud se jeho zdravotní stav nezlepší.
Profily hráčů
Nick Kyrgios

Nick Kyrgios se od konce února výsledkově i herně hodně zvedl. Před startem antukové sezony však přišla nemilá zpráva. Kyrgiosovi zemřel dědeček a talentovaný Australan byl v Madridu, přestože vyhrál dva zápasy, myšlenkově úplně někde jinde. Původně se nechtěl podniku Masters vůbec zúčastnit.

Navíc ho začala trápit kyčel, kvůli níž byla ohrožena jeho účast na French Open. Nakonec do Paříže dorazil a uhrál jedno kolo. Chuť si příliš nespravil ani na oblíbené trávě.

V prvním kole prestižního turnaje ATP 500 v londýnském Queen's Clubu odehrál jeden set a poté svému soupeři Donaldovi Youngovi vzdal. Kyrgios totiž za 4-4 ošklivě upadl a zhoršil si právě zranění levé kyčle, které ho již několik týdnů trápí.


Poté absolvoval dlouhou pauzu na ošetření a rozhodl se v utkání pokračovat. Dvaadvacetiletého rodáka z Canberry nicméně zranění očividně limitovalo, a tak se přece jen po prohrané úvodní sadě rozhodl zápas skrečovat.

"Začal jsem cítit bolest při chůzi a také na servisu. Přesně tyhle problémy jsem měl v Paříži," svěřil se Kyrgios. Těžkou hlavu si ale z pádu nedělá. "Jsou horší věci, než chlap, co uklouzne na trávě. Určitě to přežiju," vtipkoval.

Ve Wimbledonu, jenž startuje 3. července a kde bude patřit k nejnebezpečnějším hráčům, chce nastoupit za každou cenu. "I kdyby byl můj zdravotní stav hodně špatný, stejně bych tam hrál. Určitě budu hrát. Hraju s bolestí v kyčli už docela dlouho," řekl.

"Mým cílem je samozřejmě slušný výsledek ve Wimbledonu. Proto se pokusím fyzicky připravit nejlépe, jak to půjde, absolvuju pár rehabilitací a snad se kyčel zlepší. Věřím tomu," dodal.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

46
Přidat komentář
Pe3k
A metu 10 000 es bude mít během chvilky ;)
Reagovat
a.magerova
A 37 es mu chybí do desítky... :-))
Reagovat
Denis92
Roger potrebuje este jednu vyhru v Halle aby bol na Wimbledone nasadeny ako c.4
Reagovat
Pe3k
Wimbledon má své vlastní nasazování (hádejte, který hráč s tím nesouhlasí...) nevím odkud máš tuhle informaci, ale nemusí to nutně znamenat obvyklou výhodou. Můra i Nole bez formy a nebezpečný může být prakticky kdokoliv. Chtěl sem ať se RF vyhne Kyrgiosovi (zraněný), Raonicovi (po zranění, hraje H), Cilicovi (neodhadnutelny), Obecně všem servismanum byť na ně na trávě umí. Letos to bude loterie.
Reagovat
janek_da
Bylo by fajn narazit na Rafu v QF, kdy je na centru ještě aspoň trocha trávy.
Reagovat
Herbert_Hoover
V tom případě musí v Halle prohrát hned další zápas a doufat :)
Reagovat
janek_da
To je jedno, stejne se nepotkaj.
Reagovat
Herbert_Hoover
Potkají se u Kolína :)
Klidně se potkat můžou :) A já v to pevně doufám ;)
Reagovat
Denis92
https://twitter.com/stu_fraser/status/877204645088833537

Malo by to byt Murray Djokovic Nadal Federer, hoci rebricek je iny.

Vidim to podobne. Dostat niekoho z top3 v QF by tento rok bola mozno viac vyhoda ako nevyhoda. Raonic a Cilic vedia byt velmi neprijemny ked im sadne zapas o com sme sa presvedcili minuly rok.
Dalej je tam Kyrgios a do 4.kola bude neprijemny aj Zverev ci Dimitrov.
Reagovat
Herbert_Hoover
i Stakhovsky nebo Falla :)
Já bych přál Rogerovi Tsongu, RG odflákl, bude namlsaný po úspěchu, na trávě umí a top hráče ví porazit, to by mohl být zápas jako řemen :)
Reagovat
Pe3k
Na Zvereva sem zapomněl, tomu se chci taky vyhnout. Dimitrov až tak nevadí, FedEx si na něj věří... Wawrinkovi očividně angažování Grass super kouče Paula A. hodně pomohlo :D souboj s Nadalem raději na dva vítězné, tomu bych se raději také vyhnul, raději Djoka či Můru.
Reagovat
Herbert_Hoover
Annaconeho bych viděl raději spolupracovat s Raonicem :) nebo s Kyrgou, kdyby nebyl takový odpůrce koučů/mentorů :D podle mě Stanovi nemá moc co nabídnout :) jakože prostor je velký, ale v jeho letech z něj vybrousit grass topku? eh :) podle mě Magnus udělal kus práce a pokud by měl Stan prorazit na trávě, tak už by se k tomu přiblížil :) u Kyrgy nebo Raonice je to reálnější, navíc Paul pokud vím vedl Samprase, což..Stan a Pete relativně jako nebe a dudy :)
Reagovat
Kozoroh
http://www.openerarankings.com/Home?Race=3

Dle specifického žebříčku pro nasazování na Wimbledon chybí Federerovi na Babrinku jen 15 bodů, což zmákne jedním vyhraným utkáním.
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/zxZbiaDMPj8
Reagovat
Fandina
Thompson, jak dostane na raketu hvězdu, tak řádí, takhle už porazil Socka, Veselku, Ferrera i Honzu Šátrala. Je nebezpečný.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jo, to je naprostá elita :)))
Reagovat
Fandina
Zapomněla jsem na Andyho.
Reagovat
Herbert_Hoover
To je jedno, protože Veselka s Šátralem žádné hvězdy nejsou. Ferrera porazil letos, kdy už je řádně vyhaslý :) Andy je vlastně jediný pořádný vzorek, takže ono "jak dostane na raketu hvězdu, tak řádí" je od věci. :)
Reagovat
Tornes
Mno, já bych ho tak nepodceňoval... Minulý týden porazil dokonce i Denise :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Ano, ano. Dokonce za poslední cca tři týdny nebo dva? to byl už druhý Denis, to z něj dělá GOATa. :)
Reagovat
Fandina
Veselka se Šátrym jsou hvězdy první velikosti, jednou to pochopíš. A Ponožka to samé. Thompson si umí poradit i s pérem. Je to šikula.
Reagovat
Herbert_Hoover
S pérem si umí poradit každý pořádný chlap :)
Reagovat
Fandina
Každý ne, každý ho neporazil.
Reagovat
Herbert_Hoover
To bych ani žádnému nedoporučoval, pokud ještě nepočal potomka. :)
Reagovat
Fandina
A zapomněla jsem na kudlu, s tím si také poradil a to by měl umět každý pořádný chlap.
Reagovat
Fandina
A ještě jsem zapomněla na hnědého. Toho také zvládl.
Reagovat
a.magerova
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/893885-jako-prvni-na-svete-nasazel-12-tisic-es-nemit-jednorucny-bekhend-nikdo-me-neporazi-lituje.html#hp-sez
Reagovat
Nola
Australia dnes na vlne, co maju nejaky statny sviatok?
Reagovat
Fandina
Nevím, ale je možné, že po dnešku ho budou mít :-)).
Reagovat
Chrenda
dostává čočku. Konec panování, panáčku.
Reagovat
a.magerova
Njn... slíbil prachy za turnaj na charitu a ztratil tím pádem motivaci.... :-/
Reagovat
Nola
je to lakomy Skot :D

asi to prekaucoval, slubil peniaze na charitu a nedokazal to potvrdit, je mi ho luto, ale tieto prehlasenia vopred nemam rada, vacsinou sa to vypomsti...
Reagovat
Marduch
jj, nakonec jestli se tim prohlášením spíš nechtěl namotivovat, ale možná na sebe naopak vytvořil tlak..
Reagovat
Kozoroh
Jj lakomý Skot, který dělal haló a skutek utek...
Reagovat
smazaný uživatel
nestalo se neco ale drevorubcovi? Snad se netnul, takovy splachovak, Stefan jiste S-V, ale stejne...
Reagovat
sprchon
Já viděl dřevorubce před tejdnem proti Kohlschreiberovi. Ve třetím měl Phillipa na lopatě, ale nedopodával, místo toho nasekal mraky dvojchyb, úplně se sesypal. Dneska nevím, neviděl jsem...
Reagovat
Fandina
Kokkinakis porazil Raonice ve dvou TB. V tom druhém prohrával 3:6, ale nakonec to otočil. Ten jede.
Reagovat
gigin
Snad už. Nezakřikni :)
Reagovat
gigin
Reagovat
Holahej
Světová tenisová jednička Andy Murray věnuje veškeré své prémie z turnaje v londýnském Queen's Clubu rodinám obětí požáru výškového bytového domu Grenfell Tower. Při tragédii v britské metropoli zahynulo minulý týden minimálně 79 lidí.

Murray informoval organizátory tradiční wimbledonské generálky, aby jeho odměnu převedli na fond, který podpoří oběti požáru a jejich rodiny. Pokud by trojnásobný grandslamový vítěz tento týden v Londýně obhájil loňské vítězství, vzdal by se částky 395.690 eur (přes 10 milionů korun).

Na dobrou věc věnoval Murray svou odměnu z Queen's Clubu už v roce 2013. Tehdy se jednalo o ústav pečující o nemocné rakovinou.
Reagovat
Herbert_Hoover
Palec hore :) Andy ukazuje hejtrům svou lidskou tvář :)
Reagovat
Marduch
tak on už tenis pomalu balí, tak asi aby se na něj dobře vzpomínalo..

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/893918-po-tricitce-uz-nebudu-patrit-k-nejlepsim-mini-svetova-jednicka.html#article-artcl
Reagovat
Marduch
no doprle já to chtěl na začátku glosovat, jako že asi necejtí formu a brzo poletí, tak proto ta charita, ale přišlo mi to až moc cynické. A on fakt vyletí...
Reagovat
Chrenda
Tak však dneska vypadne, tedy moc se nepředá, leda že by přidal z prasátka.
Reagovat
Kozoroh
To se mu teda povedlo. Taková prohlášení se činí až po dosažení výsledku, jak učinil třeba No1e po výhře v Římě 2014, finanční odměnu tehdy věnoval obětím záplav v rodném Srbsku.
Reagovat
smazaný uživatel
Chudak :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist