VIDEO: Netradiční pravidla na Next Gen ATP Finals

6. 11. 2018, 09:36
Video dne 8
V Miláně dnes startuje druhý ročník Next Gen ATP Finals - Turnaje mistrů pro hráče do 21 let. Pořadatelé na mladících opět testují netradiční pravidla, která letos prošla drobnými úpravami a v budoucnu by mohla být zakomponována během celé sezony. Pojďme si odlišnosti od obvyklých turnajů ukázat ve videografice.

• podávající hráč musí úvést míček do hry 25 sekund od chvíle, co skončila předchozí výměna - vše hlídají hodiny na kurtu

• diváci mají umožněn volný pohyb v hledišti během gamů i výměn

• na kurtu nebudou lajnový rozhodčí, o každém dopadu míčků bude rozhodovat jestřábí oko

• zápasy se hrají na tři vítězné sety, každý set jen na čtyři vítězné gamy bez výhod při shodě, přičemž za stavu 3-3 přichází na řadu klasický tie-break

• při tzv. 'prasátku' se servis neopakuje, ale hra pokračuje

• tenisté budou mít ručníky pověšené za kurtem, sběrači míčků jim je nosit nebudou

Luboš Zabloudil, YouTube

Komentáře

8
Přidat komentář
a.magerova
Při nudných výměnách lze se vhodně zabavit.... :-))))
Reagovat
spaniel
Nelibi se mne jen pohyb divaku behem vymen a set na 4 gemy bez shod. Zbytek zni fajn, prasatko i rucniky.
Reagovat
Fransoas
Je to zajímavý projekt. Dalo by se souhlasit se vším, krom pohybu diváků během hry,dokud nebude přestávka. Největší nešvar v tomto směru jsem vždy zaznamenal právě v Americe. Kdo přišel na to, že pohyb diváků hráčům nevadí během hry, tak asi nikdy nehrál tenis, neboť je to rušivý moment pro všechny hráče. Určitý " šikulové " to zkouší prosadit od stolu.
Reagovat
ttopi
Pohyb lidí během výměny je pro mě nepřijatelný.

A ani si moc neumím představit tu hru bez lajnových. Pozitivum je, že by to mělo být bez chyb. Trochu si ale neumím představit tu věc v praxi. Hráč zahraje úder, letí to někam do prostoru lajny, soupeř si myslí, že je to aut. Za aktuálně platných pravidel má možnost přerušit a vyžádat si jestřába. CO tady ale? Prostě bude hrát dál a čekat, jestli se někde od počítače ozve "out"? Respektive možná podceňuji rychlost tohoto systému, ale pokud lajnový zakřičí aut, tak se hra zastaví a hráč se zbytečně dál neunavuje pohybem. Tady se bojím, že se to neozve hned. Pokud jo, budu příjemně překvapen.
Reagovat
smazaný uživatel
bolo to uz aj minuly rok, nepamatam si vobec ako to fungovalo(slaba pamat:D), ale bolo to super, ukazalo to aki su lajnovi nepotrebni. Skoda, ze to este nezaviedli.
Reagovat
Marduch
hele to by jako podle tebe hráč přerušoval jestřába, aby si vzal jestřába? :D
Reagovat
spaniel
Reakce bude okamzita. Hraci uz si nebudou muset brat jestraba vubec.
Reagovat
ttopi
Takže když padne aut, tak se to ozve stejně rychle, jako když to zahlásí čárový sudí? Pokud ano, tak tleskám.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist