VIDEO: Ostapenková háže raketou po sběrači míčků

6. 1. 2016, 12:41
Video dne 101
Mladá Lotyška Jelena Ostapenková dnes na turnaji v Aucklandu unikla diskvalifikaci, která se v tenisu vidí jen výjimečně. V zápase druhého kola s Britkou Broadyovou hodila raketou po sběrači míčků. Podle soupeřky to udělala úmyslně.
Profily hráčů
Jelena Ostapenková

Osmnáctiletá Ostapenková, vítězka wimbledonské juniorky z roku 2014, tvrdila, že jí raketa vyklouzla. Rozhodčí jí udělil jen varování. Třaskavý duel vyhrála po velkém obratu Britka a následovala po něm ještě dlouhá slovní přestřelka.

"Hodila raketou a toho kluka trefila. V žádném případě to nebyla náhoda," stěžovala si Broadyová u rozhodčího. K diskuzi byl přivolán na kurt i supervisor WTA Tour. Britskou tenistku události na hřišti v koncovce druhého setu natolik rozhodily, že stěží udržela slzy.

"Podívejte se na záznam, jasně je to tam vidět. Má být diskvalifikována," dožadovala se pětadvacetiletá Broadyová, která v Aucklandu v prvním kole senzačně vyřadila bývalou světovou jedničku Anu Ivanovičovou.

Dnes proti Ostapenkové po incidentu odvrátila dva mečboly a vyhrála 4-6 7-6 (7:4) a 7-5. Ve třetím setu přitom prohrávala už 1-5.

Komentáře

101
Přidat komentář
smazaný uživatel
Trapna Lotyska, jeste trapnejsi Britka. Ubulenec, nesportovni chovani.hnus.
Reagovat
smazaný uživatel
nejskandalnejsi mi prijde titulek, ze Ostapenko haze raketu po sberaci micku.. :-) Zadne vyklouznuti z ruky v pohybu, raketu hodila umyslne, klasicky styl "dopr, dohaj, tohle uz nemam", videno na kurtech tisickrat, casto doprovazeno neveselym usmevem, tady hysterii. Kluka raketa trefila nestastne, bez zameru, omylem. Samozrejme, Ostapenko je typek, raketou nema co hazet, ale diskvalifikace za toto je prilis. A plac souperky trapny.
Reagovat
smazaný uživatel
DQ by byla v pořádku, vždyť tou raketou mohla někomu ublížit. A je naprosto irelevantní, že nikoho trefit nechtěla.
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby raketu mrskla do divaku, tak s tebou souhlasim. Predstava, ze za kazde hozeni i "hozeni" rakety bude diskvalifikace, je usmevna. Nebo ano, ale dusledne a u kazdeho, prosim pekne, i u Petry.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mrskla ji do podavače. Smutný na tom je, že kdyby trefila lajnového, tak ta DQ přijde. Jako tehdy u Nalbandiana..
A jistě, pro Petru to platí taky. Tu jsem zatím ale nejvejš viděl praštit raketou o zem. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
hodila ji za tim mickem... a Petra uz taky.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jestli Petra někdy hodila raketu za míčkem, ale možný to je, hádat se nebudu. :-) Nicméně Ostapenko nic za míčkem neházela, tohle byla zcela jasně vzteky zahozená raketa.
Reagovat
smazaný uživatel
ale ja nepisu, ze ji Ostapenko hodila radostne, samozrejme, ze ze vzteku.. za mickem.. :-)
Reagovat
marekv
Raketu hodila vzteky = okamzite vyhodit z kurtu !!!
Jine reseni neexistuje.
Reagovat
blixa
Příspěvek napsal vzteky = okamžitě vyhodit z TP
Jiné řešení neexistuje.
Reagovat
marekv
Vzteky hozenou raketu i s neprijemnostmi jsem v juniorskem tenise videl nejednou. Reseni je samozrejme naprosto jedine. Je naprosto skandalni, ze ji okamzite nevyhodil.
Pokud by mela Broady "koule", tak okamzite opusti kurt. Takhle to jeji breceni je skutecne znacne polovicate...
Reagovat
smazaný uživatel
To je velká bolest současného tenisu, tohle netrestání nesportovního chování.
Reagovat
marekv
V soucasnosti se silne tlaci, aby holky nehekaly uz od juniorek a celkem se s tim pokrocilo. Sprosty slova jsou trestany financne, mluveni se upomina.
Pak hracka hodi vzteky raketou, trefi pritom sberace a jede se dal, to je silenstvi...
Reagovat
blixa
A ty si po iqem další nadbůh, že vidíš hráčkám do hlav a přesně víš, že zrovna to a to udělaly ze vzteku ? Nebo je tahle demence nakažlivá ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Za to, že ty seš slepej jak patrona, my fakt nemůžem.
Reagovat
blixa
Tohle není o žádný slepotě. Ruka v pohybu, která pustila raketu. Víc tam vidět nemůže nikdo. Něco podobného se mi stalo na kurtě x-krát, a nikdy v tom žádej vztek nebyl. Mě prostě fascinuje, jak kdejakej blbec naprosto přesně ví, že zrovna tohle bylo ze vzteku :D Co když to bylo ze zoufalství ? Nebo prostě z blbé koordinace svalů ? Něco jiného je hráčka zuřivě mlátící raketou o kurt a něco jiného je upuštění rakety z pohybující se ruky. Žádnej příčetnej rozhodčí tohle prostě nemůže posoudit jako diskvalifikaci. To můžou jedině nepříčetní pisálci na TP ;-)
Reagovat
marekv
tak tohle je vztekle zahozena raketa, zij si klidne v iluzi, ze je to omylem
jinak na tvoji uroven klesat nebudu, osobnich utoku se ode mne nedockas
Reagovat
smazaný uživatel
Ty tu Ostapenkovou musíš mít hodně rád, když ji takhle zoufale obhajuješ..
Reagovat
blixa
Ostapenko skoro neznám a je mi úplně ukradená. Mě jede o princip, tohle se může stát kterékoliv hráčce WTA. Což ty, jako fanatický fanoušek jediné tenistky nikdy nepochopíš ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Většina tenistek raketu vzteky nezahazuje. ;-)
Reagovat
rusedski
Jen pro zajímavost: v semifinále RG 2003 něco podobného udělal Coria http://www.ina.fr/video/i05293013
Diskvalifikován rovněž nebyl, přičemž jeho soupeř Verkerk ani nemrknul, natož aby sehrál takovéto divadýlko. A to bylo v sázce neporovnatelně víc...
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou to obě komediantky. A to jsem si říkal, že Broady se mi docela líbí (ale nemusela teda porazit Anu)... :D
Reagovat
EllNino
přesně, jedna větší herečka než druhá :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak aspoň byla sranda... :D
Reagovat
EllNino
jj já jsem se bavil :D
Reagovat
EllNino
Reagovat
blixa
Tssssss, dyk si ani nenafackovaly :D
Reagovat
A.R.R.
Podle neověřených zákulisních zdrojů se na sebe v šatně děvčata vrhla a ve víru vášní ze sebe strhala veškeré šatstvo :-D
Reagovat
baggik
Ta Britka je vypatlaná tam histericky řve, že někoho omylem trefila raketa, a to se to ani nestalo jí, to by byl teprv řev. Určitě bude nějaká tenistka schválně házet raketou po sběrači, neměla žádnej důvod, prostě jí vypadla nebojí hodila ve snaze trefit míček, ne ve snaze někoho zranit.
Reagovat
smazaný uživatel
hodila raketu na zem a ta se odrazila náhodou na sběrače.Varování je O.K. Britka by toho chtěla moc,QF je lákavé, ale trochu chladnou hlavu a rozum do hrsti,by neuškodilo
Reagovat
Haitik
Můj názor je takový, že Jelena tu raketu hodila úmyslně a možná měla přijít diskvalifikace, ale to je už na rozhodčím.. Kdyby se tomu klukovi něco stalo, tak by určitě přišla..
Ale Naomi tak u rozhodčího "brečet" nemusela..
Reagovat
smazaný uživatel
mě tady zklamala spíš Broady... Jasně, Ostapenko hodila raketou a omylem trefila sběrače míčků, kdyby byla diskvalifikována, moc bych se nehádal.. ale že Broady takto fňuká kvůli tomu, aby Ostapenko dostala diskvalifikaci a ona tak zadarmo postoupila, tak to mi spíš příjde odsouzeníhodný... kdyby se šla podívat jak je sběrači, tak to beru, ale to jí vůbec nezajímalo.. prostě chtěla zadarmo postoupit.
Reagovat
hatatytla
naprostej souhlas, vytěžit z toho co se dá.
Reagovat
VlS
Vidím to taky tak, nesportovní chování
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, takže házet rakety po lidech je v pořádku, zatímco upozorňovat na to je špatně..
Reagovat
blixa
Tak házet raketou je akt nezvládnuté emoce, to se dá pochopit. Že to letělo na sběrače je jen nešťastná náhoda. Ale dožadovat se za to diskvalifikace je ubohost.
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopit ano, omluvit ne. Hráč je vždycky plně zodpovědný za to, co dělá a vzteky hozená raketa může i ublížit.
Reagovat
blixa
Tohle rozhodně nebyla vzteky hozená raketa. Ty zase víš víc než sama hráčka, viď ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co se jí honilo v hlavě nevím, ale tohle je zcela evidentně vzteky zahozená raketa.
Reagovat
blixa
Navíc nevěřím tomu, že s ní házela. Prostě ji vylítla z ruky. Úmyslem bych si vůbec nebyl jist.
Reagovat
EllNino
bylo to úmyslně, byla vzteklá :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se na to video podívej. To bylo zcela evidentní úmyslné zahození rakety.
Reagovat
blixa
No zrovna jsem si ho pustil 3x za sebou. Podle mě šlo o nešťastnou náhodu a ne úmysl.
Reagovat
EllNino
tohle prostě není nešťastná náhoda, nezlob se na mě :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se podívej počtvrté a pořádně. V době, kdy tu raketu vzteky zahodila, už nejevila žádnou snahu hrát míček, protože už to ani nešlo. Čili v žádném případě nemohlo jít o náhodné upuštění z přemíry snahy, ona tu raketu prostě vztekle zahodila.
Reagovat
blixa
Já netvrdím, že to bylo z přemíry snahy. Ale bylo to upuštění, ne záměrné hození. Podle mě rozhodčí tady rozhodl naprosto správně. Ale následně měl disknout Broady za nemístné žvanění.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle bylo zcela evidentní úmyslné zahození rakety. Jasná DQ pro Ostapenkovou a pak by na protesty od Broadyové ani nedošlo. Jinými slovy naprosté selhání umpira.
Reagovat
blixa
Zcela evidentní úmyslné zahození to nebylo. Úmysl vypadá jinak. Proto taky správně žádná diskvalifikace nebyla. Ale ty seš opět nadbůh, co vidí hráčce do hlavy a zná tenis a pravidla lépe než profesionální rozhodčí :D
Reagovat
smazaný uživatel
Co předvedla Ostapenková není žádné náhodné vypadnutí z ruky, ale jasnej úmysl. Na to nepotřebuju vidět hráčce do hlavy, na to si stačí prohlídnout tohle video.
Reagovat
VlS
Nikdo neomlouvá Ostapenkovou, kdyby dostala DSQ, tak nikdo ani nešpitne, ale to dohadování se Britky bylo spirtovně i lidsky ubohý. Upozorňovat rozhodčího na to, co sám viděl, není to blbost? Máš pravdu, rozhodčí byl slabý, Eva Asderaki by za to Naomi přibila za uši na trám :-)
Reagovat
EllNino
ale zrovna Armstrong už je docela zkušený rozhodčí, ten šéfoval už za McEnroa, tak by si s tím měl umět poradit, dyž to byl zrovna on, kdo diskvalifikoval McEnroa

https://www.youtube.com/watch?v=-_2rjocv-Jo
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říkám, kdyby rozhodčí měl snahu to řešit, třeba to vypadalo jinak. Ale to je dlouhodobě problém všech rozhodčích, že tyhlety momenty přehlíží a netrestají s tím, že jakýsi trest možná přijde později formou pokuty. Ale pak už snad ani nejde o trest jako spíš o snahu přilepšit turnajové pokladně..
Reagovat
Fandina
Byl tam i supervisor. Zřejmě to rozhodnutí nebylo jen věcí jednoho rozhodčího.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vím, DQ je v pravomoci umpiru. Že si volávají na pomoc supervizory, aby v tom případně nebyli sami, to je jiná věc.
Reagovat
Fandina
To ano, ale nezapomeň na to, že i supervisor odpovídá za dodržování pravidel. Je to věc obou dvou. A také oba dva jsou za to jak rozhodují posuzováni.
Reagovat
VlS
Iqe, přehlížíš jednu drobnost - rozhodči se soustředí na dopad míče a už nemůže sledovat hráčky, jestli tu raketu hodila, nebo jestli jí vyletěla z ruky a nemá tam záznam, aby se třikrát pidíval ba zpomalenej záznam. Nebyl bych zas tak přísnej. Víc mi vadí, že nechal Naomi diskutovat. Já bych jí uzemnil raz dva. Napomenutí, fiftýn, nestačilo? Tak ať je ti ve sprchách hezky. Nazdar.
Reagovat
smazaný uživatel
Od sledování dopadu míčku jsou tam především lajnoví, umpire má sledovat i věci kolem. Pokud to nezvládá, pak to znamená, že je buď špatným rozhodčím, nebo, pokud mají podobný problém i ostatní umpiroví rozhodčí, že systém je špatný a je třeba jej upravit. V obou případech jde o vážný problém, který je třeba řešit.

A snad ve všech sportech je naprosto normální, že se sportovci dožadují potrestání soupeře, mají-li dojem, že porušil pravidla, jako v tomto případě. Kdyby umpire reagoval hned jak měl, Broadyová neměla důvod takhle diskutovat. Nehájím ji, ale co navrhuješ ty by bylo trestání Broadyové za selhání umpira.
Reagovat
VlS
Běž si tam sednout a vyzkoušej si to. Možná se budeš divit, kolikrát dostaneš vynadáno, že jsi slepej a hloupej.
Reagovat
smazaný uživatel
Alibistický kecy.
Reagovat
VlS
Nikoliv, nebylo. Věcí hráče je hrát, ne posuzovat přestupek jiného hráče, ktery ani neovlivnil hru, ani ji nepoškodil a svým svévolným jednáním zdržovala hru.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no ták, se podívej někdy na fotbal, jak se hráči sletěj na rozhodčího, když se jim něco nelíbí.
Reagovat
George_Renel
Do sportu určitě patří. Taky nemám rád, když proti sobě hrají sfingy. Ale vše má své hranice. Tohle určitě bylo nad rámec zvyklostí. Diskvalifikovat? Asi ne. Ale slušná pokuta by asi výchovná byla.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejvýchovnější trest je okamžitý trest. Navíc trest udělený přímo v zápase má daleko větší psychologický efekt i na ostatní, než nějaká pokuta po zápase. Navíc je poměrně účinný i na ty nejbohatší (což teda není zrovna případ Ostapenkové), což se o finanční pokutě moc říct nedá.
Reagovat
Fandina
Faktem je, že raketou se při tenise běžně mlátí, nemělo by to být, samozřejmě, obvzlášť třeba v takovémhle případě, kdy to zasahne třetí osobu. Ale nedovedu si asi představit tenis bez emocí, bohužel to k tomu patří.
Reagovat
smazaný uživatel
Však já proti emocím nic nemám, když si někdo chce ulevit tím, že rozstříká raketu o zem budiž, ale házet raketou kolem sebe, když vím, že někoho můžu trefit, to je prostě přes čáru. Přitom rozhodčí už dneska mají možnosti, jak takové věci trestat přímo ve hře, ať už jsou to trestné fiftýny nebo dokonce trestné gamy, například. Jenže jich nevyužívají, čímž dávají najevo, že je takové chování vlastně v pořádku.
Reagovat
Fandina
Ta raketa jí víceméně vyletěla. Nemlátila s ní jako hluchá do vrat, vzteky bez sebe. Samozřejmě, že kdyby jí diskvalifikovali, příště by si to rozmyslela.
Reagovat
smazaný uživatel
Tu raketu zahodila úmyslně, to nebylo náhodné vyletění z ruky.
Reagovat
Fandina
Hodila s ní, ale to neznamená, že jí nevyletěla víc, než čekala. Navíc nevěřím tomu, že chtěla někoho zranit. Bohužel tam někdo stál.
Reagovat
EllNino
tady nejde o to, jestli chtěla nebo nechtěla, v pravidlech je, že když nastřelích jakýmkoli způsobem, ať úmyslně, nebo neúmyslně, rozhodčího, diskvalifikace ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže tohle byl jenom podavač, tak proto asi DQ nepřišla.
Reagovat
EllNino
Puchkova taky nastřelila míčem jenom čárovýho

https://www.youtube.com/watch?v=zLXV4yn5h9M
Reagovat
blixa
No jo, ale to byl rozhodčí, ne podavač. Myslím, že o podavačích v pravidlech nic není.
Reagovat
Fandina
Pokud je to tam tak napsáno, včetně podavačů míčků, tak měl rozhodčí diskvalifikovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Hodila raketou úmyslně? Hodila. Trefila toho kluka? Trefila. Že ho (asi) trefit nechtěla, to je irelevantní, sportovec je vždy plně zodpovědný za své náčiní. Jasná diskvalifikace, nebylo co řešit. Bohužel to jenom potvrzuje, jak slabí dneska rozhodčí jsou.
Reagovat
blixa
Co takhle na místě zastřelit ? Nulová tolerance, trvalé řešení ? ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Zastřelit netřeba, ale trest rozhodně je na místě.
Reagovat
VlS
Já s tebou i souhlasím, bylo to na DSQ a mělo přijít, ale nepřišlo. To, co tam pak předvedla Naomi bylo však na DSQ taky. Ještě si tam mohla pozvat dědečka ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ono kdyby byl umpire co k čemu a reagoval jak má, tak na to divadýlko od Broadyové třeba ani nedošlo.
Reagovat
Vojtaakk
To je snad poprvé co s souhlasím s iqem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mám vlastní zkušenost, že když vzteky odhodíte raketu, tak letí úplně jinam než zamýšlíte. V mém případě trefila kovový sloupek a přelomila se :)
Reagovat
hatatytla
taková blbost, trapná Britka. Dělá tam scény jako by někoho zabila.
Typická nafněná anglosaská povaha. Nevim proč se do toho vůbec motá, od toho tam je rozhodčí. Připomělo mě to jak Rafa v SF RG 2013 ukazoval, že se Novak dotknul sítě. Chybí určitá noblesa a ne urvat sobecky co se dá. Třeba s Nalbandianem se to srovnat nedá, vybití frustrace ale bohužel s následky, tam musela přijít diskvalifaikace, tohle bylo něco úplně jiného.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je naprosto totéž, vzteky zahodila raketu a trefila podavače. Že se mu nic nestalo, protože ho trefila do hrudníku a ne do obličeje, to není polehčující okolnost.
Reagovat
aligo
Je to tam vidět že jí chtěla zahodit...
Reagovat
EllNino
určitě by se jí tohle stalo nechtěně, tomu tak budeme věřit :D
Reagovat
aligo
možná kdyby jí vylétla do země a ne přímo na hrudník toho chudáka...
Reagovat
PetaM
Evidentně ji chtěla zahodit, ale nemyslím si, že mířila zrovna na podavače míčků ...
Reagovat
aligo
to je jedno... tohle jí nemělo projít... chtěla jí zahodit a trefila sběrače míčků, úmyslně nebo ne, trefila ho...
Reagovat
PetaM
Bože ... Já z toho takovou vědu rozhodně nedělám. Taky se mi to stalo. Jako děti jsme si hráli před domem badmington, kámoška prohrála, naštvala se a odhodila raketu. A přímo mě do nosu, který mi nalomila :D A taky jsem z toho nedělal vědu a dál jsem se s ní bavil :D :D
Reagovat
BooOoo
n00b
Reagovat
PetaM
V 8 letech?
Reagovat
PetaM
Sorry, ale nemám miliardy na to, abych měl před barákem tenisové hřiště :D :D
Reagovat
EllNino
si říkal, že ho máš za barákem :P :D
Reagovat
PetaM
Ne, to neříkal. ;)
Reagovat
EllNino
jaktooo :D tvl říkal s to :D
Reagovat
EllNino
to je uplně jedno ....Olga Puchkova takhle byla diskvalifikovaná, protože napálila míč do rozhodčí a taky to nebylo s úmyslem jí trefit, ale jenom napálit míč ....a stejně byla diskvalifikována ....

to samý Nalbandian, jak omylem zranil toho čárovýho, taky chtěl jen kopnout, nechtěl zranit rozhodčího, a taky šel z kurtu :D
Reagovat
tommr
Nalbadian byl diskvalifikovanej naprosto oprávněně - ten jeho zkrat se nedal ničím omluvit ...
Reagovat
EllNino
no oba ...prostě se to nesmí stát, je to v pravidlech, tak se tim mají řídit žejo :D ...
Reagovat
tommr
tam už ani nešlo o pravidla - Nalbandian může bejt rád, že ho ten rozhodčí nehnal k soudu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je ale ten samý případ.
Reagovat
aligo
přesně
Reagovat
Fandina
Také bych to tak viděla, chtěla jí asi zahodit a raketa jí vyletěla moc až na podovače míčků, to zřejmě neměla v úmyslu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist