VIDEO: Počátky rivality Federera s Nadalem

2. 4. 2020, 07:58
Video dne 1
Výhru Rafaela Nadala v prvním vzájemném duelu jsme si před pár dny připomenuli. Ale věděli jste, že španělský mladík vyhrál dokonce šest z prvních sedmi vzájemných duelů? Pojďme si připomenout, jak španělský teenager začínal narušovat tehdejší Švýcarovu suverenitu.
Profily hráčů

Rafael Nadal a Roger Federer se střetli poprvé v březnu 2004 ve 3. kole turnaje Masters v Miami. Tehdy teprve sedmnáctiletý španělský mladík porazil o pět let staršího Švýcara, v té době už světovou jedničku, překvapivě 6-3 6-3.

Podruhé na sebe narazili až o rok později a znovu v Miami. I tentokrát Nadal ve svém dosud největším finále vyhrál první dva sety, jenže tenkrát se finále na Masters hrála ještě na tři vítězné sety a Federer duel otočil. 

Nadala ale na první titul z turnaje Masters dlouho nečekal. Během jara 2005 vyhrál na antuce 24 zápasů v řadě, díky čemuž si odvezl trofeje z domácí půdy v Barceloně, dvou podniků Masters v Monte Carlu a Římě a nakonec i grandslamový titul z French Open, na kterém debutoval. 

Ale zpátky k počátkům rivality s Federerem. Potřetí se střetli v semifinále již zmíněného French Open 2005 a Nadal zvítězil 3-1 na sety. 

Španělský antukový král pak v první polovině sezony 2006 přidal dokonce čtyři výhry v řadě, když uspěl ve finálových utkáních na hardu v Dubaji a na antukách v Monte Carlu, Římě a na Roland Garros. 

Federer si druhou výhru připsal až na následném Wimbledonu 2006 v celkově osmém vzájemném zápase.

Aktuálně vede Nadal ve vzájemné bilanci 24-16, na antuce prohrál jen 2 ze 16 soubojů (finále v Hamburku 2007 a Madridu 2009).

Nikdo nezískal tolik grandslamových titulů, jako oni dva - Nadal 19, Federer dokonce 20.

A zde je připomenutí počátků jejich vzájemné rivality:

Luboš Zabloudil, YouTube

Komentáře

1
Přidat komentář
peggy
Rafa se stane světovou ikonou tenisu a dokaze to nejen svou kůrou ale skromnosti.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist