VIDEO: Šafářová si v Indian Wells užila let balonem

4. 3. 2014, 22:49
Video dne 28
Jestli si z Indian Wells odveze dobrý výsledek ukážou až nadcházející dny, jeden nevšední zážitek si ale Lucie Šafářová z Kalifornie určitě odveze. Dva dny před startem prestižního turnaje se poprvé v životě proletěla v horkovzdušném balonu a i když měla trochu strach, krásný výhled na Indian Wells si nakonec užila.
Lucie Šafářová

"Jsem vzrušená a trochu se bojím," řekla tenistka před nástupem do koše ve videu na WTA Tour.

Samotný let hráčku nadchl. "Je tady pohoda a klid a mnohem méně stresu než na tenisovém kurtu. Možná až přistání bude jako tie-break ve třetím setu," smála se.

Přistání se ale neslo ve stejném stylu jako let a proběhlo bez komplikací. "Bylo hladké a perfektní," řekla Šafářová, která bude v turnaji šestadvacátou nasazenou.

Luboš Zabloudil, YouTube

Komentáře

28
Přidat komentář
J.M.
Přijde mi jako dobrovolný výplach mozku, když i sami hráči svoje jméno vyslovují tak, jak ho komolí anglicky mluvící komentátoři. Ti ho tak komolí hlavně proto, že sami nevědí, jak se má správně vyslovovat (když to vědí, aspoň se snaží tomu přiblížit). Tím, že sama Lucka představuje jako Lusy Safarouva, jim tím jenom potvrzuje, že takhle je to správně. Možná sami naši hráči mají trošku komplex méněcennosti ze svého češství a svá jména si poangličťují proto, aby byli víc cool.
Reagovat
smazaný uživatel
to bylo uplne prvni, ceho jsem si vsimla, ale komplexy me vubec nenapadly, vysvetlila jsem si to spis "jazykovou cistotou", kdyz mluvi anglicky.. nebyla bych tak striktni, holky se urcite za svuj puvod nestydi, neni ta urcita malost spis v nas, co na vsem hledame podobne chlupy? :-)
Reagovat
Fandina
Možná je to proto, že mi užíváme háčky a čárky a jsme v tom výjimkou, včetně ř, které je u nás unikátní a tak v angličtěně mluvící Češi to také nevyslovují. Ale souhlasím s tím, že Lucky jméno zní v češtině jinak, než ho tam vyslovovala.
Reagovat
Fandina
oprava ... my užíváme, tvrdě ... úsměv
Reagovat
Fandina
sojka ... nechtěla jsem to tak napsat, ale také si myslím, že není potřeba vypichovat, že se někdo stydí za to že je Čech, podle mě k tomu není důvod, takže proč by.
Reagovat
J.M.
Oni si to lidi většinou ani neuvědomují. Ale je to známka toho, že se prostě podřizují okolí, v tomto případě západnímu, anglicky mluvícímu světu. Komentátoři na turnajích to tak vyslovují, tak je v tom nechají, aby nějak neprovokovali. Je to známka submisivního chování, nižšího sebevědomí.

Rozhodně by nebyl problém v tom, kdyby své jméno vyslovila tak, jak se vyslovuje - nebyl by problém s neporozuměním, protože ve videu, kde Lucie Šafářová říká, jak se jmenuje, je to jasné každému (přestože třeba to s tou výslovností slyší poprvé), a hlavně tohle byla jedinečná příležitost světu prezentovat výslovnost svého jména. Protože tu svět vesměs nezná, neslyšel ji a nikdo jiný to za ni neudělá. A rozhodně by to diváky zaujalo, slyšet to přímo od ní. To jsou ale věci, nad kterými hráči nepřemýšlejí (což je ten druhý aspekt, který jsem naznačil tím "výplachem mozku", ale nechtěl jsem to dál rozmazávat - prostě mnohým z nich chybí větší inteligence).
Reagovat
Fandina
S těmi komentátory při výslovnosti jmen sportovců je to asi hodně individuální, jak k tomu přistupují. Ale je známé například to, že jednotliví sportovci většinou na tiskovkách novinářům říkají, jak se má jejich jméno vyslovovat. Je potom na každém, jak k tomu přistoupí.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukni na to z druhe strany... treba Samantha Stosur si prohlidne cesky noviny, a dozvi se, ze je Stosurova;DD)))
Reagovat
Fandina
Třeba v tomhle šotu k pondělku zněla čeština i kolektivně ... úsměv

https://www.youtube.com/watch?v=azp5SixFydY&feature=youtu.be#aid=P-9_ZHV5vlk
Reagovat
VlS
Třeba je to proto, že radéji bude své jméno slyšet jako "Safarova" než jako " Sejfejrouvej". Ř nenaučí asi nikoho, to vyslovuje jen jedna rozhodčí, tuším že Chorvatka.
Je spousta jazyků, kde některé zvuky prostě nedáme ani za zlatý prase - mlaskavky v africkejch jazycích různý zvuky ve většině asijskejch, domorodejch jazyků v Amerikách a podobně. Nedělal bych z toho vědu.
Reagovat
smazaný uživatel
džegr :)
Reagovat
VlS
myslíš Džerdej Džegra?
Reagovat
smazaný uživatel
Toho neznám :D
Jenom džej džeje nebo džegra
Reagovat
smazaný uživatel
No chlapi, vy si z toho delate srandu, ale si predstavte, ze na turnaji v Cechach nastupuje Betuska s Garbinou.... a slysi

...."a v dnesnim zapase proti sobe nastoupi Matteková-Sandsová ze Spojenych Statu Americkych a Muguruzaová ze Spanelska...." :DD))

Bez angliny ty holky nevi, kdo to vlastne hraje;DD))
---
No...., ale, kdyz se tak nad tim zamyslim, nic jineho, nez si z toho delat srandu asi nema smysl...;)
Reagovat
Fandina
Na turnajích to většinou chodí tak, že ta jména se čtou nepřechylovaně, takže tam je slyšet jen třeba nedokonalá výslovnost, pokud to čte nějaký Čech, ale většinou to stejně jen říkají rozhodčí a tam to záleží na národnosti toho kterého. A na to jsou tenisti a tenistky už zvyklí, takže je to nepřekvapí.
Reagovat
Jan
Jestli nemáš tu českou malost v hlavě jen ty ? Třeba si ji Lucka vůbec nepřipouští. Třeba jen přizpůsobila svou výslovnost Angličtině, co já vím.
Reagovat
VlS
Taky je potřeba vidět, pro koho je to videjko primárně určený, jestli jej nechal pořídit pořadatel IW pro svoje stránky, tak bylo třeba se přizpůsobit jeho potřebám.
A jak jí asi říká její americký přítel?
Reagovat
Jan
To ani nevím, že má amerického přítele. Nesleduji to tak detailně :) Pak je víc jasné, že přizpůsobila výslovnost. Ř ho asi nenaučila :)
Reagovat
Fandina
Šafi držím palce v IW i potom ... pojď pojď pojď
Reagovat
George_Renel
http://sport.idnes.cz/tenistka-petra-kvitova-pred-turnajem-v-indian-wells-fyl-/tenis.aspx?c=A140304_154902_tenis_elv
Reagovat
Fandina
Tak uvidíme, jak to bude letos. Petro pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Dany Kosakowski prejel v kvalde Bakkera...
Skoda, ze o turnaj musi hrat s Goffinem....(snad ho prekvapi...)...pak by byla moznost videt jednoho z mala, ktery hraje BH jednorucak, celkem zajimavym zpusobem...
By mne zajimalo, jak ho asi rozvinul po 2 letech... z tech cisel, asi moc se toho odhadnout neda;DD))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jeste poradny let pavoukem ;)
By to chtelo...
Reagovat
VlS
Sluší jí to
Reagovat
smazaný uživatel
To je jas, ze ji to slusi....
Tak aby jsme my z 1GSL rikali neco jineho;)
To by bylo na mastnou pokutu;)
Reagovat
smazaný uživatel
Lucy je tak prijemna holka, ze nase klubova kasa bude furt prazdna.. :-( .. totiz.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
;D)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist