VIDEO: Středa v Madridu

9. 5. 2013, 10:24
Video dne 17
Vyřazení letos dosud neporažené Viktorie Azarenkové a Petry Kvitové byla největšími překvapeními včerejšího dne v Madridu, kde už se dnes pokračuje bez české účasti. Podívejte se na sestřih toho nejzajímavějšího, co se ve středu na turnaji stalo.
Daniela Hantuchová a Petra Kvitová

 

pva, YouTube

Komentáře

17
Přidat komentář
Fandina
Danka se na zápas s Petrou dost připravila. Na zápase Peti s Janinou se byla dívat a už Petra hru dost také zná. Škoda, že si Petra nechala utéct začátky setů, pak se sice snažila, ale nebylo to nic platné. Danka moc nechybovala a měnila i rytmus. Dance držím palce dál, třeba Kaju dáš, podme a Peto prosím na antuce větší výdrž a výměny. Jinak držím palce do Říma a přeji úspěch. Peťo pojď!
Reagovat
Fandina
Danka prohrála první set s Kaiou, ta hraje s přehledem a Danka zaostává.
Reagovat
freeteepek
Zápas ovlivněný silným větrem. I tak je ale vidět, že Kaia hraje podobným stylem jako Petra. Na rozdíl od ní, ale s daleko větší trpělivostí. Třeba využívá vysoké kopce. Hrají se delší výměny, s menším množstvím chyb. Kaia má občas drobné výpadky, také s podáním má dnes problémy, ale jinak hraje koncentrovaně a pečlivě.
Teď bohužel se u ní objevil nějaký zdravotní problém. Asi jí momentálně limituje bolest nohy. Snad se z toho dostane.
Reagovat
Fandina
Kaiu nesleduju, nevím, jestli je to taková ranařka jako Peťa, ale dnes hraje podle mě s přehledem a pečlivě, jak píšeš a ne tak silově, jako Peťa. Danka podle mě není tak bojovná, jako včera proti Peťe a Kaia má zápas hodně po kontrolou.
Reagovat
freeteepek
Daniela dnes bojovala stejně jako včera. Jenomže Kaia nedělá hloupý chyby, nekazí nahraný míče, kterými by soupeřce dávala naději. Kaia není taková ranařka jako Petra, ale stejně jako ona hraje útočný tenis. Umí dát tvrdý plochý úder, ale nepálí z každé pozice. Dnes předvedla jak vysoké kopce křížem, tak povedené kraťasy. Je na ní vidět, že se snaží tvořit hru, vypracovat si pozici a pak tvrdě zaútočit. Při zakončování přemýšlela. Ani jednou netrefila směr, kde by stála soupeřka...
Mě to tak včera přišlo, že Petře vlastně kromě servisu a tvrdých plochých ran odzadu vlastně nic jiného nešlo. Ani voleje, ani kraťasy. A vlastně to ani jinak nezkoušela. Copak nedokáže vyhrát zápas, kde by nevyrobila víc než 10 nevynucených chyb? Copak nedokáže hrát mezihru bez riskantních tvrdých úderů? Stačí hrát přesně k zadní lajně. Dávat do úderů větší spin.
Dnes jsem koukal na Serenu, která při vlastním servisu za celý druhý set neztratila ani jeden fiftýn! Ani ona to pořád nemydlí. Při servisu ven z kurtu hrála kick podobný tomu, co dokáže Samanta Stosurová. A krásně si tím otevírala kurt...
Reagovat
Fandina
Já nejsem Petra, tak se mě neptej. Ale dovedu si představit, že každý den vyhrávat nelze. Viděla jsem včera poslední set. Petra ze začátku ztratila servis a pak se to vezlo. Podle mě Danka byla bojovnější, pamatuji si na několik pěkných a důrazných forehandů, které dneska nebyly a také včera kopcovala. To jsem dneska moc neviděla, ale faktem je, že Kaia prostě hrála dneska v pohodě a s přehledem, kdežto Petra mě včera připadala, že se pořád někam žene a pak dělala zase chyby. Jinak Petře trochu rozumím v tom směru, že jednou jde hrát a všechno se daří, jindy jenom něco a někdy nic. To by bylo jednoduché, kdyby všechno vycházelo. Vím, že se od ní hodně čeká, ale nepřeháněla bych to. Některá vítězství Petry také nebyly krásné, některé byly ubojované, některé byly super a tak je to u každé holky. Petra hraje nevyrovnaně a vždycky to tak bylo. Ale je to holka šikovná a umí. Tak držím palce a věřím, úspěchy přijdou. Peťo pojĎ!
Reagovat
freeteepek
A dost hrála údržbu. Čekala na chyby soupeřky. Kirilenková přitom neobvykle chybovala. Já přitom MaKiri považuju za hráčku, která nemívá problémy s hlavou a nikdy se nevzdává. Jenomže proti ní dnes stál nechybující stroj. A to jí bralo klid. Asi proto dnes tolik nepřesností...
Reagovat
Fandina
freeteepek ... žádná hráčka nemá problém s hlavou, to jsou kraviny. Každá jde vyhrávat, to by tam nechodila, jen její hlavu někdy ty údery neposlouchají, nebo dává špatné příkazy, ale bez hlavy se hrát nedá.
Reagovat
freeteepek
Loni jsem věřil, že Petra sbírá zkušenosti a letos půjde nahoru. Teď se mi ale zdá, že to bude ještě běh na dlouhou trať. Na turnajích jsou vesměs pomalé povrchy a to jí nevyhovuje. Soupeřky jsou bojovnější, odolnější. Dokud Petra nezlepší fyzičku a nezačne hrát trpělivěji, nepůjde nahoru. A to může trvat ještě několik let...:-(
Reagovat
Fandina
freeteepek ... Petra hraje pořád nevyrovnaně a třeba to bude poračovat, nikdy nevíš, nevyrovnaný byl i rok 2011 velká vítězství i vypadnutí v prvních kolech. Pořád se to opakuje. Ale celkově je pořád naše nejlepší hráčka a když se zadaří je radost se na její hru dívat. A je pořád zajímavá, jednou bojovnice, jindy méně. Ale pořád milá holka a hrát umí. Nevím, proč se pořád na ní hledají mouchy. Jedno hraje super pak hůř. Ale je to super tenistka.
Reagovat
freeteepek
Petra je především hráčka, která baví. Buď soupeřku válcuje, nebo soupeřka válcuje jí. Její bum bum všechno nebo nic styl je unikátní. Navíc jsou na í vidět emoce. Vítězná gesta. Možná má Petra ve smlouvě se sponzory, že bude takto hrát. Když jí ale fandíš, tak je to o nervy.
Reagovat
freeteepek
Její minely jsou rovněž unikátní. Nahraný míče, který dokáže zahodit. Bohužel, teď když už je v top deset, je někdy smutné se na to dívat. Možná, že tobě to připadá normální. Možná, že ostatní tenisky to chápou. Ale nám chlapům z toho někdy zůstává rozum stát. Je to mimo naše chápání:-)
Reagovat
Fandina
freeteepek ... podle mě si na to kápnul. Pro chlapa je to asi nepochopitelné. Nebo pro některé nátury. Já to naprosto chápu. Rekreačně hraju tenis a někdy přijdu a je všechno super a jindy ne. To samé golf, tam i soutěžně. Jednou vyhraju a pak nic. Ale je faktem, že mám hranice a v těch se lze pohybovat. A Petra má tu hranici hodně vysoko, takže proto je zajímavá. Umí herně, hranice je úplně top. A někdy zahraje tak a někdy tak. Ale je faktem, že některé hráčky hrají hodně vyrovnaně, ne v takových rozdílech, jako Petra. Jsou vyrovnanější. Ale obecně, ženy my máme všechno v cyklech a proto ta různorodost i ve výkonu. Já Petře rozumím a nikdy jí proto nic nevyčítám. Pořád v ní vidím velký potenciál a určitě se zase dočkáme. Ale dovedu si představit, že mi trenér řekne, dej to támhle, já to tam dám a minu a podruhé také. Znám to od sebe.
Reagovat
tommr
určitě to není normální. Nevynucený chyby dělá občas každá tenistka, ale žádná hráčka z top-10 jich nedělá tolik jako Petra. A ještě víc je alarmující to, že ty chyby spíš přibývají než aby ubývaly - Petra se od roku 2011 v tomhle ohledu vůbec nezlepšila což určitě není dobrá vizitka trenéra ...
Reagovat
Fandina
tommr ... ono je potřeba to brát, tak jak to je. Jiné hráčky nejsou osmé na světě, nebo nevyhrály Wimbledon a nevyčítáš jim to. Petra hraje nějak a třeba může hrát líp nebo hůř, ale hraje teďka takhle. Je to realita.
Reagovat
tmora
Tedy sazeli jsme se s kolegy jaky to bude narez pro Hantuchovou, I.Set OK v druhém jsme čekali, že Hantuchová dostane kanára. No, ale že bude KO zrovna s Hantuchovou. Ufff
Reagovat
freeteepek
Ještě že Petra myslí i na sázkaře. Kdo si vsadil na Hantuchovou po vyhraném prvním setu při kursu 10:1, ten slušně vydělal. Na loňském US Open po vyhraném prvním setu v zápase s Bartoliovou byl kurs ještě vyšší. V obou případech Petra hrála s hráčkama, který před tím několikrát za sebou hladce porazila. Další obdobná situace se přihodila na jaře v IW po prvním setu s McHaleovou. Ten první set Petra vyhrála 6:1 a byla tehdy snad druhá na světě. Tam byl ten kurs na výhru Američanky snad 30:1.
Dá se říct, že každého půl roku nabízí Petra sázkařům takto vydělat. Příští příležitost by ale mohla nastat už dřív. Třeba v nějakém zápase se Sarou Eraniovou na antuce. Ta dosud Petru nikdy neporazila, ale v posledních dvou zápasech už na ní uhrála pokaždé set. A navíc s poměrně jednoznačným skore:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist