VIDEO: Svitolinová maká v posilovně. Chce uspět na grandslamech

9. 12. 2018, 11:00
Video dne 2
Světová čtyřka Elina Svitolinová letos získala čtyři tituly a vyhrála poslední akci roku - Turnaj mistryň. V příští sezoně by se čtyřiadvacetiletá Ukrajinka ráda prosadila konečně i na grandslamech a v přípravě pro to dělá maximum. Fanouškům na sociálních sítích poodhalila, jak tvrdě pracuje na kondici a zpevňování těla.
Profily hráčů
Elina Svitolinová

Elina Svitolinová už byla světovou trojkou. Na kontě má 12 titulů, loni triumfovala pětkrát, letos čtyřikrát. Nejcennější vítězství slavila na konci října, když v Singapuru ovládla Turnaj mistryň. 

Jenže na grandslamech se ještě nikdy neprosadila. Startovala na nich 25krát v řadě, ale jen 7krát se dostala dál než do třetího kola. Jejím maximem jsou tři čtvrtfinále, která si zahrála na French Open 2015 a 2017 a na Australian Open 2018.

V příští sezoně tak má jasný cíl. Vyhrát grandslam. 

"Je hezké vyhrávat turnaje a být mezi nejlepšími tenistkami světa, ale úspěchy na grandslamu mi chybí. V příštím roce se na ně chci zaměřit," prohlásila Svitolinová pro ukrajinská média. 

"Na cestě za grandslamovým titulem musíte vyhrát sedm zápasů po sobě, což je těžké psychicky i fyzicky. Tenistka musí být opravdu dobře připravena. A když odvedete dobrou práci před sezonou, můžete z toho pak těžit celý rok," dodala čtyřiadvacetiletá Ukrajinka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
FulnekUltras
Době definitivně po Sereně je třeba ještě pořádně pomoci. Hlavně poslední tři cviky ukazují, že to Elina myslí opravdu vážně... ;-)
Reagovat
skott
Pro doplnění, Eli dnes hraje exhibiční turnaj ve francouzském Caen. V semifinále nastoupí proti domácí naději Manon Léonard, v zítřejším finále jí pak může čekat vítězka zápasu mezi Sasnovich/Kostova.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist