VIDEO: To nejlepší od Kim Clijstersové

30. 8. 2012, 14:13
Video dne 5
První místo ve světovém žebříčku, čtyři grandslamové tituly, tři triumfy z Turnaje mistryň... Kim Clijstersová toho za svou dlouhou kariéru stihla hodně. Pojďme si ji připomenout na několika videích.
Profily hráčů
Kim Clijstersová

Tento zápas je starý už šest let, ale popis "Nejlepší výměna roku" by mohl platit i v jiných sezonách. Kim Clijstersová sice v San Diegu Marii Šarapovové podlehla, ale v této padesátivteřinové výměně předvedla fantastickou defenzivu a zaslouženě ji vyhrála:

Jak moc dobrá v obraně je, ukázala Kim Clijstersová i ve svém posledním zápase, který odehrála v noci na dnešek s Laurou Robsonovou:

Se svou krajankou Justine Heninovou odehrála Kim Clijstersová památné zápasy. Z 23 jich vyhrála 13; toto finále US Open z roku 2003 je jedním z utkání, v nichž uspěla Heninová, nicméně je na něm dobře vidět, jak výborný tenis obě hráčky předváděly:

Na tomto sestřihu najdete výměny z několika zápasů belgické tenistky v průběhu šesti let:

Poslední výměnu ze sestřihu stojí za to si připomenout zvlášť. Štěstí měla bohužel pro ni Clijstersová jen v této výměně, zápas s Rusovou nakonec překvapivě prohrála:

Výkony na kurtu jsou ale jen jedním z důvodů, proč si Kim Clijstersovou tolik lidí oblíbilo. Dalším je její přátelská a veselá povaha. Během loňského Australian Open takto připomněla jednomu z nejúspěšnějších deblistů historie a momentálně televiznímu komentátorovi Toddu Woodbridgeovi, co o ní o něco dříve napsal v SMS jiné tenistce a kamarádce Clijstersové Rennae Stubbsové: "Myslel sis, že jsem těhotná," smála se Belgičanka, která hned těhotenství popřela. "Psal jsi: 'Vypadá nabručeně a má větší prsa'."

Diváky Kim Clijstersová rozveselila i loni na exhibici v Antverpách, když spoustila akci "auto za pusu" (více informací zde):

pva, YouTube

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Odchází velká paní, Kim byla jsi neskutečná nejen na kurtu, ale právě i mimo něj. To tvé vystupování na veřejnosti, prostě si tě nešlo nezamilovat :) Budeš hodně chybět, ženský tenis je zase o kus slabší.
Reagovat
W.G.M.
To finale bylo jednim slovem uchvatne. Kim i Justine jsem mela hrozne rada, byly to vynikajici tenistky a hlavne sympaticke divky. Okruh jejich odchodem hodne ztratil, z vyraznych osobnosti zustaly vpodstate jen "posledni Mohykanky" Williamsky a Sharapova.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že ten šedý sloupek mluví absolutně za všechno...
http://sport.idnes.cz/clijstersova-vypadla-na-us-open-ve-druhem-kole-fqk-/tenis.aspx?c=A120830_011008_tenis_ma
Reagovat
dadaft
kéž bychom se i letos dočkali tak kvalitního a pohledného finále jako to z roku 2003...
Reagovat
brixner
...budeš mi (nám?) chybět, stejně jako Justine, ten mizera ČAS se ne a ne zastavit...Na Tvůj herní projev byla radost koukat, Tvé zápasy, především s Justine, Serenou a Mashou, byly naprostá Top liga, zapsalo Tě to do historie, svou práci jsi zvládala prostě bravurně! Za sebe Ti přeji velmi šťastný a spokojený další život, vídat Tě na dvorcích byla prostě radost ! Brix
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist