Víkend Plíškové v Singapuru? Útočit bude na největší titul i návrat do čela

27. 10. 2017, 16:57
Aktuality 5
Pro Karolínu Plíškovou je v semifinále Turnaje mistryň ve hře nejen postup do dalšího velkého finále, ale také udržení šance zakončit rok 2017 na tenisovém trůnu. Pokud by Turnaj mistryň vyhrála, znovu by se stala světovou jedničkou. Jestliže Plíšková nezvítězí, zůstane v čele žebříčku Rumunka Simona Halepová. Další překážkou pro nejlepší českou tenistku bude bývalá světová jednička Caroline Wozniacká z Dánska.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

V základních skupinách Turnaje mistryň měly podobný osud. Obě si hladkými výhrami v úvodních zápasech zajistily postup a pak prohrály třetí duel. Plíšková měla díky vývoji Bílé skupiny po zápasech s Američankou Venus Williamsovou a světovou dvojkou Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska jasné dokonce první místo ve skupině.

Poznamenalo to její koncentraci v utkání s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou, které naopak hladce podlehla. Před semifinále si z toho nedělala velkou hlavu. "Mluvila jsem se svým týmem, ale chceme prostě jen zapomenout na tenhle zápas a jít dál, protože ten sobotní je důležitější," poznamenala ve čtvrtek.

Neznala jméno soupeřky, ale vzhledem ke složení Červené skupiny tušila, že po ranařkách ji čeká obranářka, a očekává delší výměny. Wozniacká ji překvapila hladkými výhrami v úvodních dvou duelech, ve kterých povolila jen dva gamy Ukrajince Jelině Svitolinové i Halepové.

Sedmadvacetiletá Dánka, jejímž maximem na Turnaji mistryň je finále z roku 2010, odehrála v Singapuru pět perfektních setů. Garciaové dnes v úvodní sadě také nadělila "kanára", ale Francouzka pak srovnala krok a v koncovce Dánku udolala. Když Svitolinová následně porazila Halepovou, klesla Wozniacká ve skupině na druhé místo.

Plíšková a Wozniacká (h2h 3-5) se letos utkají pošesté. Česká tenistka vyhrála ve dvou setech ve finále turnajů v Dauhá a v Eastbourne i ve čtvrtfinále v Cincinnati, kde na sebe narazily naposledy. Wozniacká byla úspěšnější ve třísetových duelech v Miami a Torontu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
tommr
kdyby mi někdo řek před začátkem turnaje, že Karolínu bude čekat v semifinále Wozniacká tak bych byl nadmíru spokojenej a věřil bych, že Karolína vyhraje. Ten nepovedenej zápas proti Ostapenkový ale mou vírou v Karolínu hodně otřás takže ted vidím jako favoritku na postup do finále spíš Wozniackou ...
Karolíně půjde v semifinále o hodně. Výhra by jí mj. zajistila třetí místo a samozřejmě by si taky výrazně navýšila šanci na post jedničky ...
Reagovat
janek_da
Tak pravda, Caro viděla jaký styl Karolině nevoní.
Reagovat
Torn
Kájo, doufám, že to zítra výjde. Wozni je sice hodná holka, možná i kámoška, ale výhru jí nechat nesmíš. :D
Reagovat
SAS3891
snad to vyjde
Reagovat
Fandina
takže dvě výhry a je to!!! Pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist