Vím, jak Del Potra ranit, věří si před premiérovým čtvrtfinále Čilič

9. 9. 2009, 08:51
Aktuality 6
Přes rok klepal chorvatský tenista Marin Čilič na brány grandslamového čtvrtfinále a teď se dočkal. Na US Open se probil mezi elitní osmičku, když vyřadil světovou dvojku Brita Andyho Murrayho, a poslal tak českým tenistům varování, jak nebezpečný může být v semifinále Davisova poháru, které se hraje za týden.
Marin Čilič

"Jsem ohromně šťastný, tohle je můj největší výsledek kariéry," radoval se dvacetiletý rodák z Medžugorie v Bosně a Hercegovině po úterním vyřazení Murrayho a premiérovém postupu do grandslamového čtvrtfinále. Čtyřikrát předtím totiž v osmifinále neuspěl. "Je to velké uvolnění, že se mi to povedlo. Zbavil jsem se tím mentálního bloku," řekl.

Vzápětí Čilič dodal, že postup do grandslamového čtvrtfinále se vyrovnal výhře ve čtvrtfinále Davisova poháru nad USA letos v červenci, v kterém získal dva body. "Ta výhra nad Američany před domácím publikem byla skvělá, protože byla pro Chorvatsko," řekl.

Čilič je od té doby doma mnohem populárnější a cítí před duelem s Čechy zodpovědnost. "Samozřejmě od nás fanoušci teď očekávají moc dobrý výsledek," uvedl tenista. A na otázku, jestli Chorvaté jako v roce 2005 získají salátovou mísu, krátce odvětil: "Uvidíme."

Před cestou do Poreče ale ještě může pokračovat ve své jízdě na US Open. Bez dvou centimetrů dvoumetrový hráč nyní vyzve v souboji dlouhánů Juana Martína del Potra z Argentiny. "Hrál jsem s ním v Austrálii a mám hru, kterou ho mohu ranit," uvedl Chorvat.

Jeho silnou stránkou je při jeho výšce servis a obouručný bekhend. Aby ne, když mu k cestě na tenisové nebe pomáhal nejslavnější chorvatský tenista a vítěz Wimbledonu Goran Ivaniševič.

Právě po Ivaniševičově titulu na londýnské trávě se tehdy čtrnáctiletý Čilič stal jeho sparingpartnerem. "Když byl Goran v Záhřebu, tak trénoval jen se mnou. Byla to obrovská pomoc, bez něj bych tady dnes nebyl. On byl pro nás hrdinou," řekl Čilič.

Ivaniševič si všiml talentu mladého hráče a navíc mu pomohl sehnat i kouče. Zvedl telefon a doporučil Čiliče svému bývalému trenérovi Bobu Brettovi, který kdysi vedl i Borise Beckera. Čilič pak jezdil a stále jezdí do jeho akademie v San Remu a jsou společně i v New Yorku.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Delpo ho dá ve třech tajbrejcích, můj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray se viděl už na postu světové jedničky , no a jestli tak měla by hrát budoucí světová jednička tak si muže podat ruku ze Safinou.Cilic sice hrál hodně dobře ale v prvním setu Murray měl Cilice na lopatkách ale pak hrál naprosto tragický další dva sety , jo velký kecy o tom že budeš světová jednička že ti chybí pár bodů na Federera a ted už nejsi ani světová dvojka a věřím že to budé dřív Del Potro světovou jedničkou než Murray!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež si myslím, že DELPO je "mládenec" z ATP, ktorý má predpoklad v budúcnosti nahradiť môjho obľúbenca a najlepšieho hráča, do týchto čias, Feda. Trochu sa obávam je telesnej dispozície, je dosť vysoký. Štýl ako hrá, môže dať zabrať jeho telu, ale keď bude rozumný, tak bude niekoľko GS jeho.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja tiez dufam ze Del Potro predbehne Murrayho idealne by podla mna bolo nech Roger este vyhra par GS a potom s kludnym svedomim ze vyhral vsetko co sa dalo odide a da priestor mladsim a hlavne treba si uvedomit ze treba odist v najlepsom chcem aby Roger skoncil dajme tomu ako vitaz Wimbledonu 2010 ci 2011 a nie ako niekto kto prehrava aj prve kola- napr. Safin. Murray hral hrozne jeho sprossty styl branit a cakat na chybu sak kruci je vyborny hrac co nesiel po winneroch urcite by dokazal triafat k lajne vitazne udery takto svojim blbym braneniim si zbytocne zabehal sa unavil a Cilica dostal do formy a zvdihol mu sebavedomie.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten výsledek je neuvěřitelnej, zase problesknul Marinův talent asi..moc jsem ten zápas neviděl, ale pro mě zůstává jasnym favoritem Delpo. To, že se Čilič jednou nevyházel, neznamená, že se mu tak povede odteď už pořád :-). A Potro..to je trochu jinej styl, než Murray. Mimochodem, Andy M. už asi bude trochu nervózní z těch grandslamů :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aby Máry nechytil Safinovej efekt. Ak o niečo ide, zásadne prehrá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist