Vinciová neztratila set ani s Wickmayerovou, je v semifinále

16. 6. 2011, 18:52
Aktuality 2
Italská tenistka Roberta Vinciová si v Hertogenboschi zahraje o své druhé letošní finále. Třicátá hráčka světa si poradila i s třetí nasazenou Belgičankou Wickmayerovou a postoupila do semifinále. Její další soupeřka vzejde z duelu mezi Světlanou Kuzněcovovou a Dominikou Cibulkovou.
Roberta Vinciová

Yanina Wickmayerová při své poslední účasti na turnaji v Hertogenboschi došla až do finále, tentokrát se ale už ve čtvrtfinále musela sklonit před Robertou Vinciovou.

V utkání, které jako další dva čtvrtfinálové duely odstartovalo kvůli dešti později, stačil Italce jediný brejk v prvním setu, aby úvodní sadu získala. Sama totiž odvrátila pět brejkbolů Wickmayerové, která v následující sadě přišla o podání ještě třikrát. Vinciová tak světové devatenáctce oplatila předchozí dvě porážky z loňska a předloňska a za necelou hodinu a půl zvítězila 6-4 6-4.

O postup do finále si italská tenistka zahraje buď s turnajovou dvojkou Světlanou Kuzněcovovou, nebo Slovenkou Dominikou Cibulkovou. Jejich utkání totiž přerušil déšť v prvním setu a svůj duel teprve dohrávají.

Druhou semifinálovou dvojici v Hertogenboschi tvoří Australanka Jelena Dokičová a další Italka Romina Oprandiová.

Dokičová už - stejně jako Vinciová - v letošní sezoně jeden titul získala a od dalšího ji dělí jen dvě výhry. Bývalou světovou čtyřku trápila 22letá Švédka Johanna Larssonová hlavní v úvodní sadě, kdy diváci viděli jediný, a navíc neproměněný brejkbol. Zkrácenou hru pro sebe získala Dokičová, která v následující sadě sebrala soupeřce dvakrát podání a zvítězila 7-6 6-4.

Úplně stejným výsledkem skončil i duel mezi kvalifikantkou Rominou Oprandiovou a Japonkou Kimiko Dateovou-Krummovou. Čtyřicetiletá veteránka do Nizozemska přijela se sedmi porážkami v řadě, v Hertogenboschi ale ožila a snadnou práci s ní neměla ani 82. hráčka světa. Ta po trojnásobné výměně brejků uspěla ve zkrácené hře úvodního setu a díky dalším třem sebraným servisům Dateovou zdolala 7-6 6-4.

Záhlavová-Strýcová a Zakopalová jsou ve finále
Českým tenistkám se sice v Hertogenboschi ve dvouhrách nedařilo, Barbora Záhlavová-Strýcová a Klára Zakopalová si ale zahrají o titul ve čtyřhře. V semifinále porazily belgicko-americkou dvojici Kirsten Flipkensová/Coco Vandewegheová 6-4 a 6-1 a ve finále se utkají se Slovenkou Dominikou Cibulkovou a Flavií Pennettaovou z Itálie.

Záhlavová-Strýcová bude usilovat o čtvrtý deblový titul v sezoně, když předchozí tři získala s Ivetou Benešovou. Celkem má na kontě 13 triumfů. Zakopalová si finále čtyřhry na okruhu WTA zahraje počtvrté v kariéře, ani jednou ale zatím nevyhrála.

Výsledky - Hertogenbosch - ženy (tráva, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Vinciová (7-It.) - Wickmayerová (3-Belg.) 6:4, 6:4, Dokičová (Austr.) - Larssonová (Švéd.) 7:6 (7:2), 6:4, Oprandiová (It.) - Dateová-Krummová (Jap.) 7:6 (7:3), 6:4.

Čtyřhra - semifinále:
Záhlavová-Strýcová/Zakopalová (4-ČR)
- Flipkensová/Vandewegheová (Belg./USA) 6:4, 6:1.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
skott
hm, tak Pliskovym asi fakt prinasim smulu nebo nevim, jak jinak si vysvetlit, ze vzdycky kdyz je vidim, hrajou mizerne.Proti Arine v 1.setu vyhravala Kristyna body prakticky jen po prvnim servisu (pokud ho aspon dostala do hry, protoze podminky byly hrozne - silny vitr a dost zima), jinak jako obvykle neschopna dostat se pod balon, mice na vlhke trave sklouzavali, takze spousta forhendu koncila v siti.Arina se naproti tomu s pocasim vyrovnala podstatne lepe a docela by me zajimalo, co zmenila Pliskova, kdyz ted vidim, ze vede ve tretim 3-1..misto pokracovani jsem radsi sel sledovat napinavejsi zapas Niny Bratchikove s Wozniak.
Jinak pocasi tragedie a zitra by melo byt jeste horsi, klidne mohli jeste dve hodky nechat pokracovat, ani bych se nedivil, kdyby takhle dohravali az v nedeli.
Reagovat
smazaný uživatel
No ale i v prvním setu Arinu jednou breakla, takže asi sem tam musela získat fiftýn i jinak než prvním podáním.:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist