Vítěz juniorky US Open Forejtek rozehraje utkání Davis Cupu v Bosně

13. 9. 2019, 12:37
Aktuality 12
Vítěz juniorky US Open Jonáš Forejtek rozehraje daviscupové utkání tenistů v 1. kole evropsko-africké zóny v Bosně a Hercegovině. Při své premiéře v soutěži o "salátovou mísu" se světová juniorská jednička v sobotu od 15:00 utká s Mirzou Bašičem. Ve druhé dvouhře se v hale v Zenici na tvrdém povrchu střetne česká jednička Jiří Veselý s Tomislavem Brkičem.

Nedělní program začne od 13:00 čtyřhrou, do které jsou na české straně nahlášeni Veselý a Jiří Lehečka. Následovat budou zápasy jedniček a dvojek týmů.

"Jsme i s mladíky mírnými favority a doufám, že budeme úspěšnější a budeme mít příští rok šanci se porvat o finálové kolo v Madridu," řekl český kapitán Jaroslav Navrátil vzhledem k tomu, že domácím chybí očekávaná jednička Damir Džumhur.

Osmnáctiletý Forejtek je na žebříčku dvouhry na 560. místě. Jeho soupeř Bašič si loni vylepšil maximum na 74. místo světa, ale letos se mu nedaří a klesl na 220. pozici. "Asi budu nervózní, ale jsem i rád a hodně se těším," řekl Forejtek po losu webu Tenisový svět. "Hlavně mi nesmí utéct začátek," doplnil.

Forejtek hrál před juniorkou US Open v srpnu finále turnaje mužů kategorie ITF v rakouském Vogau. "Má sebevědomí a šanci si zaslouží. Jeho soupeř musí uhrát bod. Navíc se střetne s juniorem. Jonáš nebude mít co ztratit, nebude v žádném tlaku. Myslím si, že vyhraje," řekl odhodlaně český kapitán Navrátil.

Veselý (131. v ATP) bude proti Brkičkovi (545.) favoritem, i když s hrajícím kapitánem soupeře pro toto utkání před šesti lety prohrál na halovém challengeru v Sarajevu.

Češi se s Bosnou a Hercegovinou střetávají v Davis Cupu poprvé. Vítěz se příští rok zúčastní kvalifikace o postup na finálový turnaj pro osmnáct nejlepších týmů.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
sojka1
ja uz tam ty stare kozly taky nechci.... :-))) Berda na hromade a hlavne ma odpracovano, Rosol je silenec a Jura stale tak citlive vytukava a "ladi", az rupaji struny mne... :-))
Reagovat
rybicka
Struny z nervových vláken? :-))
Reagovat
Fandina
k výhře. Super hra. Líbilo se mi, že Jonáš dobře podával i to, jak se pěkně umí roztahnout na základní čáře i to, jak často a dobře hraje na síti. Gratulace veliká. Supeeeeeeeeeer.
Reagovat
kada.tom
Forejtek fakt pěkné představení, servis místy až luxusní, mezihra velmi dobrá. Nezalekl se ani rychlých ztrát podání v obou setech.

Začátek DC kariéry velmi slibný. Kéž by se mu dařilo a měli jsme zase po čase na ATP turnajích důstojné zastoupení :-)
Reagovat
George_Renel
Snad to Jirka nepokazí.
Forejtek v hlavě silnější soupeře. Velké překvapení.
Reagovat
rybicka
Gratulka, snad Veselý nepohnojí.
Reagovat
bIbec
Pěkně.
Reagovat
EllNino
Paráda, výbornej výkon ... škoda, že nehraje druhej zápas Jirka Lehečka
Reagovat
EllNino
Svěží výkon, ze hry Lehečky, Svrčiny, Forejtka i Macháče mám lepší pocit, než jaký jsem kdy měl z Jirkovy nebo Adamovy hry ...

Snad se prosadí :)
Reagovat
George_Renel
No, rozehrál to dosti dobře.
Reagovat
kada.tom
Forejtek hodně slušně servíruje, Basic je z něj místy zoufalý.
Set zaslouženě pro nás :-)
Reagovat
fujtajblick
jde za Forejtkem.. krásně
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist