Vítězem premiérového ročníku Next Gen ATP Finals je Hyeon Chung

11. 11. 2017, 23:23
Aktuality 6
NEXT GEN ATP FINALS - Premiérový ročník Turnaje mladých nadějí s názvem Next Gen ATP Finals v italském Miláně vyhrál Hyeon Chung. Korejský tenista ve finále ve čtyřech setech přehrál nejvýše nasazeného Andreje Rubljova a poprvé triumfoval na okruhu ATP.
Profily hráčů
Hyeon Chung

Hyeon Chung na novém turnaji Next Gen ATP Finals v italském Miláně vyhrál všech pět zápasů, když ve finále premiérového ročníku Turnaje mladých nadějí porazil 3-4(5) 4-3(2) 4-2 4-2 nasazenou jedničku Andreje Rubljova z Ruska a vůbec poprvé triumfoval na okruhu ATP.

Vítěz osmi challengerů si sice do žebříčku žádné body nepřipíše, nicméně na akci určené pro sedm nejlepších tenistů letošní sezony do 21 let a jednu domácí divokou kartu, byl nejlepší ze všech, se stoprocentní bilancí zaslouženě převezme trofej pro šampiona a také finanční odměnu ve výši 390 tisíc dolarů (přes 8,5 milionu korun).

Na Next Gen ATP Finals se hrálo se speciálními pravidly. Hráč k vítězství potřeboval vyhrát tři sety, nicméně už za stavu 3-3 rozhodoval tie-break a hrálo se systémem bez výhod jako ve čtyřhře. Navíc byla povolena teč sítě při podání. Časový limit mezi gamy, výměnami a při rozehrávce odpočítávaly hodiny přímo na dvorci. V Miláně se také otestovala velká novinka. Místo čárových rozhodčích rozhodovala nová technologie Hawk-Eye Live. Vše proběhlo bez jakýchkoli komplikací.

Organizátory ale přece jen na závěr turnaje potkala jedna nepříjemnost. Samotnému finále totiž měl předcházet souboj o třetí místo mezi Daniilem Medveděvem a Bornou Čoričem. Chorvatský tenista však z turnaje odstoupil a měl být nahrazen Denisem Shapovalovem, aby se odehrálo alespoň exhibiční utkání pro diváky. Ani Kanaďan však k zápasu nemohl kvůli zranění nastoupit, a tak byl duel nakonec zrušen.

• NEXT GEN ATP FINALS •
Milán, Itálie, tv. povrch (hala), 1,275.000 dolarů
sobotní výsledky (11. 11. 2017)
• Finále •
Hyeon Chung (6-Kor.) - Rubljov (1-Rus.) 3-4(5) 4-3(2) 4-2 4-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

6
Přidat komentář
ipko
gratulácia Chungovi, vyhral všetkých 5 zápasov, prekvapil ma, ale je zaslúžený víťaz.. inak som sklamaný zo Shapovalova, ale koniec sezóny mu nevyšiel.. čo sa týka pravidiel, tak dĺžku zápasov to neovplyvnilo, lebo sa hralo až na 3 víťazné sety, ale čiaroví rozhodcovia mi chýbali..
Reagovat
aligo
Ta šaškárna skončila.....
Reagovat
patriks
Určitě to žádná šaškárna nebyla, ty zápasy co jsem viděl hráli všichni naplno, jiní než provaření tenisti, formát určitě zajímavý i bez výhod, finále na 4 sety, a trvalo 1:57 min
Reagovat
dunphy
Minuta padesát sedm teda není zrovna dlouhé finále.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
haha:))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist