Vítězem turnaje v Delray Beach se stal domácí Fish

1. 3. 2009, 23:04
Aktuality 1
ATP DELRAY BEACH - Americký tenista Mardy Fish ve finále turnaje v Delray Beach porazil Jevgenije Koroljova a ve svém třináctém finále kariéry si připsal třetí triumf. Rus do premiérového boje o titul postoupil z kvalifikace, loňské tažení Japonce Nišikoriho však nakonec nezopakoval.
Profily hráčů
Mardy Fish

Finálové střetnutí už po dvou gamech zhruba na hodinu přerušil déšť. Po pauze se Koroljovovi podařilo prorazit Fishův servis, ovšem za stavu 5-4 nedokázal při svém podání set ukončit. Naopak prohrál tři gamy v řadě a ve svém premiérovém finále ztrácel se soupeřem krok. Sedmadvacetiletý Američan už ve druhé sadě potvrdil roli favorita a i přes řadu nevyužitých mečbolů vyhrál 7-5 6-3.

Mardy Fish hrál dnes ve finále již potřinácté, ale na svém kontě měl dosud jen dva tituly - ze Stockholmu 2003 a Houstonu 2006. Letos ho o triumf v San Jose připravil ve finále český tenista Štěpánek.

Dvacátý hráč světa za vítězství na Floridě získá šek na 79.000 dolarů. Rodák z Minnesoty se stal v sedmnáctileté historii turnaje prvním nejvýše nasazeným hráčem, jenž se radoval z titulu.

Jedenadvacetiletý Jevgenij Koroljov do svého premiérového boje o titul postoupil z kvalifikace, ale loňské senzační tažení Nišikoriho, jenž turnaj jako kvalifikant vyhrál, nakonec zopakovat nedokázal.

- ATP 250 DELRAY BEACH (USA - Florida, tv. povrch, 500.000 dolarů) -
nedělní výsledky

Dvouhra - finále:
Fish (1-USA) - Koroljov (Rus.) 7-5 6-3

Čtyřhra - finále: B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Melo/Sá (2-Braz.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dvacátý hráč světa za vítězství na Floridě získá šek na 79.000 dolarů. /// a auto taky,ne?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist