Vítězka US Open Ósakaová kvůli zranění z New Yorku nedorazí na Roland Garros

18. 9. 2020, 08:34
Aktuality 46
Světová trojka Japonka Naomi Ósakaová nebude hrát Roland Garros. O antukový grandslam v Paříži připravilo japonskou tenistku zranění levého zadního stehenního svalu, se kterým v sobotu triumfovala na US Open.
Profily hráčů
Naomi Ósakaová (© AFP)

Naomi Ósakaová si nohu zranila na turnaji Western & Southern Open, který se hrál v srpnu v New Yorku jako generálka na US Open, a nenastoupila kvůli tomu do jeho finále. Celé US Open pak nastupovala s obvazem, přesto si došla pro 3. grandslamový titul.

"Bohužel nejsem letos schopna na French Open hrát. Noha mě pořád bolí a neměla jsem čas k přípravě na antuce. Turnaje jsou těsně za sebou," napsala dvojnásobná vítězka US Open Ósakaová na sociálních sítích. Na pařížské antuce hrála čtyřikrát a nikdy se nedostala dál, než do 3. kola.

Roland Garros tak přišlo o další hvězdu. Titul nebude obhajovat Australanka Ashleigh Bartyová, světová jednička vzdala start na letošním odloženém ročníku kvůli obavám z koronaviru a nedostatku přípravy.

Pořadatelé musí dál snižovat počty fanoušků. které pustí každý den do areálu. Původně plánovali využít 50 až 60 procent kapacity, což by bylo okolo 20 tisíc lidí. Minulý týden snížili počet na 11.500 a nyní po dalších opatřeních proti šíření Covidu-19 jich denně pustí jen pět tisíc.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

46
Přidat komentář
FulnekUltras
na RG by pipka dostala těžkou nakládačku, takže teď bude radši plnit závazky k BLM
Reagovat
EllNino
Nooo ... 3/3
Reagovat
com
me tam teda chybet nebude smile Jeste Serena by mohla sedet na prdeli doma smile
Reagovat
tommr
já se naopak těším na to až Serena na FO dostane od nějaký mladší hráčky na prdel. Na antuce mezi favoritky určitě patřit nebude. Jen at přijede ... smile
Reagovat
brixner
Jojo, souhlas! Pěkně ňákejch 6:2 6:4 a hybaj kojitsmile Ale nejlépe ve finálesmilesmile
Reagovat
tommr
to by bylo příliš riskantní. Co kdyby se náhodou utrhla ze řetězu. Pro jistotu by bylo lepší jí vyprovodit už v prvním nebo druhým kole ... smile
Reagovat
brixner
Žišmarjá tommr, měj trochu slitování! To by se taky klidně mohlo stát, že by se na to už dovopravdy vysrala a co my potom tady, ahá? Dejme tomu ta k semíčko, víc ani pinksmilesmile
Reagovat
tommr
to máš pravdu. Je třeba jí dát trochu čuchnout, aby se na to úplně nevybodla. Uděláme kompromis a povolíme jí 3-4.kolo, co ty na to? smile
Reagovat
brixner
Dobře, tak prostě první tejden a čau lidismile
Fakt si nemyslím, že by na antuce uspěla, je tam úplně jiný pohyb, já, když hraju, mám pocit, že na antuce musím chodit míčům naproti a to jsou další pohyby navíc - oproti asfaltu, na kterém hraju taky a raději. Zázraky se sice dějí, ale matka už v Paříži nikdy nevyhrajesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Logické.

Podřadné GS nikoho nezajímají, ani Osaku.
Reagovat
ttopi
Tak pokud je fakt delší dobu zraněná a dá přednost zotavení tak Ok.

Pokud by to ale měla jen jako výmluvu, tak by to jen dokazovalo jak je WTA o ničem. Za dob největšího soupeření Federera s Nadalem by si ani jeden z nich nedovolil nepřijet na GS s argumentem, že by to stejně asi nevyhrál smile
Reagovat
darek.vrana
Ale za mých mladých let se to dělo běžně. Tehdy ještě nebyly unifikované povrchy jako teď a na trávě se hrál úplně jiný tenis než na antuce. Proto třeba Muster, Rios nebo někteří Španělé nejezdili do Wimbledonu a zase někteří jiní hráči nejezdili na antuku.
Reagovat
brixner
Hele, vrána, to už jsi tak starej kokod?? No, tak to sme dvásmile
Mě se hra Riose náhodou velmi líbila, ten indián hrál moc chytře, rád se na to na Tubě koukámsmile
Reagovat
darek.vrana
Jo jo, já tenis začal sledovat v pětadevadesátém:).
Reagovat
brixner
A narozenej si kdy - pětatřicátej?smilesmilesmile
Reagovat
darek.vrana
81. A ty?
Reagovat
smazaný uživatel
Musíš rozlišovat velké hráče, kteří tenis dělají z lásky ke sportu a kvůli úspěchům a pak novou generaci hráčů, kteří hrají tam, kde je to baví, kdy je to baví a primární důvod jsou pro ně peníze.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamilos88 = nikdosmile
Reagovat
ttopi
Aspoň může vyvařit ty její roušky se jmény smile
Reagovat
Krisboy
A v klidu vybrat a připravit další jména smile

smilesmile
Reagovat
paddy
Zajímalo by mě jestli ten japonský text psala sama. Umí jen zjednodušenou JAP. Nějaký odborník tady?

Japonsko je profitabilní region, ne nadarmo patří Osaka a Nishikori mezi nejbohatší tenisty.
Jak říkám, všechno je velmi dobře spočítané, ale je potřeba vytvářet křehký dojem. To je trochu rozpor, když někdo žije s raperem, kteří často nemají daleko ke kriminalitě smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Někdo zas žije s pitbullem a ty mají blízko k agresivitěsmile Nevypovídající, zavádějící.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
pro češtináře ti pitbullovésmile
Reagovat
blixa
Správný pit je k lidem miláček. Pitové prošli dosti brutálním šlechtěním. Ke psům se jim vyblokovalo sociální chování (aby se rvali dokud můžou, což normální pes nikdy neudělá), ale k lidem museli být maximálně přátelští. Ovšem to byli skuteční pitové, to, co se dneska za pity vydává s nima nemá moc společného. Psy to sice vesele vraždí, ale porve to klidně i člověka.
Reagovat
Vlk-v-trave
Uci se Japonsky, a predpokladam, ze ji to bude trvat cely zivot:D
Reagovat
brixner
"Dyk more, koničiva, vole arigató!"
Na todle nemusim bejt vodborník na jazyk, žánosmilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Proste vie, ze by na antuke nevyhrala.

A hracka typu Osaka nepojde cez Atlantik kvoli 3-4. kolu
Reagovat
paddy
Kvůli zranění jsem si ji nedal do Fantasy. Ze Cinci chtěla demostrativně odstoupit. Se stejným problémem vynechá RG, ale USO dohraje za každou cenu.
Na antuce je stejně poloviční. Má ale všechno dobře spočítané. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Si jej zbaštil to zranenie?..:)
Reagovat
Andrew89
psal jsem to tu už asi před 10 dny, že antuku vynechá. Důvod hlavní je ten, že vyhrála USO a na antuce se jí přece jen daří ze všech povrchů nejméne...a na to jaký formát hráčky to je, tak je na ní tragická. Máša bývala kdysi uplně stejně tragická a pak se to neučila:))
Reagovat
sojka1
nAucila... a sakra dobre, divam se na rok 14, cestou za titulem na RG porazila mimo jine Pironkovou, Mugu, Evzenu a ve finale Halepku.... :-)
Reagovat
Andrew89
jojo přesně tak...Maruška pak fakt válela:)
Reagovat
Krisboy
Zajímavé. Zranění jí znemožní dohrát jeden turnaj, následující turnaj vyhraje a poté kvůli stále stejnému zranění nemůže hrát další?

WTAsmile
Reagovat
sojka1
tak ze nema urvane vazy je snad jasne kazdemu, ze neco tahne ji i verim a hlavne nijak nezastira, ze neni pripravena na cihlu:

"Noha mě pořád bolí a neměla jsem čas k přípravě na antuce. Turnaje jsou těsně za sebou."
Reagovat
Nenela
Zadna skoda. Treba ji to pomuze si udelat poradek taky v hlave. Kdo jste jeji fanousci, sorry, ja nejsem.
Reagovat
sojka1
mne to nevadi, divam se na tenis... a nic ve zlem, ale docela by me zajimalo, jak bys mela ve 22 letech uklizeno v hlave ty, kdybys byla na jejim miste, myslim naprosto se vsim vsudy. Ja sama sebe odhadnout nedokazu....
Reagovat
Mantra
tak jestli jsi jednoletá sojka, potom chápu že těch 22 je dost daleko na nějaké závěry smile
Reagovat
sojka1
musela jsem se zeptat Strejdy, kolika let se vlastne dozivam... :-)) jinak ja nic nehodnotim, jen nevim, jak TO vsechno vnima velmi mlada, uspesna cerna holka a proto se drzim dal od nejakych soudu, te holky, samozrejme....
Reagovat
FulnekUltras
v dnešní době je nakonec stejně nejdůležitější výsledek - jak na kurtě, tak i mimo něj - a tím spíš u těchto široce logisticky obskakovaných VIP, které prostě musejí počítat s tím, že se s nimi ve veřejném prostoru (zcela po zásluze) nikdo moc nepáře
Reagovat
Nenela
Je pravda, ze nevim, jak jsem v tom veku mela uklizeno v hlave, to uz si nepamatuju. Ale ja jsem nebyla znama osobnost a nemela jsem kolem sebe grupu manazeru a poradcu.
Reagovat
sojka1
no prave, ale predevsim predpokladam, ze nezijes v USA a jsi beloska...
Reagovat
Nenela
Spravne smile Ale ona je hlavne Japonka, ma mnohem vice japonske rysy nez cernosske, jeji tvrzeni, ze je cerna zena, je proste podivne samo o sobe.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja hlasim, ze ve 22 jsem rozhodne uklizeno nemel:D Takze za sebe proste nemohu rict ani popel, to by bylo z me straby proste hnusne pokrytectvi, do ktereho fakt jit nechci, ...ale mam to podobne, nazory sportovcu se snazim mijet obloukemm - uz tak pozaduji po nich nemozne na urovni fyzicke, a kdy maji mit ten cas na ten mentalni rozvoj...a klasicke zivotni zkusenosti atd. Nejvis jsou stejne pod vlivem treneru, rodicu atd.

Ale podle vzorku TP to vypada, ze snad 95% lidi ma uklizeno, a meli uklizeno v hlavach od stredni skoly... jen se ale ptam, jaktoze to neni videt? Proc mame plne veznice, psychiatricke ustavy, zvysenou tendenci sebevrazd, plno leceben na plno zavislosti...a na internetu plno kriminalnich cinnosti.

Neco mne tady na tom nesedi:D
Ale TP to nebude, tady mame bezva prispivatele, ja tomu rikam vykvet nejen ceske spolecnosti, kde dokonce zavitaly slovenske elity:) Takovy Ostrov Nadeje pro Budoucnost.

Mame tedy ty nejlepsi Experty, na Spravedlnost, Pravo Obcanske, Doktory tu mame, Inzenyry Urbanisty tu mame. Skvele Politology, Antropology,...Machry na Zivocisnou Vyrobu, Letce - Piloty tu mame...IT experty, Programatory tu mame...

Takze jen skromne cekat, az to vsechno skolabuje a pak skromne, ale sturmem prevezveme vladu Cesko-Slovenska, jesteze tu mame Fulneka, Armadniho Generala, ty zkusenosti se budou sakra hodit:)
Reagovat
sojka1
hezke od tebe, Vlcku... taky mi na obrazku tak poradkumilovne spolecnosti dost zalezitosti krute nestymuje... :-)) No, hlavne se (a po zasluze) s nikym a nicim moc neparat, i kdyby to mel byt vysledek vlastni omezenosti... ;-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
darek.vrana
Snad si to nerozmyslí před finále.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist