Vítězkami lednových anket WTA jsou Keninová, Babosová s Mladenovicovou, Džabúrová a Wozniacká

10. 2. 2020, 10:46
Aktuality 8
Webové stránky WTA zveřejnily výsledky lednových anket. Hráčkou měsíce se stala vítězka Australian Open Sofia Keninová, novou anketu Deblový pár měsíce vyhrály šampionky Australian Open Tímea Babosová s Kristinou Mladenovicovou. V kategorii Průlom měsíce se z vítězství raduje Ons Džabúrová. Úder měsíce vyhrála nyní již bývalá dánská tenistka Caroline Wozniacká. Karolína Plíšková ani Barbora Strýcová na ocenění nedosáhly.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí samotní tenisoví příznivci. Hlasovat jste mohli do neděle do 5:59 ráno našeho času, kdy bylo hlasování ukončeno.

 

 

Hráčka měsíce: Sofia Keninová
© WTA

Sofii Keninové se sice generálky na Australian Open příliš nepovedly, když v Brisbane i Adelaide skončila už ve druhém kole.

Jenže 21letá Američanka předvedla fantastickou a hlavně nečekanou jízdu v Melbourne Parku, kde se dostala do svého prvního finále mimo nejnižší podniky International a nakonec senzačně získala svůj premiérový grandslamový titul a celkově čtvrtou trofej.

V sedmi zápasech ztratila pouhé dva sety, v semifinále si vyšlápla na světovou jedničku Ashleigh Bartyovou a ve finále po obratu zdolala dvojnásobnou grandslamovou vítězku Garbiñe Muguruzaovou. Triumfem na Australian Open si zajistila premiérový posun do Top 10, konkrétně na sedmé místo.

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
-


Deblový pár měsíce: Tímea Babosová, Kristina Mladenovicová
© WTA

Tímea Babosová s Kristinou Mladenovicovou do letošní sezony vstoupily až na Australian Open a potvrdily, že se jim na úvodním grandslamu daří. Předloňské šampionky a loňské finalistky v Melbourne Parku znovu kralovaly a získaly třetí společný grandslamový titul.

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
-


Průlom měsíce: Ons Džabúrová
© WTA

Ons Džabúrová zazářila na Australian Open. Tunisanka se v Melbourne stala první arabskou osmifinalistkou grandslamu a nakonec si zahrála své premiérové grandslamové čtvrtfinále.

Po cestě do něj vyřadila nasazenou Johannu Kontaovou, Caroline Garciaovou a Qiang Wang a ukončila kariéru Caroline Wozniacké. Navíc vylepšila své žebříčkové maximum na 45. příčku.

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
-


Úder měsíce: Caroline Wozniacká
© WTA

V lednu bylo opět z čeho vybírat. WTA zvolila pět nejlepších úderů měsíce. Z celkového vítězství se raduje nyní již bývalá dánská tenistka Caroline Wozniacká.

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
-

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Pavlis
Pěknej příběh, Sofie. - 6b.cz/RqwP
Reagovat
misa
Krásné :)
Reagovat
misa
A věřím, že AO nebyl vrchol její kariéry. Povahu má na tenis skvělou.
Reagovat
misa
Naše Maruška je nasazenou jedničkou, dále se zúčastní ještě dvě hráčky ze stovky (Pegula a Brengle). Ve čtvrtfinále jí hrozí mladý americký talent Caty McNally, ve své půlce má i Bellis. Takže nic lehkého, jsem zvědavý, jestli budou nějaké přenosy.
Reagovat
tommr
proti těm mladejm americkejm puškám to bude mít těžký a tuplem když se to hraje v USA. Hodně by mě překvapilo kdyby vyhrála ...
Reagovat
misa
Byl by to největší titul její kariéry.
Reagovat
Ela-fon-isi
Dělá to dobře Maruška, po neúspěchu o krok níž a zas nabrat sebevědomí. Možná by to pomohlo i Katce S.
Reagovat
EllNino
tak u Marušky to není zase vyloženě neúspěch, ona se na tom WTA okruhu pohybuje hrozně krátce, letos poprvé začíná rok uvnitř stovky ... a až na ten výpadek s CiCi prohrála s Madison a Naomi, což prostě jsou zatím lepší hráčky ...

Ale máš pravdu, že tímhle turnajem by se mohla nastartovat, i když je tam poměrně velká konkurence i tak
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist