Vítězná série Veselého skončila. Český mladík v Římě prohrál s Garcíou-Lópezem

20. 4. 2013, 09:25
Aktuality 20
CHALLENGER ŘÍM - Jiří Veselý po triumfu v tureckém Mersinu přidal další dvě výhry i na challengeru v Římě a podruhé postoupil do čtvrtfinále. V něm už byl nad síly devatenáctiletého českého tenisty třetí nasazený Guillermo Garía-López, který Veselému připravil teprve třetí porážku v sezoně.
Jiří Veselý (© Česká sportovní)

Jiří Veselý během prvních dvou měsíců nové sezony vyhrál tři ze čtyř turnajů Futures a velmi brzy se rozkoukává i na challengerech. Minulý týden si v tureckém Mersinu připsal premiérový titul a hned na to se dostal podruhé do čtvrtfinále na antuce v Římě.

Devatenáctiletý rodák z Příbrami už v úterý - dva dny po triumfu v Turecku - nastoupil proti Uladzimiru Ignatikovi (146. hráč světa). O tři roky staršího Bělorusa zdolal 7-5 7-6 a i na třetím letošním challengeru tak zvládl první kolo.

"Byl to velice těžký zápas, hraje se zde s jinými míči, kurty jsou daleko tvrdši než v byly v Turecku. Dělalo mi to velké problémy, takže ten zápas měl spoustu zvratů. Naštěstí jsem koncovky zvládl lépe než soupeř," komentoval Veselý své první utkání pro své fanoušky na facebooku.

Hned druhý den se bývalý vítěz juniorky Australian Open postavil sedmému nasazenému Němci Bjornu Phauovi (144.), který má už spoustu zkušeností z turnajů ATP. Český tenista si ale poradil i s o 14 let starším soupeřem a po výhře 7-5 4-6 6-1 prodloužil šňůru bez porážky už na sedm zápasů.

"Dnes to byl nesmírně těžký zápas. V prvním setu jsem opět zvládl lépe koncovku a ve druhém setu jsem se hned ujal vedeni 3-0, bohužel jsem trochu znervózněl a druhý jsem nedotáhl do konce. Musel rozhodnout třetí set, ve kterém jsem chytnul skvěly úvod a tentokrát jsem zvládl udržet pevné nervy až do vitezného konce," popsal utkání levou rukou hrající tenista.

V pátek se po dni volna postavil nasazené trojce Guillermu Garcíovi-Lópezovi (99.), který byl už i 23. hráčem světa. Proti zkušenému Španělovi ale na svůj druhý skalp hráče Top 100 nedosáhl. Veselý padl 4-6 1-6 a v 29. utkání sezony poznal teprve potřetí hořkost porážky.

"Bohuzel dnes jsem byl horším hráčem na kurtu. Soupeř zaslouzeně vyhrál," uznal Veselý. "Teď mě čeká pár dní odpočinku a pak již příprava na dalši challenger v Ostravě, který začíná od 29.4.," doplnil. Po Ostravě na svěřence Jaroslava Navrátila a jeho syna Michala bude čekat kvalifikace na podnik Masters 1000 v Římě, challenger v Neapoli a také kvalifikace French Open.

Za čtvrtfinále v Římě získá 163. hráč světa Veselý 15 bodů a své maximum tak znovu o zhruba 8 příček vylepší.

- CHALLENGER ŘÍM -
(Itálie, antuka, 30.000 eur)
výsledky Jiřího Veselého (16. - 19. 04. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Veselý (ČR) - Ignatik (Běl.) 7-5 7-6(2)... 1. kolo
Veselý (ČR) - Phau (7-Něm.) 7-5 4-6 6-1 ... 2. kolo
García-López (3-Šp.) - Veselý (ČR) 6-4 6-1 ... čtvrtfinále

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
r176
jak zápas tak hlavně lucka na kurtu!!první set si prohrála jen ona sama!!
Reagovat
Fandina
moc držím palce a vyhraj to! Pojď!
Reagovat
Titan
Obě mají zase stejné oblečky, tentokrát je to ale sympatické, páč se liší barvou sukýnky...:-)
Reagovat
Fandina
Oblečky ano. Erani ale hraje podstatně líp. Tak Lucko zkus to ještě, zkus to otočit. Ještě je čas.
Reagovat
r176
otočit to směrem domu to by mela a hned!!
Reagovat
Fandina
proč hned tak ostře. Je první den a první zápas, ještě je času na otáčení víc než dost. A kdyby nebylo, Erani byla favoritkou a zatím to potvrzuje. Raději bych, kdyby líp hrála Lucka, to je jasné. Jede se dál!
Reagovat
Titan
Nad čím jiným, než nad oblečky se mám radovat? :-)
Reagovat
Fandina
Titan ... tak to nevím, radovat se dá z hodně věcí. Když se fandí, tak nad vítězstvím, ale jak vidno, vždy to nevyjde. Tak uvidíme, jak se to dál vyvine. Lucko škoda, Erani byla lepší a tak to v tenise je. Jde se dál!!!
Reagovat
r176
tak nevím jestli nahodou nekoukám na jiný zápas ale na její hře nebylo nic pozitivního až na 2 esa a pár vítězných míčů jinak stršný pinkání
Reagovat
Titan
Já mám fedcupové víkendy vždy vyblokované na tenis. A nebude to tím, že bych chtěl fandit soupeřkám. Ale ten tenis mě musí těšit. Průměrná Errani a často chybující Lucka mé oko příliš neoblaží. Doufejme, že Petra udělá lepší dojem...:-)
Reagovat
Fandina
ostře si posílal Lucku domů. Určitě kdyby mohla, hrála by líp. Nic to nemění na situaci, že Erani hrála líp. To je jasné. Také bych si přála, aby Lucka vyhrála. Ale hrát umí líp, to víme, dnes to nepředvedla. Bohužel. Tak příště.
Reagovat
Fandina
Titan ... na druhé straně, žádné překvapení, Erani potvrdila roli favoritky a Lucka nepřekvapila. Ten první set dotahovala a druhý vlastně také. Když dneska Petra vyhraje, tak je všechno pořád otevřené. Italky jsou doma, vybíraly povrch a jsou favoritkami. Naše holky mohou jedině překvapit. Tak Peťo pojď!
Reagovat
tommr
nástup do obou setů měl sice dobrej, ale pak se vždycky zadrh při vlastním podání a nakonec úplně odpad. Velice špatně hrál hlavně na podání - při vlastním servisu prohrál 7 her z 8 ...
Možná, že je ale i taková krutá porážka k něčemu dobrá - aspon nepodlehne předčasnýmu uspokojení a bude na sobě dál makat ... :)
Reagovat
Roger_Federer
Tak Garcia-Lopez neni , žadne ořezavatko, ale byvali hrač to 30 pokud si dobře pamatuji..Takže zas takovy propadak to neni, vzhledem k te šnuře vyher, to nekde muselo přijit a dneska nebyl proste Jirkuv den.
Reagovat
Tomasito
UZ JSEM TU PSAL VCERA..MEL NEJAKE ZDRAVOTNI PROBLEMY..KOUKAL JSEM NA TO.. :-(
Reagovat
tommr
kdyby měl nějaký zdravotní problémy tak by to snad řek - nevidím žádnej důvod proč by to měl tajit ...
Reagovat
smazaný uživatel
na to že hrál levačkou to nebylo zlý.
Reagovat
smazaný uživatel
:)) tys tomu dal, chlape! já včera Veselého potkal na letišti, byl úplně v pohodě a nasmátý
Reagovat
nouma
No myslím že ostudu neudělal, únava a nepřetržitý provoz v posledních měsících se někde muselo projevit. A když vidím jak padají jiné kapacity tak defacto je to machr. Se oklepe odpočine a na dalším turnaji bude atakovat finále :D :D Moc mu přeji úspěchy a nakouknutí do první stovky
Reagovat
martineq
přesto Dobře ON!!! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist