Vítěznou šňůru Zvereva přerušil až Ferrer, čeká ho Murray

7. 10. 2016, 12:45
Aktuality 4
ATP PEKING - Sedm zápasů neporažený Alexander Zverev na turnaji ATP v Pekingu končí. Přemožitele našel v nasazené pětce Davidovi Ferrerovi, který devatenáctiletého německého tenistu ve čtvrtfinále přehrál 6-7 6-1 7-5. Španěl v semifinále vyzve Andyho Murrayho, který si poradil se svým krajanem Kylem Edmundem
David Ferrer

Alexander Zverev přijel do Pekingu ve výborné formě. V Petrohradu před dvěma týdny získal svůj premiérový titul, připsal si i skalp Berdycha a Wawrinky. Los v Pekingu k němu ale byl krutý. Hned v prvním kole musel ve třech setech zvládnout duel proti světové desítce Dominikovi Thiemovi, s Jackem Sockem měl ve druhém kole již méně práce.

Španěl David Ferrer procházel turnajem bez větších komplikací, beze ztráty setu porazil Cuevase i Fogniniho. Proti Zverevovi hrál čtyřiatřicetiletý tenista zatím pouze jednou před dvěma lety v Hamburku, kdy Zverev uhrál pouze jeden game.

Němec zahájil dnešní duel výborně, vypracoval si rychlý náskok dvou brejků, o který však vzápětí čtyřmi ztracenými hrami v řadě přišel. Zverev musel na podání odvracet dokonce i dva setboly, nakonec si ale v koncovce první sady se Španělem poradil.

Španěl dominoval hlavně ve druhém setu, kdy vzal Zverevovi celkem třikrát servis a sám nečelil žádnému brejkbolu. V rozhodujícím dějství nedokázal Zverev dvakrát potvrdit výhodu brejku a sám přišel v závěrečném gamu o své podání.

Poprvé po sedmi zápasech tak Zverev našel přemožitele. David Ferrer se v semifinále utká s Andym Murrayem, kterého nedokázal v posledních šesti duelech porazit. Celkově prohrává ve vzájemné bilanci 6-13.

Andy Murray musel v první sadě s Kylem Edmundem odvracet v dramatické zkrácené hře prvního setu setbol. Sám potřeboval k výhře v první sadě setbolů celkem pět, ale tie-break nakonec uválčil poměrem 11-9. Ve druhém dějství mladší z obou Britů sebral soupeři poprvé podání. Murray však šesti hrami v řadě vývoj setu otočil a dokráčel si pro vítězství 7-6 6-2.

• ATP 500 PEKING •
Čína, tv. povrch, 4.164.780 dolarů
páteční výsledky (07. 10. 2016)
Dvouhra - 2. kolo
Raonic (3-Kan.) - Džazírí (Tun.) 6-3 6-4
Carreňo (Šp.) - Gasquet (8-Fr.) 5-7 6-4 6-1
Dvouhra - čtvrtfinále
Ferrer (5-Šp.) - Zverev (Něm.) 6-7 (4-7) 6-1 7-5
Murray (1-Brit.) - Edmund (Brit.) - 7-6 (11-9) 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
Krisboy
Bacha na něj, na dědka! David ještě nepatří do starého železa, pěkně mlaďase srovnal!
Reagovat
d@ve
To teda nepatří! :) Zkušeně to Dave otočil..
Reagovat
kada.tom
Andy super :-)
Reagovat
smazaný uživatel
super, David! Azda sa už dá dokopy, priala som mu. Konečne niekto zoťal Zverevovi hrebienok. Ako som mu prednedávnom fandila, tak ho momentálne nemusím. Neviem, ako je to u druhých, ale ak sa stáva z tenistu nespratný fagan až nezdravo sebavedomý, prestávam mu fandiť. To je prípad Zvereva.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist