Vítězové Rogers Cupu Nadal a Andreescuová se odhlásili ze Cincinnati

12. 8. 2019, 07:48
Aktuality 128
Čerství vítězové Rogers Cupu Rafael Nadal a Bianca Andreescuová nebudou tento týden potvrzovat svou formu na dalším velkém turnaji v CIncinnati. Španělský šampion z Montréalu se odhlásil kvůli únavě, kanadská šampionka z Toronta se omluvila vinou změny v programu.
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal včera v Montréalu obhájil titul na Roger Cupu v Montréalu a získal 35. titul z turnajů Masters 1000.

I když však cestou za ním odehrál jen čtyři zápasy a v žádném nemusel o výhru bojovat víc jak dvě hodiny, rozhodl se stejně jako loni dva týdny před US Open pro odpočinek a kvůli únavě nestartovat na dalším podniku Masters v Cincinnati. 

Třiatřicetiletý Španěl v Ohiu před šesti lety triumfoval, ale od té doby se jen jednou dostal do čtvrtfinále. Letos si místo něj zahraje Kazach Michajl Kukuškin.

Bianca Andreescuová minulý týden v Torontu odehrála první kompletní turnaj po téměř čtyřech měsících, během nichž léčila zraněné rameno. Nakonec odehrála šest zápasů během šesti dnů, z toho čtyři třísetové, a získala druhý titul. 

Ze Cincinnati se oficiálně omluvila kvůli změně programu. Po náročných zápasech se zřejmě rozhodla šetřit své tělo před závěrečným grandslamem sezony, který startuje za 14 dní.

Místo devatenáctileté Kanaďanky si v Cincinnati zahraje Portoričanka Monica Puigová, jež na úvod vyzve Ukrajinku Lesju Curenkovou. NA vítězku ve druhém kole čeká šampionka z roku 2016 Karolína Plíšková.

V soutěži žen zatím zůstává přihlášená Serena Williamsová, byť je její start hodně nejistý. V neděli v Torontu totiž vzdala kvůli bolestem zad už po čtyřech gamech finále proti Andreescuové.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

128
Přidat komentář
acc
O kolik by byl Rafa slabsi, kdyby hral pravou rukou?
Reagovat
smazaný uživatel
O dost. On celou kariéru hraje FH do BH soupeře a obíhaný FH ven z kurtu, když k tomu přičtu jeho leváckou zatáčku ven z kurtu do BH většiny soupeřů, tak by asi neměl moc jak dát winner. Tím jaký má přerotovaný FH a hraje ho celkem na jistotu crossem, tak má velkou zbraň. 90% soupeřů to jde do BH a z toho spinu to málokdo hecne po lajně.

Vzhledem k tomu, že to umí otočit proti Rafovi jenom dva lidi na planetě tak nevím, zda by jako pravák měl tolik úspěchů, ale možná jo, kdo ví.
Reagovat
Pe3k
Od Wimbledonu hraje totální ho vno. S návratem hardu jsem měl velká očekávání a stal se opak, hraje naprosto tragicky. Nevím čím to je, možná mu ten hype a pozornost uškodila, nebyl by první ani poslední. Jediné co mu jde jsou dvojchyby :(
Reagovat
smazaný uživatel
:(
Reagovat
smazaný uživatel
Sleduju.

Je fakt ze Kecka dobře podává, ale Felix si to kurvi sám. Říkám chybí konzistence. Jeden dobrý turnaj za rok krále nedela. Viz Tsitsipas a další
Reagovat
Pe3k
Škoda, že Rafa nehraje. V Montrealu chyběli goati Roger a Novak a v Cinci zas bude chybět Nadal, nejen že to zničilo pavouk, ale i ta prestiž šla dolů. Přecejen Atp je o Big 3 a když jsou na turnaji všichni 3 je to nejlepší možná varianta. Nastupující generace je zoufale slabá, nyní už 2 generace. Oni vypadají, že hrají dobře dokud se neutkaji s někým z big 3 viz. včerejší zápas Danil vs Nadal, totální demolice.
Hejtri Fedexe často zmiňují slabou éru, ale že poslední roky je ta éra ještě mnohem slabší už neřeší...Fedex se musel vypořádat se svou generací a ještě začli nastupovat Rafa a Novak. Nyní nenastupuje prakticky nikdo a největší soupeř dvojce DjokDal je 38 letý Federer.
Reagovat
Cico93
Takže už Goati...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Je to k smíchu to je pravda. Generace Safin, Davyděnko, Nalbandian, Roddick nebo Hewitt by si dnešní slavnou nextgen mazali na chleba. Jenom pár pomatenců říká, že Federer hrál ve weak eře. Jestli tohle byla weak era, tak dneska je to dětský tenisový kemp v Trnavě.
Reagovat
Patik
Počkať ako a Nadal s Djokovičom s týmito hráčmi nehrali a Djokovič s Nadalom tiež nehrali keď Federer vládol ? prečo všetci hovoria že len Federer a slabá éra.
Reagovat
smazaný uživatel
O to nejde, spíše bych chtěl vidět současnou nextgen kdyby hráli s těmito hráči.
Reagovat
stopan
Tak spravne vravime o konkurencii a o tom, ze v sucasnosti najma 33 rocny Nadal by sa mal problem presadzovat na harde pred 10-15 rokmi, vtedy boli mladsi, dravi po uspechoch boli nastupujucou top generaciou, a najma Nadal mal o dost rychlejsi pohyb, ja si trufam povedat, ze byt sucasna konkurencia pred 10-15 rokmi, tak Nadal a Djokovicom by mali grandslamov podstatne viac, najma Nadal. Pred 10-15 rokmi bola vacsi pretlak kvality v top 20 najma na harde, dneska mame hracov ale nie nove tenisove osobnosti typu federer, djokovic, Nadal, resp. druhej kategorie Gonzalez, Nalbandian, Davydenko, hewwit atd.
Reagovat
Patik
No hej taký Khachanov Medvedev Čorič Shapovalov tí by isto uhrali viac so Safinom Hewittom Davidenkom Ivaniševič možno ešte Sampras Agassi.
Reagovat
Amputace
Ty si vážně myslíš, že generace Safin, Nalbandian, Roddick, Hewitt atd. by porážela generaci Dimitrov, Zverev, Tsisipas, Kyrgios jako na běžícím páse? Já si to tedy nemyslím. Ohromně to totiž zkresluje výjimečnost těch tří, která zastiňuje všechno ostatní.. A pokud jde o legendu ohledně Rogerovy konkurence - nejde o druhý sled. Tam byla konkurence nepochybně veliká, spousta talentů, nenaplněné talenty atd. Jenže v těch top letech 03-07 chyběl Federerovi konstantní rival. Nadal v roce 05 teprve pořádně začínal na okruhu, dva roky tedy Federer těžil ze slabé konkurence, respektive z konkurence, která sestávala z takových Murrayů té doby, chyběli tam zkrátka nějací Djokovičové a Nadalové. No a jen v době těchto dvou let, kdy ještě na okruhu nebyl Nadal s Djokovičem a jeho největším konkurentem byl zřejmě Roddick, si Roger přišel na krásné čtyři GS tituly. To, že zbývající dva roky té top éry, byl jeho největším rivalem teenager, je pak ještě na jinou diskuzi :)
Reagovat
Patik
To sa nedá porovnávať lebo súčasný tenis je na inej úrovni iný povrch iné rakety iné podmienky iný štýl techniky metódy všetko..to je jak keď sa porovnávajú rekordy Federera s Laverom a Connorsom veď to je úplne iná doba..tam si môže človek maximálne len čísla porovnávať keby dáš Zvereva do tej doby tak prehrá so Safinom keby dáš Safina do tejto doby tak prehrá so Zverevom..ale myslím si že tá stará generácia mala úplne iný tenisový um a odhodlanie a zmýšlanie ako terajší hráči a to by bol rozhodujúci faktor ktorý im zaručí víťazstvo.
Reagovat
stopan
vsetko je to v prvom rade o pristupe hraca samotneho k treningu, k zapasu a najme voli zlepsovat sa a byt najlepsi, tejto generacii tieto volove vlastnosti chybaju, nie su dostatocne mentalne silny aby dosiahli vrchol, su to labili jednoducho povedane, viac vyplakavaju ako trenuju mam pocit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak...

To je začátek a konec každé diskuze. Hráči před miléniem a za ním dělali tenis pro peníze, slávu a tituly.

Současní hráči dělají tenis pro peníze, instagram, modelky, jachty a pro zábavu.
Reagovat
Patik
Tak..súhlasím s vami a nemám viac čo by som dodal.
Reagovat
Patik
Tak..súhlasím s vami a nemám viac čo by som dodal.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano myslím. Rozdíl je v tom, že tato generace byla více konzistentní, řekni mi, kolikrát dostal Roddick naloženo od Federera ve finále nějakého turnaje. Tuším, že tak 7x a těch SF bylo taky hodně. Roddick se prosazoval na hardu a trávě relativně často, Davydenko byl taky držák.

Spíše narážím na to, že staronová generace - Thiem, Dimitrov a nová nextgen je prostě nestabilní. Nejsou schopni uhrát opakovaně solidní výsledek. Khachanov vyhrál titul v Paříži a konec, Dimitrov Cinci, TM a skončil, Zverev totéž, Thiem neprorazil na žádném GS kromě french Open. Tsitsipas a další mladíci jdou na větších turnajích do max. druhého kola.

Ona ta Federerova generace alespoň jakž takž porážela pravidelně ty, koho měli. Viz. takových Berdych, nebo Nishikori v nejlepších letech. Oni uhráli SF turnaje a skončili na BIG3 a to opakovaně tj. vícekrát, než jednou v sezóně. Současné dvě generace nejsou schopné přejít pravidelně přes 2-3 kola. To je asi největší rozdíl, který vnímám.

No a k Rafovi, jasné, to byl Federerův bič a trvalo mu deset let, než Nadala přerostl a začal přehrávat, ale zase vyrostl skoro nehratelný Djokovič, který je poráží pravidelně oba dva. Navíc Fedexe losují pravidelně do Noleho poloviny pavouka, takže to má nejstarší Federer nejtěžší protože je musí porazit oba dva a to chce hodně psychických sil, které někdy dojdou - viz. Wimbledon.
Reagovat
double10
To, co pises je kravina a pouha domnenka. Davno si nepamatujes, jak to bylo. Takze fakta - Spocital jsem uspechy z turnaju alespon ATP 250 - pouze SF+F+WIN, pro uspechy ve stejnem stari Federera a Tsitsipase.
Federer z roku 2002 (21 let):
Sydney W + Milan F + Miami F + Hamburk W + Viden W + Basilej F + Halle SF =
= 250 + 125 + 500 + 500 + 500 + 125 + 125 =
=2125 bodu z uspesnych turnaju

pro porovnani:
Tsitsipas z letoska (21 let):
AO SF + Marseille W + Dubai F + Estoril W + Madrid F + Rim SF + Wasghinton SF =
= 500 + 250 + 250 + 250 + 500 + 250 + 125 =
=2125b..
Oba ziskali za tyto sezony stejne bodu.. a rad bych pripomnel, ze je srpen a Tsitsipas ma celou podzimni cast hardove sezony na to ziskat dalsi body.
Je pravda, ze uspechy BIG 3 zastinuji dnesni mlade "nextgen" hrace, ale jsou zde i velmi konzistentni - napriklad prave Tsitsipas a Medvedev, zacina se ukazovat i Auger, verim pristi rok pujde nahoru i Berrettini nebo Khachanov. Urcite prijde i jejich cas na GS, ale u nekterych to bude jeste 2,3 roky trvat. Akorat na zkusenou trojku proste zatim v tech velkych zapasech nemaji.
Reagovat
smazaný uživatel
Já Tsitsipase neodepisuju, ale to je hráč, který se bude profilovat ještě rok, nebo dva a potom může být n.1. Má agresivní styl tenisu a myslím si, že těmto hráčům vždy trvá cesta na vrchol déle, než obranářům. Jsou mnohem více náchylní na prohry a chyby protože tvoří hru a nečekají na reakci soupeře, to je rozdíl. Federer se probíral pár let než se dostal na vrchol.

Tvá statistika je více, než zajímá a ještě to sedí :). Zase ale je to historie a teď jsou turnaje jiné a za jiné body.

Tsitsipas zatím hraje ve vlnách, střídá dobré a špatné výsledky. Z TOP5 je zase mimo TOP5. Jeden rok uhraje finále turnaje a když se tam vrátí rok druhý, teoreticky starší a silnější, tak vyhučí v prvním kole.

Je zase pravda, že po vzoru BIG3 máme na mladé hráče vysoké požadavky a tendenci napadat jejich prohry, což je taky blbost.
Reagovat
smazaný uživatel
Uplna Blbost Kamile.

Prave Roddickova generácia bola nestabilná. SF Grandslamu a nasledne vypadnutie v 3kole..Roddick, Nalba, Safin, a vsetci. Druhy sled jak vyšity.
Reagovat
stopan
No a nadal si v sucasnej "velkej" konkurencii, ci uz na antuke, alebo na US open 2017 prisiel tiez po krasne grandslamove uspechy vo velmi tazkej konkurencii. Dimitrov je priemer, kus vyskocil - vyhral turnaj majstrov a odvtedy ide dolu hajom vykonnmi, Safina pribrzdilo zranenie, vynechal dost dlhu cast sezony po zisku AO 2005 a potom sa uz do svojej fazony nevratil, Tomy Haas bol tiez skvely hrac, zial tiez po zraneni uz sa nedostal na uplny vrchol, Del Potro skoda vraviet, Nalbandian a Gonzales typicka juhoamericka krv, raz neskutocny tenis a potom akoby ich to nebavilo, ale talent a potencila mali neskutocny, Corria na antuke, alebo kuerten boli pravymi antukovymi hracmi, Pre Thiema moze byt antuka najlepsi povrch, ale aj tak je co sa tyka vysledkov na antuke primer. Davydenko Ljubicic, Roddick, Hewwit boli typicky hardovy hraci sice druheho sledu, ale mali neporovnatelne vyssiu kvalitnu ako dnesny druhy sled hracov ako Zverev, Tsitsipas, Kyrgios, ktory si znamejsi svojimi vystrelkami a vyrokmi ako tenisovym umenim a hrou.
Reagovat
smazaný uživatel
Když odbouráš BIG3 tak sledujeme jednu z nejvíce průměrných etap historie tenisu.

Není žádný druhý sled. Je BIG3 a vše za nima je shoda náhod, jeden dobrý týden, jeden dobrý turnaj. Nikdo kromě BIG3 není schopný dojít na dvou GS za sebou do druhého týdne.

AO19 QF: Djokovič,Nishikori,Raonič,Pouille, Bautista,Tsitsipas, Tiafoe,Nadal
FO19 QF: Djokovič, Zverev,Thiem,Khachanov, Wawrinka, Federer, Nishikori, Nadal
W19: Djokovič, Goffin,Pella, Bautista, Querrey, Nadal, Nishikori, Federer

Bautista 2x letošní sezónu, Nishikori 3x. Jinak to je střídačka jako na hokeji.
Reagovat
Amputace
Jo, naprostý souhlas... A vidíš, přesto si myslím, že je i navzdory této neexistenci širší konkurence pro Djokoviče s Nadalem těžší porazit se navzájem mezi sebou, potažmo porazit Federera, než bylo pro Federera porazit svého času Nalbandiana, Roddicka, Hewitta, Safina, Ljubičiče, Gonzaleze atd. To je celý můj point. Mezi lety 03-06 měl Federer jediného opravdového rivala srovnatelného se sebou samým a s pozdější verzí Djokoviče, což byl teenager Nadal se zaměřením na antuku, který teprve rostl v komplexního hráče všech povrchů schopného získat coby nejmladší hráč kariérní GS.
Reagovat
dappe
Když si hraješ na tak spravedlivého, tak by bylo také možná dobré dodat, že od roku 2011, tedy po 30 letech svého věku, to má Federer naopak extrémně těžké, kdy ve věkové nevýhodě čelí Djokovičovi s Nadalem. Jenže to už zase nehraje do karet, takže to vynecháváme. Je celkem logické, že když hráč hraje 16 let skoro pořád top tenis s potenciálem vyhrát téměř každý turnaj, tak se mu poštěstí mít i volnější pole. Djokovič i Nadal si také posbírali spoustu titulů lehce.

Federer nevyhrál 20 gs proto, že by měl štěstí na dobu, ale proto, že je výborný 16 let. Mohl to vychytat s narozením i lépe. Do toho jeho "štěstí" ještě moc nezapadá to, že téměř celou jeho kariéru se zpomalují povrchy.
Reagovat
Amputace
Ano, samozřejmě. Má to těžší. Respektive má to stejně těžké, jako Nadal s Djokovičem prakticky celou kariéru. Protože kolem té třicítky tam začal schytávat vůbec poprvé oba v naprostém vrcholu. Což schytával Nadal (Djokoviče a Federera) i Djokovič (Nadala a Federera) neporovnatelně déle. Nadalovi bylo 18 - proti němu v nejlepších letech možná nejlepší tenista všech dob. Nadalovi bylo 25 - proti němu v nejlepších letech možná nejkomplexnější tenista všech dob. Z pohledu Djokoviče jde napsat něco podobného. A z pohledu Rogera? Odpověz si sám... PRostě ačkoli generace Roddicka, Nalbandiana, Hewitta byla nepochybně skvělá, upřímně, byl mezi nimi někdo na úrovni Rogera, někdo, kdo by jej jako později Djokovič a Nadal dokázal pravidelně obírat o tituly, o body, o post světové jedničky? Já tam minimálně do roku 2005 nikoho nevidím, a od roku 2005 to ještě nějaký rok dva byl pouze mladičký Nadal.
Reagovat
stopan
bavime sa tu o priamej konkurencii a ze hraci da sa to tak nazvat druheho sledu akymi boli nalbandian, gonzales, ci safin proste teraz chybaju, preto by som roddicka nedaval uplne do rovna sa s federerom jemu top konkurencia vyrastla v podobe djokovica a nadala, takze federer musel od svojich cca 24 -26 rokov celit hracom so silnou mentalitou a neskutocnymi tenisovymi schopnostami, ktory po jeho tridsiatke boli na tenisovom vrchole, co ale prave porovnavam je ze Djokovicovi a nadalovi takato konkurencia nevyrastla, ktora by im to tak stazila ako tito dvaja federerovi a dokonca aj hraci druheho sledu akymi boli spominani gonzales, roddick, safin a pod. na antuke typy hracov corria ci kuerten, taky hraci proste nie su, v top 10 su okrem big3 hraci ale nie tenisove top osobnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
No, že hráči druhého sledu chybějí je pravda, ale zase je třeba říct, že hráči druhého sledu byli třeba Tsonga, Berdych, nebo Ferrer a ti už jsou na koncích kariér.

Tam je to spíše o tom, že BIG3 hraje na tenisové poměry strašně dlouho a teď se dostali do situace, kdy přestárli kvalitní druhý sled a navíc nevyrostli žádní úhlavní rivalové a když už ano (Zverev), tak se dostali do psychické pasti a jsou na nulové výkonnosti.

Pak tam je nějaký pozůstatek starého druhého sledu jako Fognini, nebo Čilič a ti zase už nemají na to, aby velké trojce konkurovali.

Tím jsme se dostali do fáze, že BIG3 má neskutečnou kvalitu a není starý sled ani nový sled.

Tím pádem jsou bez konkurence.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Nadal a Djokovic nemaju konkurenciu z druhého sledu, maju z prvého :)

Federer mal z druhého, nemal z prvého..

Ked si pozries GS vitazov, je jasne, co je vyhodnejsie..
Reagovat
Amputace
Jo, ale rozdíl je v tom, že pro laciný triumf na US17 si mohl klidně dojít i Roger, jenže nedošel, protože vypadl ve ČF. V letech 03 a 04 ještě Nadal s Djokovičem ani neexistovali na okruhu, respektive začínali existovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Porovnavat Roddicka, Davydenka a spol, hotovych hracov, po kariere s 20r Tsitsipasom a Zverevom, co sa konzistencie týka, to chce velký kumšt :)

Ja len dodám, ze spominana dvojica mladikov uz ma nejaké tie skalpy z velkych zápasov, co Roddick nedokázal za 15 rokov kariéry :)
Reagovat
smazaný uživatel
Som rád, ze ma čítaš a osvojil si si dalsí moj termín "goati".

Zapamataj si vsak, ze goat nikdy nemoze byt ten, kto si pripíse 20 GS prehier, od spolukandidátov. Naopak :)
Reagovat
spaniel
Ale za to nim jiste muze byt one trick pony, co vyhrava jen na jednom povrchu a na ostatnich se sotva vleze na desate misto open ery.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis, takze na vsetkých troch povrchoch je z tej trojičky v top 10, ako jediný...
Reagovat
spaniel
lol, ty jsi fakt takovy mimonek smesny. Kriteriem pro goata muze byt sotva ze je na trave sedmy i na hardu sedmy v open ere.
Rafa: H-7, A-1, T-7
Roger: H-1, A-5, T-1
Nole: H-2, A-5, T-3
Reagovat
Amputace
Roger s Novakem pátí na antuce v open éře? A to na základě jakých kritérií?
Reagovat
smazaný uživatel
Federer s jednym RG piaty na antuke historicky.
Nadal s dvoma W, siedmy :)

Spanielov svet :)
Reagovat
dappe
A proč by to tak jako nemohlo být?
Reagovat
turista
Roger nevím. Ale Novak je na antuce 5. nejlepší v Open období podle procenta vyhraných zápasů. Před ním jsou pouze Nadal, Borg, Vilas a o nepatrný kousek Lendl.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie je jednotka ako jednotka :)

To len na margo Rafu na antuke a jeho počinu v kontexte Goata. Ked sa mu Federer niekde niekedy priblizi aspon na 70%, potom mi zamávaj, dovtedy je Federer diskvalifikovaný, navyse s tou jeho bilanciou voči sokom ho nikto nemoze brat vazne..

Federer piaty s jedným RG, to je joke of the day..
Reagovat
Amputace
No jo. To je právě přesně o tom, co jsem psal včera. Nadal na antuce je úplně jiný vesmír než kdokoli jiný na jakémkoli povrchu a je to zcela ojedinělý tenisový počin, což už přece samo o sobě musí být dostatečný vklad do goat diskuze, ale Djokovič a Federer jsou s jedním ušmudlaným FO, který navíc získali prakticky pouze díky extrémně příznivým okolnostem (v jednom případě vyřazení Nadala někým jiným, v druhém případě jeho zřejmě nejhorší sezóna v kariéře) pátí antukáři v open éře. Nehledě na to, že podle počtu Wimbledonských titulů je v open éře tedy na trávě pátý také Nadal..
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme..Spaniel sa utešil nejakými povrchnými čislami vycucanými z prstu, ktoré absolútne nereflektujú Nadalov status na antuke. Tú jednotku by tam mal aj so 6RG :)..Cize dalsich 6GS vvymažeme šmahnutím ruky :)

Holt, sú to pre neho ťažké časy. Vymýšľa, špekuľuje...

Existuje 6-7 hracov, s viacerými triumfami na RG, nez Federer. Villas a Muster majú síce len jeden titul ale tony antukových triumfov k tomu.

Pred vsetky tieto pojmy podla spaniela Federer patrí, je urcite lepsi, akurát mu chýba jedno. Výsledky. Nevadí, domyslíme. Vysledky sú naopak klucove pri posudzovani Nadala na harde..:)

Bez ohladu na spanielove zúfalé tabulky, kazdemu normálne uvazujúcemu cloveku musi byt jasné, ze Nadal je na harde a dokonca aj tráve úplne inde, nez Federer na antuke. Vyhral tam GS titul(y), porazil sokov, vo finále zoči-voči. Tento wow efekt pozná Rodzi iba z rozpravania. Prvú polovicu kariéry si ho vo finále GS servíroval Nadal (vsade) a druhú polovicu Djokovic (opat vsade). Od Goata by som ocakával trochu viac slávy. Nadal s Nolem to majú plus/minus rovnomerne, tak ako sa to očakáva..

FFF sú ale pri faktoch podobných tým (0:3 na W finále s ND, 0:6 z RG, resp 1:3 z Austrálie s Nadalom) akosi ticho...Je to presne to trapné ticho, ako ked sa bielym rodičom zrazu narodí mulat a vsetci sa tvária, ze si to nevsimli a ze to je v poriadku..
Reagovat
spaniel
Bavili jsme se o povrsich, ty madar. Takze ano, byl by prvni i se 6 RG. To mu mam jako ty zbyle prevest do hardu? Ty uz jsi fakt mimoza.
Reagovat
Amputace
No tak ale kde jsi přišel na ta čísla - sedmý na hardu a sedmý na trávě? A Federer pátý na antuce? Jak to jako počítáš?
Reagovat
spaniel
Protoze je pred nim 6 hracu s vice GS na tom povrchu. Pokud 6 lidi v Open ere vyhralo vice titulu ve Wimblasu, tak je sedmy ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Kodes-2x
Bruguera-2x
Courier-2x
Kuerten-3x
Lendl-3x
Wilander-3x
Borg-6x
Nadal-12x

Ukazkový vlastenec..:).

Este dobre, ze si nam vysvetlil to poradie na W.
Reagovat
spaniel
Takze aby byl lepsi, ma byt one trick pony taky? Ok :D
Reagovat
Amputace
Jo, kdyby byl alespoň tak dobrý na antuce jako Nadal na hardu či do cca třicítky na trávě, bylo by to asi trošku o něčem jiném.. Nemá to cenu, už bych se akorát opakoval.
Reagovat
dappe
Nadal je na trávě lepší než Federer na antuce podle čeho? Podle 2 GS vs 1 GS? Škoda, že tak jednoduše nepřistupujete i k faktům, která se vám až tak nehodí.
Reagovat
smazaný uživatel
K roku 2017 měl Nadal opravdu větší úspěšnost na trávě než Roger na antuce:

https://www.mekkographics.com/tennis-leaders-by-surface/

Bylo to ovšem o pouhé procento, takže se na základě toho rozhodně nedá jen tak od boku vypálit, co se tady řeší.
Reagovat
smazaný uživatel
A RG vs W. to majú kolko?...

Snad do tých percent nebudeme rátat nejaké 250ky..Zostanme pri GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Podla vitazstiev na GS?..

Nestačí?..

Podla toho, ze on sám Federera na tráve zdolal, kdezto Fed s nim dvakrát uhral jeden set?
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem s těmi vašimi válkami na dobro skončil, ale nejde se nebavit nad teoriemi typu.

Nadal je lepší na hardu, než Federer na antuce.

To je fakt TOP. Nebo vyhrál 2x tolik Wimbledonu co Federer RG. :D

Co vy jste schopni vymnožinkovat nemá obdoby. :D
Reagovat
smazaný uživatel
No je, a celkom výrazne a ten rozdiel sa bude nadalej zvacsovat.

Apropos, topka je ze Fed je 1 na trave, Nadal 1 na antuke. A touto vyrovnanostou máme tieto dva povrchy vyriešené..:)

A ze kto veci zjednodušuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vycházím z jediného ve stats big3

GS 20 = první místo
Tituly 102 = první místo
Týdny na N1 310 nebo kolik = první místo

Zadne dvakrát tolik nebo o 100% víc, tohle jsou fakta (zatím)
Reagovat
Patik
No však predsa logicky skvelý krok..dať si walkover v Montreáli..a potom pauzovať pred GS..je lepšie ako si napraviť sebavedomie v Cinci a ísť rozohriaty na GS.
Reagovat
Cico93
Walkover je druhý nazov turnaja...ale v Halle.
Reagovat
smazaný uživatel
To může říct člověk, který kromě Nadala nesleduje tenis.

Halle, Stuttgart, možná i Queens. To jsou strašně specifické turnaje, které nejsou zkurvené dobou, kdy se vše spomaluje na úroveň antuky aby diváci viděli dechberoucí výměny.

V Halle pokud nemáš hru, tak končíš. Ta tráva je tak rychlá, že ten turnaj může vyhrát skoro kdokoliv. Navíc díky stadionu je to poloviční indoor, je to skoro celé zavřené a otevřená střecha je jen nad kurtem.

Vyhrát 10x na tak rychlé trávě je solidní počin. Proč si myslíš, že více elitních hráčů jede do Queensu? Logicky, na Rogera tam nikdo narazit nechce a na zdejší trávě to neumí.
Reagovat
Cico93
Len kľud.
Do Halle nechodí špička. Vlastne už ani neexistujú špecialisti na trávu a už vôbec nie na tak rýchlu.
Veľmi ma pobaví, ak niekto tvrdí, že na antuke je najslabšia konkurencia a na tráve môže vyhrať hocikto, to je Najväčší nonsens.
Antuka má momentálne najväčšie pole...len je tu Nadal stále.
Reagovat
Pe3k
Lol, největší pole ma hard.
Reagovat
Cico93
Pozri na top 10. Drvivá väčšina má ako top povrch antuku...6-7/10.
Reagovat
Stan_Borowitz
Top10 od čtvrtého místa dále je WTA s penisem, může tam být kdokoli z první padesátky, když se mu zadaří na jednom, dvou turnajích. Ještě na začátku roku bylo v Top10 celkem 7 hardařů a tři "antukáři", takže by to chtělo vzít trochu delší období, a ne vycházet ze stávající situace.
Reagovat
smazaný uživatel
2016
Murray Andy
Djokovic Novak
Raonic Milos
Wawrinka Stan
Nishikori Kei
Cilic Marin
Monfils Gael
Thiem Dominic
Nadal Rafael
Berdych Tomáš

2017
Nadal Rafael
Federer Roger
Dimitrov Grigor
Zverev Alexander
Thiem Dominic
Cilic Marin
Goffin David
Sock Jack
Wawrinka Stan
Carreno-Busta Pablo

2018
Djokovic Novak
Nadal Rafael
Federer Roger
Zverev Alexander
Del Potro Juan-Martin
Anderson Kevin
Cilic Marin
Thiem Dominic
Nishikori Kei
Isner John

2019
Djokovic Novak
Nadal Rafael
Federer Roger
Thiem Dominic
Nishikori Kei
Zverev Alexander
Tsitsipas Stefanos
Medvedev Daniil
Khachanov Karen
Fognini Fabio
Reagovat
smazaný uživatel
Nishikori je jediný, kdo se v TOP10 drží kromě BIG3, poslední roky to je i Thiem, který to nahoní na antuce a Zverev vypadne v prosinci mimo TOP10.

Buďme rádi za BIG3 protože bez nich by ATP byla klauniáda první kalibru a GS by rozebíral kdokoliv z TOP20 kdo by se zrovna dobře vysral v tom týdnu.
Reagovat
Cico93
Ďakujem za snahu.
Aj v roku 2017 ich tam bolo...6?
Každopádne antuka má podľa mňa momentálne najviac čo ponúknuť.
Reagovat
Stan_Borowitz
Můžeš prosím tě napsat konkrétní jména? Já tam vidím 4. Nadal, Zverev, Thiem, Carreno-Busta. Kdo ještě je tam "antukář"?
Reagovat
Cico93
Goffin, Wawrinka...
Reagovat
Stan_Borowitz
Podle jakých kritérií? Wawroš má z hardu 2 GS tituly (což je podle zdejší logiky 2x víc než na antuce), takže je tedy na hardu minimálně stejně velká konkurence jako na antuce, a Goffin má tři tituly z hardu (+ finále TM) a jeden z antuky, takže odkdy je antuka jeho nejsilnější povrch?
Reagovat
Cico93
Wawrinka to sám povedal. Je tam najnebezpečnejší to je podľa mňa jasná vec.
Goffin? V tom roku tam porazil aj Novaka. On je zvláštny typ tenistu...ale tiež si myslím, že antuku označil ako svoj top.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak něco jiného jsou dojmy a něco jiného reálné výsledky. A ty mají oba lepší na hardu, i když u Wawrinky je to vyrovnanější, bo hrál na FO ještě finále.

Kdo kdy kde koho porazil je v tomto smyslu taky celkem irelevantní, když třeba Wawroš porazil podle některých nejlepšího hardaře všech dob ve finále GS, a Goffin zase podle jiných nejlepšího hardaře všech dob Federera v semifinále TM...
Reagovat
Cico93
So Stanom z RG 15 by mal čo robiť aj Nadal v TOP forme.
Aj keď jemu sedí viac ako Novakovi.
Naopak Us open 15, bol pre Novaka začiatok trápenia. Tam to bolo viac a ňom...
Reagovat
Cico93
16 samozrejme...
Reagovat
Mayo
Rafa v top antukovej forme by nemal problém so žiadnym Wawrinkom.
Reagovat
Cico93
Minimálne by ho trápil...,mám pred očami čo za projektily tam púšťal Novakovi. Pred tým by som mal rešpekt.
Reagovat
Mayo
Novak neni Rafa.
Reagovat
turista
A přesto vyhrál snad jen o jediný míč v tom finále 2015.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, myslím, že Novakl by ho označil za daleko těžšího soupeře na hardu než na antuce. V Novakově "obýváku" na AO spolu sehráli celkem tři dlouhé pětiseťáky, z nichž jeden vyhrál Stan, dva Novak. To finále FO je jediná výhra, kterou Stan nad Novakem na antuce zaznamenal.

Stan byl sice na FO 2015 ve skvělé formě, ale tvrdit, že by s ním měl co dělat i Rafa ve vrcholné formě, je spekulace na hranici fantazírování. Stan porazil Rafu na antuce akorát jednou v Římě 2015, což byl Rafův vůbec nejhorší rok antuce v kariéře od roku 2003. V roce 2017 ho Rafa ve finále bez problémů smáznul.
Reagovat
smazaný uživatel
Na harde maju tito hraci lepsie vysledky, lebo ten najlepsi na harde nedosahuje level najlepsieho na antuke (Nadal)..

Ja by som doveroval tomu, co sami označuju za najlepsi povrch. To je legitimne.
Reagovat
Cico93
Stan to povedal, to si presne pamätám. Aj na tohtoročnom RG
Reagovat
Cico93
...sorry mi to blbo odoslalo.
Na tohtoročnom RG bolo vidieť, že práve tu si verí najviac. Odhodlanie bolo veľké aj keď forma nie najlepšia.
Reagovat
Amputace
Ne, podle zdejší logiky má Wawrinka 70% GS titulů z hardu, takže je to hardový specialista a na antuce je nanejvýš průměrný.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, fungují zde různé logiky, podle některých je zase jeho výrazně nejsilnějším povrchem antuka a na je na ní (potenciálně) postrachem i pro Rafu, zatímco na hardu si i Novak vždycky oddechl, když ho coby antukového specialistu uviděl na své straně v pavouku...
Reagovat
MarcelPersch
Opravdu neprůstřelný argument, když hardovych GS je 2x a má každý rok 2 šance navíc a aby vyhrál musel vyjma 2 let bojovat proti nejlepšímu hráči na 1 povrchu všech dob.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nevím, jestli je to na mne, ale můžeme to zkusit očistit od počtu turnajů. Například tak, že si uděláme poměr W/L na antuce vs. hard za nějaké období, třeba za posledních 10 let. Takže Wawrinka má poměr skoro stejný, tj. 2,32 vs. 2,16, takže na antuce je v poměru vítězných zápasů k porážkám o 7 % úspěšnější. To rozhodně nesvědčí o tom, že by byla antuka jeho výrazně nejlepší povrch. Pro porovnání, u Fabia Fogniniho ten rozdíl dělá 48 % a u Rafy dokonce 168 %...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale jinak souhlas tím, že antuka má v současnosti víc hráčů, kteří jsou schopni občas porazit i Big3, namátkou Thiem, Fognini, loni Zverev. Takže po zhruba minimálně patnácti letech obrácené situace je na ní momentálně asi větší konkurence než na hardech.
Reagovat
Cico93
Tsitsipas.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, na toho jsem zapomněl.
Reagovat
Cico93
Ubúdajú servisáci a pribúdajú atléti, no nie?
Reagovat
Stan_Borowitz
Bude to složitější, začíná to už tím, co se učí v akademiích... pak už zmíněný přístup, kdo z mladých si dnes vezme po tréninku koš s míčkama a jde trénovat podání? Kdo si u zdi trénuje postřeh na voleje?

Povrchy, míče - vždyť zápasy na hardových turnajích se od antukových už skoro neliší. Lepší rakety pomáhají na returnu. Je toho spousta, nevím, jestli je třeba Zverev větší atlet než byl řekněme Sampras, to se dá těžko poměřit...
Reagovat
Pe3k
Goffin a Wawrinka jsou v top 10?
Reagovat
Cico93
Riešime 2017.
Reagovat
Cico93
Škoda, že sa Dimitrov tak pokazil. Spomínam na epic match s Novakom na Wimbledone 2014.
Reagovat
smazaný uživatel
To je hotové, není o čem. TOP10 je jenom statistika, kromě prvních tří hráčů to nemá žádnou vypovídající hodnotu.

Thiem může mimo antuku prohrát s každým, kdekoliv. Montreal ještě ušel protože ten odskok mu seděl. V Cinci vyhučí v prvním max druhém kole. Zverev je ztracený. Tsitsipas s Medvedevem jsou v TOP10 jenom díky 150 turnajům ročně s průměrným výsledkem čtvrtfinále.
Reagovat
Stan_Borowitz
A přitom dlouhé roky bylo v Top 10 víceméně stabilních 7-8 hráčů a bojovalo se o ta zbylá 2-3 místa.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Nadal je antuková legenda, dá se říct, že on hraje na cihle bez konkurence. Protože pokud mu nic není, tak se na antuce, nebo spíše na RG nedá prakticky porazit.

Na trávě umí hrát pár lidí, Federer může ve 40ti udělat finále Wimbledonu, takový travnatý skill nemá nikdo. Za předpokladu, že z toho neudělají antuku.

To s tou špičkou není pravda, letos v Halle hrálo snad 5 lidí z TOP10. Bohužel díky tomu povrchu nejsou schopni přejít přes dvě kola. Specifikum Halle jde vidět i na Federerovi, ten tam mnohdy hraje tři sety i s hráči mimo TOP20 protože to tam prostě lítá.
Reagovat
turista
Bez konkurence? Myslím, že Djokovič opakovaně prokázal, že je pro Nadala na antuce kvalitní konkurencí, Thiem a Fognini taky.
Reagovat
Patik
Je to tak..na antuke síce štartuje konkurencia a pavúk je tam nabitý top hráčmi ale tá konkurencia nemá takú silu akú má na tráve..alebo na Harde.
Reagovat
smazaný uživatel
lol
Reagovat
svetova.dvojka
No jo nezvládne dva turnaje v řadě, je vidět, že už je to starý pán, nezvládne souložit večer a pak ještě ten samý den v noci, musí si holt trochu odpočinout...:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak třeba by to i zvládl, ale když má pak hned ráno na programu grupáč, tak proč by mrhal silami na jednu babu...
Reagovat
Denis92
Uplne normalne rozhodnutie Nadala, ma na to plne pravo.

Skor je chyba organizatorov, ze vcera sa zbytocne odohrali 2 muzske zapasy hlavnej sutaze a preto, uz dnes nemohli zmenit pavuk. Vzhladom nato, ze sa hraju 2masters po sebe, tak s takymito zmenami na poslednu chvilu maju ratat a dnes mohli upravit nasadenie hracov podla potreby. Takto su vsetci favoriti v hornej caste a spodna cast je uplny shit.
Reagovat
Mayo
Výborne rozhodnutie Býka (:
Reagovat
turista
Hlavně zcela logické rozhodnutí. Generálka v Kanadě mu vyšla na jedničku a teď už se stačí koncentrovat na US Open.
Reagovat
pauloX
Ked pozeram na pavuka tak ak by vcera Kukushkin ako 1 nasadena kvaldy vyhral hra prve kolo, tym že prehral hra 2kolo miesto Nadala čo mu zarucuje krajsie prachy body a lepsi los a šok on skutocne prehral,pritom by stačila jednoducha vec los a hned by to bolo uplne o inom
Reagovat
Stan_Borowitz
Holt very lucky loser, no.
Reagovat
Krisboy
Jak se tváří na tý fotce :) "Já bych opravdu, ale opravdu strašně rád hrál, celý rok jsem se těšil, fakt mě to moc mrzí, ale opravdu to nejde. Moc a moc se omlouvám."
Reagovat
Stan_Borowitz
Podle mne je to hned po vyhraném finále v Montrealu, Rafa místo aby se oprávněně radoval, má vrásky na čele, protože bude muset oznámit, že do Cinci nepojede. Prostě starostlivej kluk z Mallorky. Egoista by se smál, Srb bušil pěstí do hrudi.
Reagovat
Fandina
Bianka se odhlásila kvůli změně programu. Tak to je super, že to takhle jde. Nějaký čas jsem si myslela, že se odhlásit lze jen, když jsou nějaké zdravotní problémy.
Reagovat
safi1313
Nechapu ty udiveny komentáře :)) to je snad naprosto logicky krok v jeho letech když vyhraje titul tak ze nenastoupi hned o dva dny později do nového turnaje .. navíc tam bylo téměř 100% ze se opět dostane až do finále takže další týden opět maximální porce zapasu ..
Reagovat
smazaný uživatel
To každý chápe. Mě osobně příjde komický ten důvod - únava. :)

Kolik hrál Nadal, jakožto profesionální sportovec, perfektní atlet, zápasů za poslední měsíc? 4? To je jaký průměr? Zápas za sedm dní? :)

Musí být zničený, chudák.
Reagovat
smazaný uživatel
To uz je jaký cocotizmus vediet, ze odohral 4 zápasy za 5 dni, ale vydelit to počtom dni za mesiac..

Klobouček.
Reagovat
Stan_Borowitz
Spíš je kol
Reagovat
Stan_Borowitz
Spíš je nesmysl, že hráče nutěj uvádět nějaké nesmyslné důvody. Rafa samozřejmě nemůže být unavený, na turnaji neměl soupeře, který by ho unavil. Turnaj v podstatě vyhrál v tréninkovém tempu.

Je to logický krok, kterému snad každý rozumí. Nemá důvod riskovat zranění na relativně nevýznamném přípravném turnaji před GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak, to potom zní komicky. Nadala úplně chápu.

Spíše je chyba ATP, že neumí tyto situace řešit. Ber, že teď spodní polovina pavouka v Cincinnati je úplně o ničem. Střídají se tam hráči bez formy s pár lidma z nextgen a finalista bude ve finále stejně do počtu.

Pokud půjde vše papírově, tak se odehraje předčasné finále v SF mezi Novákem a Rogerem.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je samozřejmě na jednu stranu škoda, ale "papírově" teda vítěz semi v horní půlce bere titul, takže se věcně zase tak moc nemění. Jen je to trochu zpřeházené. Ono těžko dělat při každém odhlášení nasazeného hráče nový los.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusíš dělat nový los. Aktuálně k Cincinnati.

Nadala vyhodíš, dáš tam Feda, místo Feda Kukuskhina.

Vyřešeno za dvě minuty. Síla je v rovnováze, temná a světlá strana proti sobě a potkají se ve finále. Finiš.
Reagovat
smazaný uživatel
A preco nie Djokovica, ale Federera?..

:)

Ty si to asi predstaujes tak, ze vylosujes pavuka a Federera dosadis tam, kde sa mu to bude najviac hodit.
Reagovat
smazaný uživatel
Kukuskhin šel do losu místo Rafy - tj. na místo nasazené dvojky. Federera bych dal logicky tam.

Blik, cvak.
Reagovat
Denis92
Tak nemozes dat ako nasadenu dvojku svetovu jednotku, vsak? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Forža je dneska trošku z formy, těch bludů vypotil už více.
Reagovat
EllNino
Federer je nasazená trojka, logicky se dostane za dvojku na drhou stranu, aby byli dva nejvýše nasazení v opačných stranác pavouka
Reagovat
smazaný uživatel
Nekecej.

My se tady bavíme úplně o něčem jiném. Nevadí, je pondělí. :)
Reagovat
EllNino
Ano, je pondělí, reagoval jsem na Forehanda :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já si všiml, byl jsi rychlejší. :D
Reagovat
mahycek
To snad není pravda.
Reagovat
Newcombe
Když to věděl předem, tak se tam nemusel hlásit né?
Reagovat
smazaný uživatel
On vedel predom, ze Montreal vyhrá?..

Fíha.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist