Vítězství po šesti nezdarech. Siniaková v Linci poprvé vyhrála zápas v hlavní soutěži

31. 1., 19:24
Aktuality 6
WTA LINEC - Kateřina Siniaková (27) se po čtyřech letech vrátila na halový turnaj WTA 250 v Linci a po šesti předchozích nezdarech v podzimním termínu se až na sedmý pokus dočkala vítězství v hlavní soutěži. Do letošního ročníku česká tenistka vstoupila výhrou 4:6, 6:3, 7:5 nad loňskou finalistkou Petrou Martičovou z Chorvatska (33), kterou porazila i ve třetím vzájemném střetnutí. O čtvrtfinále si zahraje s Francouzkou Clarou Burelovou.
Kateřina Siniaková porazila Petru Martičovou i ve třetím vzájemném duelu (© AFP)

Martičová – Siniaková 6:4, 3:6, 5:7

Kateřina Siniaková při své premiéře v Linci na podzim roku 2014 prošla kvalifikací, ale v hlavní soutěži vypadla hned v prvním kole s krajankou Klárou Koukalovou. A totéž se jí stalo i při dalších pěti startech.

Prokletí zlomila až na sedmý pokus v novém zimním termínu proti oblíbené soupeřce poté, co se do Horních Rakousů vrátila po čtyřech letech. Chorvatku Petru Martičovou, jež obhajovala loňské finále, zdolala po obratu 4:6, 6:3, 7:5 a vzájemnou bilanci upravila na 3:0.

Statistiky zápasu Petra Martičová – Kateřina SiniakováStatistiky zápasu Petra Martičová – Kateřina Siniaková (@ Livesport)

Siniaková v duelu žebříčkových sousedek z konce první padesátky pořadí WTA prohrála s osmou nasazenou Martičovou úvodní set, dokázala ale vyrovnat a vynutit si rozhodující třetí sadu. V ní se dostala do vedení, koncovku si ale zkomplikovala.

Za stavu 5:3 nedokázala při podání soupeřky proměnit první mečbol a ukončit zápas pak nezvládla ani při svém podání. V desátém gamu ale vybojovala další brejk a tentokrát už duel doservírovala.

Siniaková postoupila do druhého kola stejně jako na předchozích akcích v Adelaide a v Melbourne. Úvodní zápas v nové sezoně prohrála pouze v Brisbane.

O první letošní čtvrtfinále si sedmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové zahraje v prvním vzájemném duelu s 52. hráčkou světa Clarou Burelovou z Francie.

Výsledky turnaje WTA 250 v Linci


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
aligo
Já myslel že Linz je letos WTA500, ale na TP furt všude píší WTA250. Tak jak to tedy je?
Reagovat
Ronnyx
WTA500
Reagovat
tommr
na TP v tom mají pěknej bordel. U ITF turnajů pro jistotu kategorie turnajů vůbec neuvádí a všude mají napsaný jen turnajový dotace ze kterých kategorii turnaje nejde odvodit ...
Reagovat
makro99
na sedmý pokus ... krásný příběh :)
a ještě víc se těším na ty titulky v neděli večer :)
Reagovat
tommr
Cenné vítězství a to hned dvojnásob: nad nebezpečnou soupeřkou a v lokalitě ve které se Katce tradičně nedařilo ...
Dneska mě Katka překvapila když dokázala zachovat chladnou hlavu i po smolně prohraném prvním setu což je u ní dost nezvyklý jev. Možná k tomu přispělo to že Marticovou už předtím dvakrát porazila a tak si na ní asi věřila. Každopádně se to pozitivně projevilo i na výkonu a Katka zápas ještě dokázala otočit ...
Další soupeřka je na zhruba stejné úrovni jako Marticová takže Katka má šanci i na další výhru pokud bude hrát tak jako dneska ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist