Vízner: Občas jsem měl problém ten míč aspoň vidět

12. 4. 2008, 19:49
Aktuality 0
Tenisté Radek Štěpánek a Pavel Vízner po porážce ve čtvrtfinále Davisova poháru v Moskvě uznali, že ruští soupeři dnes byli lepší. I když se čeští deblisté snažili měnit taktiku, od druhého setu nedokázali najít zbraň proti raketovým projektilům od základní čáry, které na jejich polovinu antukového kurtu vysílali Nikolaj Davyděnko s Igorem Andrejevem.
Radek Štěpánek a Pavel Vízner

"Občas jsem měl problém ten míč aspoň vidět," poznamenal bezprostředně po zápase Vízner. "Rusové dneska hráli neskutečně a jenom nám kladli takzvaně velice těžké otázky na síti a pálili do toho jako u Verdunu. Bylo těžké jejich agresivní údery na síti zakončit. Byli prostě lepší," uvedl jeho týmový kolega.

Po ztrátě úvodní sady se Rusové rozehráli k výbornému výkonu a přestala platit taktika, která byla v úvodní fázi zápasu úspěšná. "Chtěli jsme z druhého servisu hodně returnovat do Andrejeva, který na síti není nejjistější. Ze začátku se to dařilo, pár chyb udělal, ale od poloviny druhého setu přestal úplně chybovat na síti a ještě se zlepšil zezadu. Zkoušeli jsme taktiku měnit, posouvat se dozadu, dopředu, ale dneska nefungovalo nic. Hráli dokonale," líčil sedmatřicetiletý Vízner marný boj.

Sám se jako deblový specialista v zápasech na okruhu ATP jen zřídka setkává s hráči podobných kvalit, jako je čtvrtý tenista světa Davyděnko a další hráč elitní singlové třicítky Andrejev. "Zvlášť na antuce je třeba singlisty dostat pod tlak, zkoušet hrát pestře. Když se to nedaří, tak je to pak takhle problematické," řekl.

Andrejev sice v pátek jasně prohrál dvouhru se Štěpánkem, ale dnes byl jako vyměněný. "Andrejev skvěle servíroval a tím, že hlídal jenom polovinu kurtu, se mu hrálo daleko klidněji. Pálil do toho a byl to pro něj úplně jiný zápas než ten včerejší singl," hledal jeho páteční soupeř příčiny proměny.

Vízner se pro nedělní dvouhry změní z aktivního hráče ve fanouška českých singlistů Štěpánka s Tomášem Berdychem. Navzdory nepříznivému stavu věří, že jsou schopni vývoj zápasu zvrátit. "Ať na druhé straně nastoupí kdokoliv, flintu do žita určitě neházíme. Je to Davis Cup, tam není nouze o překvapení v žádném ročníku," dodal.

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist