Vondroušová na další finále nedosáhla. V Perthu nestačila na domácí Aiavaovou

24. 2. 2017, 08:53
Aktuality 17
ITF PERTH - Markéta Vondroušová si druhé finále během dvou týdnů na podniku ITF 25k v australském Perthu a celkově čtvrté v letošní sezoně nezahraje. Sedmnáctiletá Češka ve čtvrtfinále nestačila 3-6 6-7 na o rok mladší domácí talent Destanee Aiavaovou a letos vůbec poprvé končí na turnaji dříve než ve finále.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová od loňského května laborovala se zraněním lokte a na kurty se vrátila až letos. Rodačka ze Sokolova triumfovala ve Stammheimu i Grenoblu a v Perthu ji zastavila až ve finále krajanka Marie Bouzková, čímž Vondroušové znemožnila prodloužit šňůru dvaceti vítězství v řadě.

Sedmnáctiletá česká tenistka v Perthu zůstala, aby se zúčastnila dalšího podniku kategorie ITF 25k. Čtvrté finále letošní sezony však v australské metropoli nepřidá. Nad její síly byla dnes ve čtvrtfinále Destanee Aiavaová.

Domácí talent zazářil hned v úvodu sezony na turnaji v Brisbane, kde se blýskl osmifinálovou účastí, přičemž musel projít tříkolovou kvalifikací, v níž ztratil pouhých osm gamů. V hlavní soutěži si Aiavaová vyšlápla i na Mattekovou-Sandsovou a prohrála až v osmifinále s Kuzněcovovou. Poté sice přišel pokles formy, nicméně šestnáctileté Australance se v Perthu daří.

Set neztratila ani v dnešním čtvrtfinálovém utkání s Vondroušovou. Zápas měla celou dobu pod kontrolou. O rok mladší Australanka lépe zvládala klíčové momenty a vedla už 5-1. První možnost úvodní sadu dopodávat do zdárného konce nevyužila, podruhé už však nezaváhala.

Druhý set byl vyrovnanější. V polovině druhého dějství šla Aiavaová opět do výhody brejku, v desátém gamu ale nevyužila dva mečboly a bylo srovnáno. Vondroušová však následně znovu ztratila servis a i když zase zvládla vyrovnat, v tie-breaku už ji Australanka jasně přehrála.

Česká tenistka se nyní přesune do australského Clare, dějiště dalšího ITF 25k, kde bude příští týden bojovat v hlavní soutěži. Aiavaová si to o své první letošní finále rozdá s krajankou Priscillou Honovou, se kterou se dosud neutkala.

• ITF 25k PERTH •
Austrálie, tv. povrch, 25.000 dolarů
páteční výsledky (24. 2. 2017)
Dvouhra - čtvrtfinále
Aiavaová (Austr.) - Vondroušová (ČR) 6-3 7-6(3)
Kužmová (4-SR) - Andrianjafitrimo (Fr.) 6-4 6-3
Mrdežaová (Chorv.) - Var. Wongteanchaiová (Thaj.) 6-4 6-0
Honová (Austr.) - Tereová-Apisahová (PNG) 6-4 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

17
Přidat komentář
EllNino
Do zápasu Yaniny a Julči houká Lucka na vedlejším tréninku :D
Reagovat
Krisboy
Myslím, že Yanina to v pohodě přehouká :)
Reagovat
horska.kraslice
Houkáním bych nazvala to, co produkuje Yanina. U Lucky je to spíš taková ťafka.
Reagovat
EllNino
:D juchání no ...
Reagovat
horska.kraslice
Jojo, juch juch, to sedí :-)
Reagovat
Krisboy
Prostě má ze hry radost :)
Reagovat
PetaM
wuf :D
Reagovat
misa
Lucinka vufá.
Reagovat
Fandina
Tady jsou záznamy Markétky z předešlých dvou zápasů v tomto týdnu v Perthu.
https://www.youtube.com/watch?v=kicGG8-yhuM
https://www.youtube.com/watch?v=1sW76K71Rw8
Reagovat
Fandina
Reagovat
fretek
Podle něj jsem to počítal: Markéta W / UE / -- 25 / 63, Aiava 12 / 42.
Reagovat
tommr
zápas s Aiavovou byl poměrně vyrovnanej, ale Australanka dělala mín zbytečných chyb. Doufám, že příště jí to Markéta vrátí ... :)
Reagovat
VlS
aby ta holčina nechytla od Gyrose, Tomiče a spol nějakej australskej virus :-(
Reagovat
horska.kraslice
Ať si Markéta odpočine, během měsíce vyhrála tři turnaje, z toho dva jela z kvalifkace, čili pro ni osmizápasový turnaj, to je zátěž jako hrom po zdravotní pauze.
Reagovat
VlS
Si taky myslím, že toho musí mít nad hlavu.
Reagovat
tommr
Markéta vyhrála jen dva turnaje, ale jinak souhlas ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Jo jasně, chybička se vloudila, ten třetí turnaj prohra ve finále s Maruškou. Počet zápasů stejný.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist