Vondroušová na pátý pokus porazila Martičovou a je v semifinále Roland Garros!

4. 6. 2019, 21:19
Aktuality 134
FRENCH OPEN - Markéta Vondroušová si v 19 letech zahraje semifinále French Open! V dnešní premiéře v grandslamovém čtvrtfinále talentovaná Češka zdolala po dvouhodinovém boji svou neoblíbenou soupeřku Petru Martičovou a na pařížské antuce postoupila bez ztráty setu mezi kvarteto nejlepších. O finále bude bojovat ve čtvrtek proti Britce Johanně Kontaové.
Markéta Vondroušová (© AFP)

Markéta Vondroušová v 19 letech podává stabilní a především skvělé výkony. Na šesti posledních turnajích vyhrála vždy alespoň tři zápasy, už pětkrát zaznamenala šňůru minimálně čtyř výher a nyní na Roland Garros poprvé v sezoně vyhrála dokonce pětkrát v řadě, navíc přitom neztratila ani set.

Rodačka ze Sokolova, jež koncem června oslaví 20. narozeniny. na pařížské antuce překonala své grandslamové maximum z loňského US Open a nezastavila se ani ve čtvrtfinále na své neoblíbené soupeřce. O devět let starší Chorvatku Petru Martičovou, s níž prohrála všechny čtyři vzájemné duely včetně dvou v letošní sezoně, zdolala 7-6 7-5. I když na přelomu setů získala v jednu chvíli 24 ze 27 míčků, vyhrála až po dvou hodinách boje.

V prvním setu Vondroušová dotáhla manko 3-5, přesto za stavu 5-6 a 0-40 čelila při svém podání třem setbolům v řadě. Ovšem odvážně je zlikvidovala; kraťasem, vítězným úderem a esem. Dalším kraťasem a vítězným úderem si vynutila zkrácenou hru a nakonec ziskem 12 z 13 posledních fiftýnů set urvala na svou stranu.

V podobném stylu pokračovala i v úvodu druhé sady. Na jejím začátku vyhrála dvanáct ze čtrnácti výměn a odskočila na 3-0. Ve čtvrtém gamu pak upadla při dobíhání kraťasu, ale vyvázla bez vážnější újmy. Kouzlo však na chvíli pominulo, přemožitelka Karolíny Plíškové ze třetího kola Martičová jí prorazila servis a vrátila se do hry.

Vondroušová poté znovu odskočila a za stavu 5-2 měla mečbol. Ale nevyužila, při druhém mečbolu v deváté hře udělala dvojchybu a dovolila soupeřce vyrovnat na 5-5. Ztráta vedení ji však nezlomila, dál pokračovala ve své hře, koncovku psychicky ustála a po soupeřčině lobu do autu mohla radostí kleknout na antuku druhého největšího kurtu Suzanne Lenglenové.

statistika

"Bylo moc důležité, abych se i nadále soustředila na každou další výměnu a snažila se dál hrát svou hru a bojovala o každý bod," komentovala Vondroušová v pozápasovém rozhovoru na kurtu s Fabricem Santorem.

"Byl to hodně těžký zápas. Cítím se teď úžasně, je to pro mě velká chvíle. Už jsem s Petrou hodně zápasů prohrála, ale Paříž je pro mě asi šťastné místo. Děkuju všem za skvělou podporu," zářila šťastná Vondroušová, která zahrála 29 vítězných úderů a udělala jen 23 nevynucených chyb, zatímco soupeřka o patnáct více.

Na tiskovou konferenci pak dorazila rozesmátá. "No, tohle se nestává každý den, co? Jsem prostě šťastná. Bylo to hrozně těžké, porazila jsem ji poprvé v životě," rozplývala se. Postup i skalp neoblíbené soupeřky pro ni byly stejně cenné. "Je super, že jsem ji porazila - a zrovna tady. Čekala jsem až na pátý pokus."



O postup do sobotního velkého finále bude ještě pár týdnů stále teenagerka Vondroušová bojovat ve čtvrtek odpoledne proti Johanně Kontaové. S o osm let starší Britkou má vyrovnanou bilanci 1-1, když ji porazila loni v Indian Wells, ale prohrála s ní před třemi týdny ve třech setech na antuce v Římě. Tehdy ale byla unavená ze dvou třísetových zápasů, které odehrála den před tím. Teď bude mít den volna.

"Ona zahrála neskutečný zápas. Třetí set mi to tam pozabíjela, že jsem si skoro nesáhla na balon. Tam jsem se nemohla moc vymlouvat na únavu," vzpomínala Vondroušová, jež je první českou semifinalistkou grandslamu mimo Plíškovou a Petru Kvitovou od Roland Garros 2015.

Pro Kontaovou přitom byla antuka ještě donedávna zakletým povrchem. Teprve v dubnu v Rabatu se na ní dostala poprvé do čtvrtfinále, aby nakonec prohrála až ve finále a dosáhla nejlepšího výsledku v sezoně. Finále si pak zahrála i v generálce před Roland Garros na velkém turnaji v Římě, kde kromě své příští soupeřky Vondroušové vyřadila i Sloane Stephensovou, Venus Williamsovou nebo tehdy osm zápasů neporaženou Kiki Bertensovou.

A nyní osmadvacetiletá Britka potvrzuje svou formu také na French Open, na kterém přitom do letoška nevyhrála v hlavní soutěži ani zápas a čtyřikrát prohrála v prvním kole. Dnes vyřadila i loňskou finalistku Američanku Sloane Stephensovou a postupem do semifinále vyrovnala své grandslamové maximum z Australian Open 2016 a ve Wimbledonu 2017.

• FRENCH OPEN 2019 •
Francie / Paříž, antuka, 42.661.000 eur
úterní výsledky žen (04. 06. 2019)
• Dvouhra žen - čtvrtfinále •
Vondroušová (ČR) - Martičová (31-Chorv.) 7-6(1) 7-5
Kontaová (26-Brit.) - Stephensová (7-USA) 6-1 6-4
• Čtyřhra žen - čtvrtfinále •
Flipkensová/Larssonová (15-Belg./Švéd.) - Peschkeová/Melicharová (7-ČR/USA) 3-6 7-6(4) 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

134
Přidat komentář
turista
Markéta výborně! Ať to tady vyhraje celé.
Reagovat
Bastian
NO úplně nesdílím nadšení. Kdyby tam nehrála Češka tak bych se na to určitě nevydržel dívat. Místy stereotypní hra vždy křížem a čekání na chybu soupeřky.
Vůbec nerozumím tomu, proč Markéta zcela vyjímečně zahrála forhand po lajně, když to tam Martič měla věčně odkryté a mohla klidně zůstávat na beckhandu.
Reagovat
Nenela
Mne se ten zapas naopak velice libil. Zadne bezhlave bouchani na silu, ale krasny technicky tenis. Jeden z nejhezcich zapasu.
Ze Marketa hrala malo po lajne, jsme si vsimli vsichni, prepokladam, ze pro to mela nejaky duvod, protoze ona rozhodne neportebuje nase rady, aby vyhrala.
Reagovat
Andrew89
pravdu máš v tom, že si to tam xkrát o uder po lajně říkalo a nedávala ho tam, ale já se jí nedivím. Ta tíha okamžiku celého zápasu byla větší než, aby to zkoušela. Ale jo , taky mi to tam chybělo
Reagovat
dadaft
no, asi ji moc neznáš, včera ho tam náhodou v několika důležitých okamžicích přece jen šoupla s úspěšností 3/4, což je super,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale pravda je, že bych ho také viděl raději i častěji --- na druhou stranu ten její forhend křížem do bekhendu soupeřky s vyšším odskokem je nepříjemný...
Reagovat
Frick
Pátá Češka se dostala do SF na GS. Zajímavé, že kromě Karolíny se to všem povedlo dříve, než vyhrály nějaký větší turnaj. Nicole se vlastně nedostala nikdy ani do finále Premiru (resp. jeho dřívějšího ekvivalentu). To stejné platí samozřejmě i o Maky.

Vyjma Karolíny byly též první kariérní GS semifinále neúspěšná. Petře a Lucce to ovšem na druhý pokus vyšlo. Nicole bohužel ne.

Tak uvidíme, jak to dopadne.

Pokud Anisimova neudělá minimálně finále, tak Maky má jistou TOP 20...

...semifinále s Kontou bude (dost možná) též soubojem o to, kdo v půlce sezony bude na postupovem místě do Singapuru.
Reagovat
Frick
Myslím od r. 2000
Reagovat
Torresek
Markéta hraje fakt skvěle, nebojí se toho a do zápasu jde vždy vyhrát. Dneska předčila soupeřku hlavně při druhém servisu kdy na Petru útočila a získala tak hodně bodů.
Bude dost zajímavé sledovat progres. Asi každý ví že u žen je to o hlavě strašně moc.
Precizně odvrátila 3SB v tom prvním setu, pak skvělý TB.
V druhém sice nedopodavala ale to je evergreen všech tenistek ať už více nebo méně ale důležité že ten set neztratila.
Po FO půjde nahoru v pozornosti, já mám ale pocit že se s tím vypořádá a může atakovat nejlepší tenistky postupem času, tam je to pak další krok ...jako příklad uvedu Simonu Halep x Jelena Ostapenko... dlouhodobý vrchol není pro každou
Reagovat
SpacialRecognition
bohužel, tady už nevěřím v nějaké zázračné vzkříšení kariéry. :( škoda
Reagovat
makro99
možná by jen stačilo, aby byla půl roku zdravá.. což je ale u ní asi menší pravděpodobnost, než u sportovního ředitele AC Sparta..:(
Reagovat
Frick
Blbý no. :*-( Zrovna ona, co dokázala porážet absolutní TOP hráčky :-(
Reagovat
George_Renel
https://www.idnes.cz/sport/tenis/marketa-vondrousova-ohlas-postup-do-semifinale-roland-garros-2019-tenis.A190604_225355_tenis_zele
Reagovat
zde73
Je to zensky tenis je to GS a tady vsechny predpoklady jdou stranou,takze prejme si at jizda Markety Vondrousove pokracuje????????
Reagovat
Torn
Markéta velmi zdatně, naštěstí Martic nedokázala využít koncového zaváhání. Konta je sice na vlně, ale taky to na ní může dolehnout. Do SF je to určitě po Maky přijatelný los! Porazit jí dokázala,v Římě chyběly síly, takže budu držet palce. :)
Reagovat
sojka1
velka gratulace k velkemu uspechu, neuveritelna Maky v semi! Zapas jsem (zatim) nevidela, ale tesim se na nej. Zajimava jizda, vlastne kazda jeji souperka tenisove uplne jina a vsechny si na ty (nize zminene kopce do nebe, ehm) nabehly.. :-))
Reagovat
George_Renel
Žádné velké koce nebyly vyjma excelentních lobů, které dnes slavily největší úspěchy. Naopak bylo k vidění několik ze strany Markéty překvapivých tvrdých výměn. Jinak to byl souboj taktických pojetí.
Reagovat
Jan
Navrátilová bude její kraťasy milovat ještě více než dosud :) A co teprve loby :)
Reagovat
Jan
Kdyby byly Vondroušová a Martičová gladiátorky ve starém Římě, tak jim císař dá svobodu a dřevěný meč, ten zápas se musel líbit každému.
Reagovat
blixa
To by ta svoboda propíchnutý Petře už nebyla moc platná :D
Reagovat
Jan
Byl to vyrovnaný zápas. Martičová kladla velký odpor. Její umění si také zaslouží pochvalu. Ale Vondroušová byla o něco lepší.
Reagovat
zde73
Marticova je hracka dvou zakladnich uderu kdyz ma dojit na konfrontaci techniky a provedeni tak splace.
Reagovat
Pavol
Mne sa nepáčil. Troška kvalitnejšia prehadzovaná. Vondroušová oblúky až do neba a Mrtičova smeče do autu.
Reagovat
EllNino
smeč do autu zahrála 2x, do sítě 1x, jinak je v nich velmi jistá ale, třeba proti Karolíně nezkazila snad ani jednu
Reagovat
zde73
Smec do autu 2x a do site jednou,ale z metru za siti to je treba poznamenat! A kratasy?to bylo za 5????????????
Reagovat
lars
pises jakoby si prohral sazku
Reagovat
Pavol
Tenis je jedna vec a výsledok druhá vec. Jedna strana útočila a tá druhá bránila. Ale až také úžasné to nebolo. Čakať na chyby druhých aj tak sa dá ale len do najbližšieho kola.
Reagovat
blixa
Zajímavé. Koukal si určitě na tenhle zápas ? A pokud jo, tak už to nehul. Nedělá ti to dobře a blekotáš nesmysly.
Reagovat
Pavol
Vo štvrtok pamätaj na moje slova, kopce nebudú stačiť.
Reagovat
George_Renel
Těm kopcům se říká loby. Jsou útočné i obranné. Dnes bodovaly obojí.
Reagovat
sojka1
mozna mu unika i ta rotace.. :-)
Reagovat
Mr.Pink
Mel na mysli asi jeji pekny topspinovy FH s vyssim odskokem, ktery je na antuce ale velmi ucinny.
Reagovat
Mr.Pink
Maky mela vice winneru nez Petra. Rozhodne jen nebranila a necekala na chyby, viz odvracene BB na konci prvniho setu.
Reagovat
zde73
Je to proste od Markety zajimavejsi pojeti hry nez od Petry ci Karoliny.Stejne jako u muzu se vetsina radeji podivala jak bojuje Stepec,nez jak to da nebo neda Berdych.
Reagovat
VlS
Markétko, moc pěkně.
Reagovat
mardoko
Na 19 let je Markéta neuvěřitelně vyspělou technickou hráčkou, která ovládá prakticky veškerou škálu všech tenisových úderů. Má úžasné kraťasy, skvělé loby, nepříjemný liftovaný forhend, tvrdý obouručný bekhend, případně ostrý čop, velice dobrý klasický volej, slušný servis a teď už jen čekám, kdy se vytasí s tweenerem, aby mně dokázala, že je naprosto dokonalá... jo a taky má super nohy.
Reagovat
blixa
Já bych Markétě proti Johaně docela věřil. Je třeba vzít v úvahu, že Johana sice dnes vypadala suveréně, ale Sloane jí to zatraceně usnadnila. Jak je jejím dobrým zvykem, úplně odešla v hlavě. Markéta sice hrála těžký zápas proti výborné soupeřce, ale takové zápasy posilují. Pokud Markétě neodejde kondice tam myslí že šanci má.
Markéta myslím dovedla k dokonalosti metodu
1) navnadit
2) zaříznout !!!
Tohle musí soupeřky přivádět k zoufalství :D
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Andrew89
je skvělá. Rozhodně proti Kontě není bez šance. Ano v Římě prohrála, ale je nutný brát v potaz to, že řím se hrál, tak jak se hrál a bylo vyčerpaná. Ted mají plus mínus stejně na odpočinek..věřím,že Kontu nepustí k její hře a proklouzne do finále..to by byl prostě sen!:)
Reagovat
makro99
jo, tam hrála ty dva slavné tříseťáky za den, resp. 9 setů za 2 dny, jestli se nepletu;
zato Karolína s Johannou od neděle odpočívaly a proto si to pak rozdaly ve finále :) Díky čemuž má Karolína ten titul samozřejmě :)
Reagovat
Fransoas
Konfrontace mezi Markétou a Johanou bude vážně zajímavá.Britka je nyní v laufu.nakonec Martič byla taky favoritkou.Pokud se bude Markét držet své hry - má šanci.
Reagovat
Jan
Krásný zápas od obou. Martičová ukázala, proč poráží naše hráčky, kladla velký odpor, ale Vondroušová ji zvládla. Nádherné výměny, údery, byl to skvost.
Reagovat
Fandina
úžasně. Musím se přiznat, že není moc tenistek, u kterých si jen sednu před obrazovku a nic jiného nedělám, než sleduji jí. A také je mi záhadou, jak je možné, že Maky dovede takhle vyhrát, i když to vypadá, že prohraje. Není to Petra, u které obdivuji agresivitu a permanentní útok. Není to Kája, která se dovede servisem vyhrabat tam, kde by ostatní už hrály další game. Fakt čumím, jaký má Markétka cit pro situaci a pro míč. Obrovská gratulace k výhře a držím palce proti Kontě. Doufám, že tím, že konečně přemohla na popáté myslím Martic, to nekončí. Držím palce.
Reagovat
Fransoas
Já se k Vám připojuji.
Reagovat
Jan
V Římě Markéta prohrála s Kontaovou kvůli únavě, teď by to mohlo být jiné.
Reagovat
tommr
no dneska ke konci únavou sotva stála na nohou. Nevím jestli by zvládla případnej třetí set. Ještě štěstí, že zítra má volný den ...
Reagovat
tmora
Rozhodne Marketa neni bez sanci, ma svoji specifickou hru , Konta umi hrat na ranarky. Maky uz ji zna z Rima a urcirte to nebude jednoznacnej zapas.
Reagovat
Ravik
no Konta tu hraje neskutečně a pochybuju, že jí to Vondroušová překazí
Reagovat
zde73
Jen pochybuj????????
Reagovat
tommr
chce to podobnou odvetu za Řím jaká se jí dneska povedla s Marticovou za Istanbul ... :)
Reagovat
baggik
Možné je všechno. Proti Martic měla Markéta begativní bilanci a jak to dopadlo. Teď tady děláte z Konta obří favoritku, přitom bláznivej tipsport na ní měl kurz přes dva proti Vekič! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kontaovu som videl hrat v troch zapasoch,a jej hra sa mi velmi paci,ide jej karta,nielen bezduche prehadzovanie lopticky cez siet a cakacka na chybu superky,Vondrousovu som este hrat nikdy nevidel,ak budem mat cas tak si to pozriem,hlavne na cesku som zvedavy,co je to za torpedo
Reagovat
blixa
Právě že to vůbec není torpédo. Myslím, že hodně starších tenistek jí závidí její vyzrálý styl.
Reagovat
Fransoas
Tak tento zápas je především satisfakcí za všechny prohrané zápasy s Martič.Byl to velice těžký mač.Petra hrála na hranici rizika.O to je to hodně cenné vítězství.Největší gratulace z velkých.
Reagovat
Pavlis
Markétě Vondroušové gratuluji k životnímu vítězství. Asi jediná z těch dalších hráček, které bych byl dlouhodobě schopný fandit. Viděno od konce prvního setu. Ve zkrácené hře to dala na jedničku. Ve druhém zprvu s přehledem vedla 5-2, abychom byli svědky neuvěřitelného dramatu až dokonce. A to měla Maky postupně čtyři mečboly. Je ale třeba říct, Petra Martič tenis fakt umí. Místy Markétu nevídaně proháněla. Hezkými údery rovně po lajně, u sítě, razancí míčků. Ale větší množství chyb, nepřesných zakončení do sítě, mimo kurt, to jí znemožnilo ty uhrané body lépe zužitkovat. Markéta ale samozřejmě též hrála dobře, i tak má co zlepšovat. Potenciál do budoucna tam je. Semifinále grandslamu na antuce a v 19ti letech, opravdu málo vídaná věc u českých hráček. Zápas se celý den posouval, ale to bych jej jinak asi propásl. Super.
Reagovat
Ravik
Konta ji rozseká ...
Reagovat
smazaný uživatel
asi ano,ale uspech obrovsky
Reagovat
tommr
jj Markéta už nemá co ztratit a může jen získat ...
Reagovat
smazaný uživatel
britke fandim,je mi sympaticka,vseobecne su mi britsky sportovci sympaticky,teda tí original nie naplava:-P
Reagovat
EllNino
tak škoda, že Johanna je všechno jen ne Britka, dcera Maďarů, narozena v Austrálii, která vyrostla ve španělské tenisové škole :D
Reagovat
tommr
no ale aspoň vypadá jako původní obyvatelstvo britských ostrovů ...
Reagovat
smazaný uživatel
aj madari so ok,hlavne madarky:)
Reagovat
Ravik
tak určitě osobně jsem nevěřil že Martič porazí uvidíme co z ní vyroste a doufám, že Plecha brzo strčí do kapsy
Reagovat
Jan
Když budou 3 české hráčky v top10, to se bude také pěkně vyjímat :)
Reagovat
aape
tak to teprve uvidíme, ale i kdyby, tak tenhle výsledek je sen
Reagovat
EllNino
i kdyby ... ale v 19 si dojít na RG bez ztráty setu do semifinále, to chce opravdu kumšt :) .... ještě větší bomba by byla kdyby zítra Amanda picla Simonu a dostala se tam v 17 :D
Reagovat
com
zas z toho nedelej drama.. viz takova Ostapenko pred dvema roky
Reagovat
EllNino
té nebylo 17 no :) škoda
Reagovat
Ravik
nebo Sharapova ve Wimbledonu
Reagovat
baggik
Se nepo z RuskoAmeričanky. Ostapenko to tam vymlátila všechno, holka s rovnátkama z chudé netenisové země, v 19ti letech. A teď Markéta, která zase hraje neuvěřitelně precizní, celodvorcový tenis. Prostě div světa. Nadopovaná američanka mi neimponuje.
Reagovat
Ravik
Ty máš dost ...očividně o Marii nic nevíš. Povrchní blbe.
Reagovat
tommr
on ale pokud se nepletu psal o Anisimový ...
Reagovat
Ravik
V tom případě beru zpět toho povrchního blba
Reagovat
Fransoas
Rozdíl mezi Konta a Markétou by mohl být v tom,že její zápas uhrála velice rychle a má více času na relax.Ale,že by jí přímo rozsekala - tomu úplně nevěřim.
Reagovat
Ravik
:) Kdo viděl Jo hrát na RG tak přece ví co předvádí. To je stroj. viz dneska s tou tmavou holkou až mi jí bylo líto :))
Reagovat
lars
neprehanej JoKo prohrala set s tenistkou mimo top 100
Reagovat
lars
neblabol. Tobe by mel nekdo nasekat na zadek :)
Reagovat
Ravik
Chápu, že většina z vás kope za náš tým já jí taky přeju leč realita je, že Konta je momentálně v top formě
Reagovat
lars
Maky je taky ve svy top forme a bude mit vyhodu leve ruky
Reagovat
aape
obrovská gratulace Markétě k semifinále a dík za parádní tenis!
Bylo to do poslední chvíle napínavé, ale Markéta byla lepší a nakonec to dokázala!
Reagovat
petrulinka
Markéta paráda! A ještě kdyby postoupila do finále, to by bylo super, v tu chvíli bychom měli v race 3 hráčky. Ještě větší paráda by byla, kdyby to vyhrála celé. Takže budu jí fandit a držet palce
Reagovat
tommr
momentálně máme v Race 3 hráčky v top-10. Markéta si to v semifinále rozdá v přímým souboji o 8. (tj. poslední postupový místo) s Kontaovou ...
Reagovat
tommr
Markéta mi málem přivodila infarkt když nedopodávala zápas za stavu 5:3 40:30. Takový nervy nemívám ani s Petrou nebo Karolínou ... :)

Nakonec to dobře dopadlo, ale trochu se obávám, aby tenhle zápas nestál Markétu příliš mnoho sil - fyzických i mentálních ...
Reagovat
jirkaS
já se opotil až do žlábku
Reagovat
petrulinka
Tak to já bývám nervozní fakt jen u Petry, u ostatních našich holek to tak nemám a je to paráda, fandit v naprostém klídku
Reagovat
aape
tak nakonec to bylo ve dvou setech, myslím, že by ji spíš mohlo povzbudit, že zlomila tu negativní bilanci s Martič..
Reagovat
tommr
jj kdyby se v H2H s Marticovou dostala na 0:5 tak už by to bylo hodně nepříjemný. Markéta tu černou sérii přerušila v pravej čas a dá se říct, že ta dnešní výhra je cennější než by byly výhry v těch 4 předchozích zápasech dohromady ...
Reagovat
makro99
myslíš, že až do finále všechno vyhraje 6:0 6:2?
Reagovat
tommr
to nevím, ale určitě by to bylo lepší než se zbytečně trápit. Dneska ten druhej set měla vyhrát 6:2 nebo 6:3. Příležitosti k tomu měla ...
Reagovat
makro99
jak můžeš říct "měla"? :) holka, které je 19 a hrála 1 osmifinále GS v životě... taky to mohlo být 7:6 6:7 a 2:6..
Martič dneska "měla" vyhrát 7:5 ten první set...
Reagovat
George_Renel
QF
Reagovat
makro99
myslím před Paříží, hrála jen 4. kolo s Curenko, takže todle je něco, co její hlava nezná
Reagovat
tommr
o tom prvním setu se nebavím. V něm Markéta utekla hrobníkovi z lopaty. Mluvím o těch zahozených mečbolech za stavu 5:2 a 5:3. Hlavně ten druhej darovala soupeřce zbytečnou dvojchybou ...
Reagovat
Fandina
Nakonec je to úplně jedno, že je neproměnila, protože vyhrála a ve dvou setech. Bylo by k vzteku, kdyby to nakonec prohrála. Ale ona nešla ani do TB. Takže naprosto super.

Koneckonců, mám dojem, že i "tajtrdlík" Roger dneska proměnil až čtvrtý MB. A jaký je to tenista. :-))
Reagovat
tommr
Federer si mě dneska udobřil tím, že to ukončil včas a Markéta tak ještě stihla dohrát svůj zápas. Takže toho tajtrlíka odvolávám a prohlašuju, že je to Kozel ... :)
Reagovat
makro99
ne, ne je to švýcarskej tajtrlík s růžovejma trenkama :)
a měl to ukončit mnohem dřív :)
Reagovat
Fandina
Joooooooooooooo Jupííííííííííííííí Pobavils :-)). Smíchy nemohu.

Palec hore!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
lars
Ale taky Maky upadla v 2. setu
Reagovat
jirkaS
parádní dropšoty a ještě lepší loby :-o
Reagovat
Jan
Jo, ty loby byly parádní :) I ty kraťasy. Dařily se i Martičové.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace!!!!
Reagovat
George_Renel
Bylo to skvělé!
Reagovat
EllNino
Je to tam :) První set lehce nevěděla, co má hrát ... od stavu 3:5 do 7:6 5:2 A:40 hrála neskutečně ... pak se to zadrhlo, ale narozdíl od loňského mače s Lesijí ve 4. kole USO Markéta nesložila zbraně a nakonec to bylo ještě před tiebreakem 2:0! :)

Markéta hraje skvěle, její variace na tenisovou strunu začíná být ozdobou okruhu WTA :) Snad to půjde ještě o kousek dál, ale JoKo bude hrozně tuhé sousto ...

Petra je moje srdeční záležitost, ač vůbec nepreferuji tenhle styl tenisu, tak prostě její osůbka, příběh a osudové setkání se Sandrou Zanevskou mě hrozně baví, něco jako když Lucka potkala Roba, tak Sandra potkala Petru :) ....Přeju jí moc úspěchů v budoucnu, protože je to jedna z nejmilejších holek na tour ...

Markéto, sni dál svůj sen a neustupuj z cesty, jdeš opravdu zpříma :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jakej je její příběh? Ptám se, protože mne Petra taky chytla za srdce. Moc hezká holka a jak vzala to vyřazení, s nefalšovaným úsměvem, sympaťanda non plus ultra.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
EllNino
no myslím tím, že byla na několika operacích, vypadalo to, že už nikdy nebude hrát tenis, ale kousla se a nakonec to ještě zkusila a momentálně hraje nejlepší tenis v životě :) a Sandra jí pomáhá zvládat tlak, mají přátelskou atmosféru, něco jako Petra s Vanim nebo Markéta s Herňou :)
Reagovat
tommr
s tou přátelskou atmosférou to moc nepřeháněj. Viděl jsem jeden zápas Marticový ve kterým se jí zrovna nedařilo a při OCC na trénerku řvala víc a sprostěji než Bencicová na tátu při podobných příležitostech ...
Reagovat
makro99
von se jenom totálně rozněžnil, Herňa, Vani... Fandi..
Reagovat
lvicek
Ja teda gratulaci u site nevidela, ale v prubehu zapasu (uz nekolikereho) mi zas az tak sympaticka neprisla...
Reagovat
Jan
Jo, v tomhle zápase se mi Martičová také moc líbila. Dosud jsem ji přehlížel :) A ten úsměv při podání ruky byl také krásný.
Reagovat
baggik
Markéta opět vynikající výkon, jako v předešlých kolech. Neuvěřitelné jakou herní inteligenci má v 19ti letech. Ať se dál daří, jsi jednička.
Reagovat
ttopi
Markéta prostě nedá do sítě, ani nepřestřelí kurt. Nechybuje moc. Jestli si tohle udrží, bude brzo na výsluní.
Reagovat
zde73
Presne tak,temer bezchybny tenis!
Reagovat
Kytka
Ohromná gratulace. I když byly to nervy- Ale to je zatím ten menší dostatek zkušeností, které teprve přijdou. Ohromné. Tak má Karolína odpověď na otázku, že je zvědavá, kdo tohle umlátí - Markéta!!!!!
Reagovat
lvicek
Odpoved Karoline je, ze to neumlati nikdo, ale tvrde odmaka a zaroven uhraje chytre!
Reagovat
Dobry-den
Markéta 20. v Live Rankingu a 9. v Race. A to ještě není všem dnům konec!
Reagovat
zde73
Marketa skvely vykon proti Martic,podle mne ji ceka skvela budoucnost!Komplexni vykon se vsim vsudy!Na rozdil od Pliskove a Kvitove komplexni hracka,mozna trochu zlepsit servis a muzeme se tesit na novou ceskou svetovou 1.BRAVO!
Reagovat
LukasH
Markéta je obří talent, ale brzdil bych. Zatím žádný obhajoby a žádnej tlak.
Reagovat
EllNino
Přesně ... Petra v 19 letech mlátila do balonu a soupeřky lítaly do stran, aby nechytly jednu do obličeje :) .... ale teprve nahoře pořádně fouká :)
Reagovat
petrulinka
Markétě gratulace, je opravdu velký talent. Ale napsat, že Karolína a Petra nejsou komplexní hráčky je tak trošku na hlavu, ne? Petra je prakticky od roku 2011 v TOP10 s výjimkou let, kdy byla zraněná a Karolína od roku 2015 taktéž. Čili z toho vyplývá, že kdyby nebyly komplexní hráčky, tak by se asi plácaly úplně někde jinde, ne?
Reagovat
zde73
Reaguji na styl tenisu,komplexni znamena ze umi hrat vsechny varianty,nejen bouchani od zakladni lajny,jako Pliskova,Kvitova a dnes Marticova,ktera z 10 i kratasu(temer vsechny spatne zahrane) uhral 1 bod????????,ale hrala to porad,jeste ze tak!Proste pro mene chapave bych to shrnul,Marketa hraje daleko koukatelnejsi tenis nez obe nase 2 top hracky!
Reagovat
smazaný uživatel
špatný pokus o troling
Reagovat
com
souhlas, jak muze srovnavat byvalou svetovou jednicku Karolinu s Kvitovou, nepochopim :D
Reagovat
EllNino
taky nechápu, Karolína by se měla zamyslet nad tím, že Petra, ač věčně druhá, má více úspěchů než jednou první Kája :)
Reagovat
makro99
ale co je toto?? tady v tomto článku?
Reagovat
LukasH
Naprostá pravda. Ještě 2 GS, TM, 3 PM a dalších 8 titulů a bude Karolína lepší než Petra o tu jedničku. :D:D
Reagovat
dunphy
Při dvojchybě na mečbol zatrnulo, ale mělo to dobrý konec. Její tenis mě fakt baví. :))

Petra moc sympatická u sítě, snad se jí bude dařit i nadále.
Reagovat
Nola
wau, Marketa je skvela, nic nezakriknut, v Cechach rastu neskutocne hracky a zacinam mat pocit, ze tato dievcina ma vsetko, tenisova inteligencia, vie kedy pridat a kedy zvolnit, neskutocny uspech uz teraz, 19 rokov
Reagovat
dadaft
:))
Reagovat
Dobry-den
Gratulka. Ta koncovka ale hodně bolela. :D
Reagovat
bIbec
MARKÉÉÉTÁÁÁ, MARKÉÉÉTÁÁÁ
Reagovat
EllNino
Neskutečný :) ....
Reagovat
com
gratulka :) sem prvni :D
Reagovat
tommr
Markéta dobře pomstila Karolínu, co říkáš? :)
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist