Vondroušová neztratila set ani s Teichmannovou a je ve čtvrtfinále. Martincová vypadla

30. 9. 2021, 20:54
Aktuality 24
WTA CHICAGO - Markéta Vondroušová na turnaji WTA 500 v Chicagu porazila 6-4 6-3 Švýcarku Jil Teichmannovou a po třetí dvousetové výhře postoupila do čtvrtfinále, v němž něm narazí na domácí Daniellu Collinsovou. V osmifinále dohrála Tereza Martincová, jež podlehla olympijské vítězce Belindě Bencicové.
Markéta Vondroušová (© j48tennis.net)

Markéta Vondroušová je na turnaji v Chicagu bez ztráty setu ve čtvrtfinále. Ve 3. kole dnes porazila v prvním vzájemném duelu 6-4 6-3 Švýcarku Jil Teichmannovou.

Jednačtyřicátá hráčka světového žebříčku Vondroušová udržela v celém zápase s o tři místa lépe postavenou Teichmannovou podání. Odvrátila tři brejkboly, naopak sama všechny tři možnosti na zisk servisu soupeřky využila, včetně mečbolu, při němž zápas po 80 minutách ukončila po pohledné výměně u sítě.

Stříbrná olympijská medailistka Vondroušová se utká o semifinále, které hrála i před dvěma týdny na halovém turnaji v Lucemburku, s Američankou Danielle Collinsovou (h2h 0-0). Teichmannová vypadla druhý týden po sobě s českou tenistkou, minulý pátek v Ostravě prohrála ve čtvrtfinále s Petrou Kvitovou.

Tereza Martincová minulý týden v Ostravě postoupila poprvé v kariéře do čtvrtfinále turnaje WTA 500 a dva zápasy vyhrála i v Chicagu. Druhé čtvrtfinále během dvou týdnů ale nevybojovala, se světovou dvanáctkou Belindou Bencicovou ze Švýcarska prohrála 2-6 6-7.

Po nevydařeném prvním setu byla česká tenistka olympijské vítězce vyrovnanou soupeřkou a za stavu 6-5 při jejím podání se dostala do vedení 40-0. Turnajová trojka ale tři setboly za sebou odvrátila a vybojovala tie-break, který vyhrála 7-5. Martincovou porazila ve dvou setech i ve třetím vzájemném duelu na WTA Tour.

• WTA 500 CHICAGO 3 •
USA / Illinois, tv. povrch, 565.530 dolarů
čtvrteční výsledky (30. 09. 2021)
• Dvouhra - osmifinále •
Vondroušová (ČR) - Teichmannová (16-Švýc.) 6-4 6-3
Bencicová (3-Švýc.) - Martincová (ČR) 6-2 7-6(5)
Svitolinová (1-Ukr.) - Ruseová (Rum.) 6-3 6-3
Muguruzaová (2-Šp.) - Azarenková (14-Běl.) bez boje
Rybakinová (5-Kaz.) - Kuděrmětovová (12-Rus.) 7-6(4) 7-5
Džabúrová (6-Tun.) - Pegulaová (9-USA) 1-6 6-2 6-3
Collinsová (10-USA) - Mertensová (7-Belg.) 6-2 6-4
Hontamaová (Jap.) - Rogersová (USA) 6-4 6-7(1) 6-1
• Čtyřhra - 2. kolo •
Peschkeová/Petkovicová (ČR/Něm.) - Kawaová/Frechová (Pol.) 7-6(6) 6-7(5) 10-8
Vandewegheová, Dolehideová (USA) - Hradecká, Bouzková (8-ČR) 6:3, 6:2.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
sojka1
a dalsi, co maji kacku navic... :-)) mohla bych poprosit o odemceni clanku? (Vykuk obecny mi tam skocil sam, vykuk jeden.)
Zemřel rapl, jenž stvořil modlu. Když se naštve, je zle, věděl jeho syn Andre
Fotogalerie17
Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/agassi-box-tenis.A210930_194455_tenis_ald?zdroj=vykuk_obecny
Reagovat
George_Renel
https://www.idnes.cz/sport/tenis/agassi-box-tenis.A210930_194455_tenis_ald&h=C7DABBF8A7675B9E5A9B21B7BFCD9A6A
Reagovat
sojka1
diky! :-)
Reagovat
horska.kraslice
Viděla jsem jen druhý set a Tereza se mi líbila. Její hra roste s úrovní soupeřky, s Belindou hrála výměny, které jsem u ní dosud neviděla, řekla bych, že se stále učí. Za letošní rok neskutečný progres Jsem zvědavá, kam až se posune.
Reagovat
lvicek
Jojo, ja videla ten zapas tak nejak po castech, zapla jsem to cca za stavu 2:5 v prvnim setu a rikala jsem si, zatim to moc nejde, ale jestlipak se Terka zlepsi, prizpusobi na uroven Belindy, vymysli neco noveho... A myslim, ze v druhem setu se ji to fakt darilo. Je videt, ze takovyhle zapasu zatim zahrala opravdu malo a ze ji to dava spoustu zkusenosti a odvahy do jeji hry.
Reagovat
EllNino
Překvapuje :) Škoda, že je Chicago tak málo bodované, protože kvalita pole je velká a za skalpy Ajly, Nasti a Jil má "jen" 100 bodů...

Snad se tu dobře rozehraje a uhraje si něco v IW, kde se jí daří :)
Reagovat
tommr
problém je v tom, že Chicago se hraje ve formátu 64(56) hráček. V Ostravě by byla Markéta po třech výhrách už v semifinále ...
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
tommr
Tereza podle očekávání na Bencicovou nestačila. Po prvním setu to dokonce vypadalo na debakl. Druhej set ale dokázala Tereza zdramatizovat a kdyby trestuhodně nepropadla v koncovce tak se mohlo jít do třetího setu ...
Reagovat
Dobry-den
Trestuhodně propadla spíš Benčičová, že se s vyčerpanou Terezou takhle trápila. Kdyby byla Tereza fit, tak by nebyla bez šance. Jenže ona hraje každý týden, tak ať se pak nediví, že jí vždycky po pár zápasech dojdou síly. smile
Reagovat
tommr
Bencicová je strašná haluzářka. Celej rok hraje tužku a přitom se stále drží na dosah první desítky ... smile
Reagovat
makro99
..a eště má zlatou placku k tomu :)
Reagovat
Pavol
Táraninky . smile
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
lukassb
Hm, tak kdyz jsem za stavu 6:5 a 40:00 zacal verit tak belinda uhrala 7 neskutecnejch micu v rade..:/ to nevypada dobre
Reagovat
Dobry-den
Ještě že tak. Třísetový zápas by už Tereza nedala. Vždyť za spoustou míčků ani neběžela.
Reagovat
lukassb
Pravda no. Dnes bohuzel byla bez stavy. 3. kolo ale dobrej vysledek. Nicmene chovani Belindy nekdy celkem masakr. V rozhovorech pusobi sympaticky, ale na kurtu se chova jak spratek
Reagovat
vergus
Japonská kvalifikanta Hontama (#200) vs. hráčky z první padesátky žebříčku smile Po letošním složení finále US Open bych se nedivil, kdyby nakonec titul vyhrála ona ve finále s Terezou smile
Reagovat
Fandina
Hráďa s Maruškou mají zase stejné oblečení, ovšem změna je v tom, že teď mají úplně stejné, předtím se jen slaďovaly barevně. Hráďa má teď stejnou značku, jako Maruška.

Ovšem dnes je Dolegide Vandeweghe přehrávají, ve druhém prohrávají 1:4 a první prohrály 3:6. Ach jo.
Mimochdem ty mají také úplně stejné oblečení. smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/14676--foto-mej-krasny-zivot-strycova-privedla-na-svet-synka-vincentasmile
Reagovat
zfloyd
zatím dostává pěknou čočku smile
Reagovat
sojka1
tak snad ale ocekavanou... uz se ani nedivam....
Reagovat
tommr
Markéta dneska podala velmi dobrej výkon a nebezpečnou soupeřku jasně přehrála. Rozhodující podle mě bylo to jak s přehledem odvrátila trojitej brejkbol hned v úvodu zápasu díky 3 skvělým servisům v řadě. To jí myslím dodalo potřebnej klid a pohodu do zbytku zápasu ... smile
V dalším kole jí opět čeká těžká soupeřka, ale pokud zopakuje výkony z prvních třech zápasů tak by Collinsovou mohla porazit ...
Reagovat
sojka1
libilo... :-)) bylo by zadouci a vic nez vyborne, udrzet stejne soustredeny, spolehlivy a pritom bojovny projev i s Collins, pojd! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist